agustini adlı kullanıcının mesajları

    Hocam geçende baktım huğlu effecto px5 LW ler 9750 tl fiyatlardaydı.

    Şimdi 15000 olmuş. Size bu tüfeği önerecektim. Tüm PCP lere ciddi zam gelmiş.

    Hatsan Factor ler 12000 tl civarı idi 20000 civarı olmuş. Yerli markalara % 50 civarı zam gelmiş.

    SOLİD

    Çok güzel bir tüfekmiş, ancak ben biraz daha kompakt bir şey bakıyorum. Yukarıda verilen tavsiye üzerine Kral np02 bakarken Mortal puncher modelini gördüm. Dipçiğin katlanması, uzayıp kısalması hoşuma gitti. Ağırlık 3,5 kg, uzunluk 84-92cm fena durmuyor. Daha kompakt olsun dersem de np-03 modeli var. Bu modellerle ilgili görüşünüz nedir acaba?

    Bütçe olarak silaha 10 bin civarı ayırabilirim. Elimde 2,5-10 x 30 bir dürbün var, şimdilik onunla idare edebilirim diye düşünüyorum. Solid nedir tam olarak bilmiyorum, şimdiye kadar hep pellet kullandım. Şişirme işini eğer silahın tüp basıncı ve hacmi küçükse (200 bar, 200cc gibi) pompa ile yapabilirim diye düşünüyorum. Zaten ilk mesajda dediğim gibi çok büyük bir silah olmaz diye tahmin ediyorum. Mümkünse silahı sıfır almayı tercih ederim, pompa ve ıvır zıvır aksesuar için ikinci el düşünebilirim.

    Merhabalar. Seçenek çok ama tavsiyem kral np 02. 4.5 kalibre. Hafif ve kısa. Fiyat olarak uygun. Pellet ayırımı çok yapmaz. Pellet seçeneği çok. Denediğim çoğu pellet spoton solid dahil 25 m de 50 kuruş gibi grupman yapmıştı. Kısa bir süre kullanmıştım. 5.5 de alabilirsiniz.

    Teşekkürler, inceleyeceğim.

    Merhaba, uzun zamandır atış işine ilgiliyim. Daha önce yaylı havalı Gamo tüfek ve son yıllarda Zoraki light ile atışa devam ettim. Şimdi müsait bir arazi olduğu için tekrar tüfeğe geri dönmek istiyorum ve 50 metre civarı atış yapmayı hedefliyorum. 2 de çocuk var ve onlar çok ilgililer konuya, bu yüzden her atışta tüfeği kurmaya uğraşmadan rahat bir şekilde onlara atış yapma imkanı sunmak istiyorum. Durum böyle olunca PCP tüfekler tek seçenek kalıyor. Bana en azından 50 metrede stabil, çok ağır veya uzun olmayan, mümkünse çocukların da rahat pozisyon alması için ayarlı taktik dipçiği olan bir makine lazım. İthal müthiş modeller var ama başlangıçta işi tecrübe etmeden çok büyük bütçe ayırmak istemiyorum. Silah, pompa veya tüp, dürbün, susturucu vs derken iş büyüyor. Bu nedenle sizlerden amaca uygun f/p modeli önerileri rica ediyorum.

    Öncelik isabet, ama uzun mesafede ufak tefek hedefleri patlatabilmek de eğlenceli olur. Bu yüzden kalibre tavsiyesi de bekliyorum. Şimdiye kadar hep 4,5 mm kullandım ve açıkçası daha yüksek kalibreleri merak etmiştim.

    Öneriler için şimdiden teşekkürler.

    Hatsan' ın İngilizce sitesinde böyle bir ürün var, daha önce hiç görmemiştim.


    http://www.hatsan.com.tr/new_pcp_at-p1.asp


    Özellikleri:


