togay yurtsever adlı kullanıcının mesajları

    Amac sadece atış :?: bulusması degıl hafta ıcı aksam bıle olsa goruselım .paylasılacak ve konusulacak cok sey oluyor bızım ortamlarda.bakarsınız beraber ava gıderız.


    peki bu raiderların dolum aparatı ve el pompasını nerden temın edebılrım fıkrı olan varmı.?

    arkdaşlar bende uzun süredir webley raider ı sabırsızlıkla bekliyorum.malum mersinde ki güney av bayisi webley lerin türkiye dağıtıcısı ılk yapılan tum webleyler daha pıyasada surulmeden gorme ımkanı bulmustum ama aklım hep raiderdaydı.
    ilk olarak antalyadaki güney ava geldiğini ögrendıgımden beri bendeki sabırsızlık gittikce artmaya basladı ve sovunda uzun bır bekleyısten sonra dün ılk kez gördüm raider ı.bayıldım,bayıldım,bayıldım ki ben ne yalan söyleyim ilk kez pcp bir silah gördüm.ılk gordugumden mıdır bılmem cok etkıledı benı..tamam belkı bır cok kez gerek yerlı,gerek yabancı bır cok sıtede pcp sılahlar hakında okuduklarım ve ıncelemerım sayesınde cok da yabancı degıldım ama gormek apayrı birsey.
    kendimce yaptıgım incelemere gelince;
    ilk olarak direk namluya baktım üzerinde lother walther iberesi cok etkıleyıcı.kalıte akıyor.namlu üzeri ve dıger metal aksamlarda ki boya cok kaliteli.kundak deseniz oda cok güzel.kurma kolunu inceledim ama daha önce kullanmadıgım için ne kadar yorum yapsam yanlış olabılir ama bence,kurma cok kolay ama kol bıraz sankı govdeye nazaran zayıf kalmıs,cıkacakmıs gıbı duruyor..tüfeğin hafif olusu,boyunun cok kısa olusu da diğer artıları.tetik tam ayarında gibi geldi bana..
    bence raiderın eksileri ise,tüfekte basınc göstergesi yok(belkı çözülebilir ama ben bilimiyorum),kurma kolunun zayıf görünüşü,ve sadece görünüm yönunden hic de estetik olmayan namlu ucu alev gizleyeni(bence mutlaka degısmesı lazım).
    atıs gurupmanlarını denemedıgım ıcın bılmıyorum ama bence cok cok ıyı olacaına emınım.cıkıs hızı sonuclarını da arkdaslarımzı soylemısler zaten.
    yani bana kalırsa raider fiyatına göre muthiş bir silah ama,dolum aparatı ve dolum tupu yada pompası halen yokmus ben hemen bır sıparıs vermek ıstedım ama bunlar olmayınca satmadılar bana bakalım nasılk olacak.
    fiyat konusuna da gelince en basta verilen 450 ytl lık fıyat bana da degısecek ve artacakmıs gıbı gelıyor.
    bu arada doguguclu arkdasım senıde cukurova grubuna beklerız bır ara bulusalım huseyın abının orada

    Her iki silah da güzel,T12 sentetik kundak olanın fiyatı çok daha cazip,Ceviz olan pahalı ama S410 ağacı da ceviz değil kayın,ayrıca T12 de Lothar Walther (Mach Grade) Müsabaka kalite namlu var ve araların da 1 kila ağırlık farkı var, PCP silahlarda ağırlık o kadar önemlidirki,50 gramın bile hesabı yapılır.Fakat standart güç olarak baktığınızda ise AA S410 bu silahdan daha güçlüdür.


    ne gibi bir önem var amca pcp lerdeki agırlık farkının.ben mod 54 den agırlıga alısıgım da o bakımdan sordum s410 kus gıbı gelrı herhalde bana.t12 ıse tuttugumu hıssetmem sanırım.

    valla ben bu pcp alırsam bu pompadan alacam karar verdım.200 kere basarım sankı gıbı ..cunku burda tup doldurmak için 80 km gıtmee gerekıyor her defasında araba da yok ...yanı bırde tup doldurtsam bıle yanına dalgıc kıyafetı almam lazım tupu sırtımda tasımak ıcın.vala ben en ıyısı bundan alayım bır tane.bunlar s410 a da olur degıl mı?

