sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

ustalar bu gün yolum sanayi ye düştü,düşmükken benim motoru bi yıkatayım dedim yıkamacıda,bu iş yeri aynı zamanda lastik tamircisi,orda büyük bir hava kompuroser gördüm,üzerinde ki göstergeli saatin son limit 300 yazıyor,saatin ortasında da bar yazıyor,adama dedim bu kompuroser bildiğimiz 300 bar hava mı basıyor dedim evet dedi :him:s pcp tüfeklerin tüpünden bahseddim ,ebat olarakda deodarant şişesin den biraz daha büyükdür dedim adama ama kaliteli tüp dedim,adam o tüpü bilmem ama deodaran şişesinne 200 250 bar basarsan patlatır dedi :him:s bu kompuroser 300 basmas ise üzerindeki saat de neden 300 bar son limit olarak gösteriliyor onu anlıyamadım :him:s hayır harbiden basarsa 300 bar ben 200 bar a razıyım,hemde masrafsız olacak benim için,ustaların yorumları nasıl olur :him:s saygılar abi lerime

abi bende ts10 görünüm itibarı ile diana high power dan ağır diye düşünüyordum,siz öyle deyince bende yan komşunun hassas terazisinde tartdım her 2 saçmayı,
    2 side 0.7 geldi eloktronik hassas terazide, gümüşcü terazi si ile tartdım,

dampa ayak da kayma yapıyor geriye doğru ama azar azar patriot un üzerinde :)
    mustafa abi az bir miktar loctite sürmemi önerdi sorun ortadan kalktı :thumbup:
    belki o 4 tane alyan vida normal 6 köşe vida ile değiştirilip takılsa, alyan anahtar ile deyilde normal lokma takımı ile sıkılsa daha iyi sıkışır diye düşünüyorum,çünkü alyan anahtarın ebatı küçük olduğun dan fazla bir güç bindiremiyoruz üzerine.lokma takımı ile sıkılsa 2 el ile daha kuvvetli sıkabiliriz.
    ben 3 4 tane hırdavatçı gezdim 6 köşe vida bulamadım düz vida buldum,aldım ama henüz denemedim,zaten dampa nın 4 tane alyan vidası aşındı mecburiyetden takacağım,loctite kullandıkdan sonra gerek duymuyacağım o ayrı bir konu,dampa ayak 2 parça alt ve üst parça dan oluşuyor,bunun yanında alt ve üst parçayı birleştiren 2 tane vida ve 4 tane o ring contadan oluşuyor,bunu hepimiz biliyoruz,dampa da olsa mümkün olduğunca hafif dürbün terih edilmeli,
    mod125 de mercek çapı küçük hafif dürbün olma kaydı ile dampa ayağını gönül rahatlı ile kullana bilirsiniz,

ne yaptın arkadaşım ya 25 metrede 10 cm grupman mod125 ile :him:s mod125 i crosman ile bir tutma ^^ birinin tepmesi var birinin nerdeyse hiç yok,atış esnasında gerekli uygulamalar tam yerine getirilmediği müddetçe 10 cm deyil 40 cm dahi olur tepmesi fazla olan tüfeklerde,o kadar da dandik bir tüfek deyil,arkadaşım mod125 in halen duruyormu elinde? resmini çekip koya bilirmisin yakın mercek incelesek

bu gün yeni sıpariş verdiğim diana hig power rastat ve ts10 unu az önce denedim,2 saçmayı yan yana kafa kafa getirince ts10 biraz daha geniş gözüktü korktum saçma iyi oturmaz diye,tam tersi oldu ts10 cuk diye oturdu diana çok hafif bir itme ile namluya sürdüm o da sorunsuz oturuyor,dürbünsüz 40 metre şişe atışı yaptım her 2 marka saçma da başarılı sonuçlar elde etdim ts10 un pürüzsüz ve cuk diye oturmasını göz ardı etmedim 10 kutu daha sıpariş vercem,asıl test i düzgün bir kağıda grupman olarak deneyeceğim,çok fazla deneme şansım olmadı mantı molası verdim ;grin;

pellet lerim şimdi geldi,ancak resimdeki diana high power ın etiketi lacivert bendeki ise siyah :him:s ancak pellet çapaksız.bir nevi ts10 un küçük biraderi de diye bilirim diana high power için,boydan kısa biraz ayrıca diana hig power ın arkasındaki boşluk ts10 a göre çok ufak bakalım sonuç nasıl olacak hangi pellet dah çok havada uçacak,gerçi ts10 biraz daha ağır bakalım deneme sonucunda neler ortaya çıkacak

Evet Mustafa abi, benim Patriot'ta bol gresli ve keçe önünde gres yok bu kez, yağlı pellet atmazsam(benim pelletler bolca yağlı) duman, koku vs. olmuyor dediğin gibi(ilk bir kaç atışta vardı elbette, şimdi yok).

