gencali adlı kullanıcının mesajları


    Bursa Küçük Sanayide scuba dolumu yapan bir yer varmı arkadaşlar Orsez e gittim oda Hasanağa daki yerine yönlerdirdi. Bildiğiniz başka bir yer varmı yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar....

    Küçük sanayi değil de kültür park tarafında uludağ yangın söndürme sistemleri.. isimli bir yer forumu" bursada 300 bar scuba" diye taratırsanız adrese ulaşabilirsiniz. saygılarımla.

    Merhabalar saygıdeğer abilerim, yakında AA alacağım fakat aklıma takılan bir kaç yeri sizlerle paylaşmak istedim.


    Air Arms S410 SL-RH Beech Sporter 5.5 mm PCP Havalı Tüfek fiyatı 1400 tl iken,
    Air arms S410 xtra FAC 5.5mm pcp tüfek 1700- 1800 tl ye çıkıyor aradaki fark nedir çok merak ettim doğrusu kundaklara bakıyorum ikiside aynı kundak. yardım lütfen

    En iyisi sapanla devam edeyim bu işe... :)


    Bukadar yorumların neticesinde sizin dediğinize kani geldim. Fx Gladiator ile başlamaya karar verdim. Hadi Hayırlısı...
    Emeği geçen, bilgilerini paylaşmaya çekinmeyen bütün abilerime çok çok teşekkür ederim...

    bence bu konu bastan yanlış bugatti veyron ıle rollsroys phantom karsılastırması gıbı kulvarları cok farklı bu sılahların ar steyrın ısabetını tabı veremez ama steyrde arın hızını yıkıcılıgını veremez bu ıkı tufegı karsılastırıyorsan arkadasım sen daha ne ıstedıgını bılmıyorsun bence boyle en ust tufeklerden degıl basıtlerden bır basla guclu tufek dene yasayarak artısını eksısını ogrenırsın sonra gucsuz ısabetlı ulasabılcegın tufeklerı dene ozaman ben pire mı vuracam yoksa vurdugumu takla mı attıracam ıyıce anlar karar verırsın bu tufekler den sonra gelen hobıyı bırakmaktır daha ustu yok cunku bu işin erdem abının 100 metre atısını gordun oyle bır grupman zevkı farklı bırsey 200 metreden ayakta bır elektrık dıregını vurmak baska bır hıs ben yaptım ordan soyluyorum ne ıstedıgıne ıyıce bır karar ver bence benım havalı seruvenı ar6 s410 ve en son airranger sımdı aırrangerımı satıyorum ama sana kesınlıkle benım tufegımı al demem cunku senın beklentılerının ne oldugu bellı degıl husrana ugrayabılırsın (isabetsızlık falan degıl kast ettıgım) benım satma sebebıme gelırsen ateslıye merak salmam bırdaha donermeyım satarsam havalıya belkı sımdı aklımda ne var tdr s410 yada carbın s510 sebep se hafıflık ve o fıyata maksımum ısabet air ranger bıdaha alırmıyım tek almama almam sebep grupman uzun mesafe atısları ıle ugrasamıcak olmam yapacagımda plinkıg ve elımde gezdırmek ıcın de 3100 gramdan agır tufek ıstemıyorum


    Yorumunuz için teşekkür ederim. Konuyu açmamın sebebi zaten yanlışlarımı görüp düzeltmekti. yüksek pcp ile başlamamam gerektiği önerildi. bende öyle yapacağım. bumuydu yanlış olan? konuyu açmasaydım kendi kafama göre dalacaktım hobiye...

    tekrar ediyorum AR ve LG kendi kulvarlarında extrem silahlardır ve ne AR ne LG bence ilk alınacak havalısilah değildir. İkinci veya üçüncü bir PCP olarak alınıp/kullanılabilir.


    kal sağlıcakla

    Sayın RaptorX abim mesajlarınızın neredeyse hepsinde ilk alınacak silha değil diyorsunuz bu markalara. peki siz neyi öneriyorsunuz?

    Benim silahı kullanma amacım doğrusunu söylemek gerekirse hem güç hem isabetlilik(biliyorum çok şey istiyorum:) ) evimin ortamı ikisi içinde müsait.


    Yapılan yorumlara, kullanmış olan abilerin yorumlarına bakılırsa Daystate pek tutunamamış Steyr karşısında. Bu tutunamamaya neden olan hususları neler olarak belirleyebiliriz?


    Bazı yorumlarda satarken fiyatın düşeceği söyleniyor ona göre bir seçim yapılması isteniyor. Bu kritere göre silah alacaksam biz hiç silah almayalım madem.


    Air wolf önerileri var elektronik olduğu için çabuk bozulacağı yönünde suizanlarım var..

    bence her 2 side bu işle oldukça ilgilendikten sonra alınması ve kullanılması gereken pcp ler. Araba kullanmayı sıfır BMW veya mercedes'te öğrenmeye çalışmak ne kadar doğruysa tecrübe olmadan bu 2 tüfekten biriyle başlamak o kadar doğrudur diye düşünüyorum. Airranger çok özel bir tüfek. LG110 de oldukça başarılı ve isabetli bir tüfek. Erdem abinin Lg2sini kullandım tekli doldurşa sahip her atışta kolu çekip pellet koyuyorsunuz. AR de 10 lu indeksli şarjör var. Ama LG110 un tetiğini hiç bir silahla karşılaştırmazsınız sonuçta müsabaka için üretilmiş aşırı hassas bir PCP. Her nedense AR nin isabetsiz olduğu söyleniyor ama benim fikrim tam aksi yönde. polygonal yapıda oldukça kaliteli namluya sahip. Tetiği parmağınıza tam oturuyor, ayarlanabilir, boşluğu tahmin edilebilir ve tüp hacmi yüksek. tam dolu haliyle sandart olarak yüksek güçte 120 bara kadar 6-7 şarjör atabiliyorum ve 25 gr monster ile 2 hafta önce durbunu sıfırladıktan sonra Osman abiyle kesme şeker patlattık, 10 atıştan 8-9 unda kesme şekeri 50 m de buharlaştırıyor, isabetsiz olduğunu söyleyenlere karşı benim tezimde bu. Bir pcpden daha ne beklenebilirki. kaçan 1-2 atış ise atıcı hatasından. ankarada bizim tayfayla evanix, windy city, Glad, revo, AA, LG ve HW kullandım, bana göre en isabetlileri LG, HW100 ve AR. diğerleri hiçte isabetsiz değil ama aradaki isabet farkları 50 metrede ortalama 1 cm, öyle aman aman bir fark yok yani. ben ne için tüfek alacağınıza karar verirken buna göre karar verin derim.


    değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum. sayenize bilgi sahibi oluyoruz...

    bende fikrimi söyleyeyim.
    bence her ikiside ilk alınacak PCP değil.
    İlk alınacak havalı silah hiç değil.
    ben kral cfx 4.5, gamo cfx 4.5, hw97k 4.5 5.5., hw100T 5.5, FX Gladiator 5.5, AA s410 FAC 5.5, Webley Raider 10lu 5.5 sahip olup, kullandıktan sonra hem airranger hem steyr'i deneyip; steyr'e karar verdim.


    kullandığım silahlara doygunluğum oluştuktan sonra bu karara vardım. İsteklerimi ve beklentilerimi biliyordum yada bildiğimi sanıyordum :)


    Neden ilk alınacak silah değil? bana ne gibi bir zararı oabilir ki? düşük isabetlilik vs silahlarla atışlara başlayacağıma neden bir steyr olmasın ki? Aydınlatırsanız mmnun olurum abi