    exador kardeşim benım söylememe gerek kalmadan sen belirtmişsin ama yinede ben bir mod 54 cü olarak söyleyebilirim daha fazlasını bile yapabiliyorsun.
    125 mt deki bira şisesi patlamadan önce atışı yaptığında 5. zoom da bile artıkıl yerinden oynamıyorken şisenın patlamasını ızlemek hakikaten müthiş bir şey.
    (hemde şişenin sadece ağız kısmını)

    gectiğimiz gün kırdıgım maccari 3.6mm kalınlıgındakı yay bani cok sasırttı.nedeni ise daha önce tufeğin içinden çıkan orjinal yayın resmen yılan gibi kıvrılmıs olması ama içinde bulunan maccari yayın ise yaklasık 6 ay sonra ki kullanımından sonra bıle düm düz olarak hiç esnemeden cıkmasıydı.
    ya aslında beni tam olarak sasırtan sey ise yay 2mm aralıkla 2 yerınden kırılmıs,tamam olabılır yay 2 yerınden kırılabılır ama 2 mm aralıkla kırılması benı cok sasırttı bu nasıl olabılıyor onu anlamadım yresmen yaydan yarım pirinç uzunlugunda bir parca ayrılmış.bir de nasıl oldu da sadecetufegın kundagını cıkarttgım bır zamanda kırıldı yay bır tesadufmu yoksa yapılamaması gereken bir sey mı oldu anlamadım.
    yay kırılmadan yaptıgım deneme atısında 2 cmkalınlıgındaki suntayı delmedi halbuki bundan yanı aylar öncesınde cıkıyordu arkasından.yay kırıldı,eski yayı taktım ,umdugum kadarı ile asla tahtayı delmez dedim ama arkasından cıktı gitti.bu nasıl oluyor?bunu mantığım almıyor.
    VE ASIL MERAK ETTİĞİM SORU;benim 54 dampa ayk taktıktan sonra dürbün kırmaya devam edecekmi?2. yi dagıttım da bu arada hemde yorulmus bir maccari yay ve ardından eski orjinal yay ile yani modifiye olmamış gibi bir durumda.halen dampa takmadım sizce bu sorun ortadan kalkacak mı?

    tarih belli mi amcam peki?ne zaman sipariş verebileceğiz yoksa ben yurt dışı ilyazısmalara devam edeceğim.sağolsun airgundepot yetkilileri benimle yakında ilgileniyorlar.

    Arkdaşlar bugun aksam itibarı ıle hosomoklu hakan,kuatele arif ve new sniper yusuf arkdasım yarın için atış yapmak üzere yanıma geldiler.evde tufeklerimizin bakımını yapıyorduk.Bende uzun zamndır mod 54 tüfeğimin içini yağlamamştım.Sadece kundağı soktum (ıkı vida ile) kundagı cıkardım ve içine cok olmamak kaydı ile spprey yag sıktım hareketlı parcaları yagladım vs. vs. bildiğiniz işlemler işte sıradan..sonra topladık silahı kurmayı denedim ama silah kurulmadı amcamın dediği gibi tetiğe basarak kurmayı denedim kolaylıla kuruldu.ama kurarken tufeği sökmeden öncekınden oldukca zor bir sekılde..sonra tekrar denedım kurulus oldukca zor ama kurulmadı tekrar tetığe bastım kuruldu sıktım ,tekrar denedım yine kurulmadı ve bende tekrar kundağı actım,hiç bir sorun yok görünüşte.kundagı tekrar takmadan önce tüfek asagıya dogru dururken içinden bir parca nın hareket ettiğini hissettim tıkır tıkır ses geldi.son kez kurmayı denediğimde ise kurma kolunun demiri belirli bir yere kadar kuruluyor ondan sonra hareket etmiyordu.kurmayı bıraktım,tekrar denedim yine cok sert bir yay ve çıt diye bir ses sadece 15 cm cektım kurma kolunu ve yay kırıldı.
    içimden parcalar koptu ben ağladım o ağladı ...
    hadı yayın kırıldığına pek üzülmüyorum da keske yarın aksam kırılsaydı....
    amcam şimdi eski yayı takmayı denesek mekanizma çalısırmı ve performans lk halındekı gibi olurmu?yarın kullanmam lazım :D