Bir de üstte "sideprensi07" Kadir abi keçenin biraz zarar gördüğünü yazmış. Ben de ilk zamanlar çok abartı ve keçe önünede gres sürüyordum fakat keçede herhangi bir hasar yok(aman olmasında :)).

onur kardeşim bende patriotuma ilk yeşil gres sürdüğümde yaya ve pistona cömertce harcamış idim, keçe çevresine ve önüne sürmedim hiç ;tacli# ilk atışımdan sonra transfer deliğinden gres dışarıya fışkırmış idi,bol gres deerken 2 kat gres atmış idim bir şey olmaz demişdim ama oldu,senin tüfeğinde olmadıysa ne mutlu sana kardeşim ;tacli# ama ne mod85 im de ne de kral magnunumda bir uyuşmazlık yaşamadım yeşil gres ile ;tacli# ayrıca umarım o bolca yağlı pelletleri eldiven kullanarak atıyorsundur onur kardeşim ;tacli#
    lütfen biri son versin patriot ile mod350 düellosuna ;duello;

27 metre de 2 cm grupman yapmak çokmu zor abi ayakda da olsa,o mesafeye sigara koyup önce tesst atışları ile bu işe başlasak, ardı gelir yeterki istekli olalım, tüfeğin ve kendi sınırlarımızı zorlasak neden olmasın abi :) ölüme çare yok gerisi istenilirse yapılır,yakın bir zamanda bomba gibi videolarının çıkarım karşınıza sözü geçen sigara atışıda olacak :)

arkdaslar bunlar 1.nesil fiyatları birde... o-ring anlamı palet mermi konulan bölümdeki keçeymiş lastik yani...

saçma yerleştirdiğimiz yerin dış çemberindeki siyah conta diye adlandıralım bunu kardeş,keçe çok daha büyük bu contadan eksen olarak,orjinal keçenin rengi klindirik conta renginde,açık kahverengi rengin de de diyebilirim,ortasında işte her neyse,ben ve ihtiyacı olan arkadaşlarımızın acil keçe ye ihtiyacı var,
    haa almış ken yay ve saçma yerleştirdiğimiz yerin dış kısmındaki siyah contadan da almak istiyoruz,
    asıl ihtiyacımız olan keçe varmı yokmu kardeş onu da bir sorsan sana zahmet :)
    ben 1 adet yay
    3 adet piston keçesi
    3 adet de saçma koyduğumuz yerin dış çemberindeki siyah o ring contadan
    sanada veriyoruz arkadaşım ;tacli#

arkadaşım tüfeği alırken iyi incelesydin bu sorunu yaşamaz idin,tabi bunda üreticinin hatası da var o da üretdiği malı piyasaya sürmeden kontrol etse ki zaten onun görevi,
    yerli malı bu kadar olur sözü çok ağır olmuş yanlış anlama kardeşim :) benim kullandığım tüfekler in hepsi yerli malı, ben şu ana kadar tüfeklerim de bir çalışmaz lık görmedim bir aksaklık görmedim,bundan dolayı bende bir havalı tüfek için 1000 ytl saymaya çekiniyorum açıkcası ( yaylı pistonlu tüfekler katogorisinde) o tüfeklerin bir tane yayı nerdeyse senin tüfeğin fiyatının yarısı güzel kardeşim :)
    sen ben garibanız bize ağır gelir,çoluk çocuk sahibi deyilsen o vakit başka,ama gelir düzeyim asgari ücret çocuğumun eşimin kismetinden keserek o tüfeği almam ben. ama durumum iyi tuzum kuru öbür tarafamı götürecem parayı derim alırım tüfeği :)
    bu benim düşüncem başkası nın cebindeki para nın muhasebesini yapmak bana düşmez affola,dileyen dilediği marka tüfeği alsın benim amacım yerli malını desteklemek, eksiğini gün yüzü çıkarmak.belki birileri duyarda kulağına küpe yapar saygılar

Sayın abim millete pelletleri yağlıyorum demesende güzelce yıkayıp kurutuyorum desen sanki daha manalı olur ;tese;kkur ; yağın cıvıklığını alacak güneş seni de pelleti de sideyi de eritir

hocam daha önce deneme yaptım,pelleti çok fazla güneşde tutmuyorum,malum buraların sıcağı çok fazla olduğundan en fazla 10 15 dakika bekletiyorum yağlı pelletleri güneşde,ayrıca hocam pellet i yağlayıp kutunun ağzını kapatdığım vakit yağ öylece pelletin üzerinde kalıyor saçma yüklerken 2 parmağıma yağ bulaşıyor elim kararıyor ister istemez,cıvık dediysem o kadar da yağ sıkmıyorum hocam pellet lerin üzerine :) az bir miktar yağ püskürtüyorum kutuyu güzelce çalkalıyorum ardından saçmaları güneşe koyup 10 15 dakika bekletiyorum servise hazır saygılar hocam iyi çalışmalar :)

doğan kardeşim ben aksine memnunum ;tacli# patriotunda sorun yaşayanların çoğunun asıl sebebi aşırı yağlama dan kaynaklanıyor,gezin vidası var birde,gevşeyen vidalara çözümü de var ;tacli# şayet ben bu tüfeği satarsam ki satmayacağım, ama farzet satdım sayayım yerine pcp tüfek alırım yaylı tüfek almam patriotun üstüne,bu da benim patriot sevdam dan kaynaklanıyor ;tacli#
    yağlı pellet ler istenilenden fazla yağlanırsa saçma yükleme haznesindeki siyah o ring contanın erime kaçınılmaz olur,mümkün olduğu kadar çok az yağ püskürtülmeli pellet lerin üstüne,ben yağı püskürtdükden sonra saçmaları bir gazete kağıdının üzerine serip güneşe koyuyorum yağın cıfıklığını güneş kurutsun diye pelletler üzerinde,ayrıca ben patriot güçlü bir tüfek olduğun dan yeşil gresi tamamen arındırdım tüfekden,yeşil gresli hali her atış sonrası tüfekde bir çırpınma oluşuyordu şahlanıyordu tüfek yanık kokusu bitmek bilmiyordu,derhal yeşil gresi arındırdım tüfekden,bu arada keçe çok az bir miktar hasar gördü dizelleme sonucu,ama mod85 im de yeşil gres mevcut sorunsuz kokusuz çalışıyor :)