    • 10- shot, manual loading, side lever action, pre-charged pneumatic (PCP) air pistol.
    • Precision rifled choked barrel for accuracy, threaded for ½” UNF sound moderator & fitted muzzle cap.
    • Available in .177 (4.5mm), .22 (5.5mm) and .25 (6.35mm) caliber.
    • Ergonomic design synthetic grip. (left hand grip is available)
    • Detachable 10-shot rotary magazine in .177 (4.5mm) and .22 (5.5mm) calibers and 9-shot rotary magazine in 25 (6.35mm) caliber.
    • Includes one additional magazine
    • Detachable aluminum air cylinder tube (50cc). Spare cylinders are available.
    • Built-in pressure gauge on the air cylinder to monitor the cylinder pressure.
    • Includes quick-fill nozzle & air cylinder discharging cap supplied in the box.
    • Overall blued finish, black anodized receiver.
    • Resettable Manual & Automatic Safety
    • “Anti-double pellet feed” mechanism preventing more than one pellet loading into barrel.
    • Patented anti-knock system to prevent gas wastage when rifle is knocked or bounced.
    • Adjustable rear & front sight with Truglo fiber optics.
    • Quattro Trigger: 2-stage fully adjustable match trigger for trigger travel and trigger load.
    • Gold plated metal trigger
    • Includes plastic case.
    • Dovetail grooved receiver for both 11mm and 22mm scope mounts.



    Bu aleti piyasada gören veya ne zaman çıkacağına dair bilgisi olan var mı?

    Sene başında almıştım, o zaman 5.5 daha yoktu sanırım ama ben 4.5 ten gayet memnunum. Ev içerisinde tek pompa zaten yeterli oluyor hedef atışı için, bazen hedef arkalığı sert olduğunda pelet sekme yapmadan delip girsin diye 2 pompa yapıyorum. Dışarıda da tahminim 2 pompa ile gözünüzün seçebildiği her hedefi rahat vuracaktır, tahribat isterseniz de 3 pompa fazla bile. 1 kere deneme için 4 pompa yaptım, ama bana sorarsanız ağır pelet atmıyorsanız 2 den sonrası gereksiz.


    Hem isabetli olsun, hem de istediğim zaman attığımı dağıtayım diyorsanız bugüne kadar daha iyisini görmedim. Daha iyisi ne mi olur, bunun PCP şeklinde 8 mermilisi falan olsa...

    Yakın zamanda bir tane pompalı tüfek alacağım, av yapmayı düşünmüyorum, arada bir hedef atışında kullanacağım. Biraz da taktik görünümlü olsun, orasını burasını süslerim diyorum. Şu ana kadar en beğendiğim model Armsan' ın RS-X2 si oldu, şekil şemal kalite iyi gözüküyor. Ancak fuardan hatırladığım kadarıyla Kral PA-002T, bir de Derya Lion SX-2 modelleri vardı benzer özelliklerde. Bu modellerin ortak özellikleri yanlış hatırlamıyorsam pompalarken kundağı geri çektikten sonra yay ile otomatik olarak tekrar ileri gitmesiydi, bu özellik Hatsan' larda yoktu. Armsan fiyat olarak 850 TL civarı, Kral 490 TL civarı, Derya' nın fiyatına ise hiç rastlamadım nette. Sadece fuarda 500-600 TL civarı bir rakam söylendiğini hatırlıyorum. Armsan ile ilgili çok fazla negatif bir yoruma rastlamadım ancak Kral ve Derya' nın bu modelleriyle ilgili hiçbir yorum yok. Bu modelleri veya en azından bu markaları kullanan bilen arkadaşlardan bilgi paylaşımı ve tavsiye rica ediyorum.


    Pompalıyı basit ve sorunsuz olsun, fişek sıkışıklığı vs ile uğraştırmasın diye tercih ediyorum, bir de çifte/süperpozeye göre daha fazla fişeği üst üste atsın istiyorum. Bazı yerlerde pompalıların da fişek sürerken problem yarattığını okumuştum, bu nedenle eğer yukarıda bahsettiğim modellerde bu konuda herhangi bir sorun olacaksa hiç bulaşmayayım diyorum :) Usta arkadaşlardan bu konuda neye dikkat etmek gerektiği konusunda bilgi gelirse sevinirim.

    Yeni tüfeğiniz hayırlı olsun. Ben de sizin gibi Armsan' ın RS A2 veya RS X2 modelleriyle birlikte Hatsan' ın MP ve MP A modellerini beğendim. Tüfeğiniz ile ilgili gözlemlerinizi, olumlu/olumsuz yönlerini paylaşırsanız çok yardımcı olur.

    Zoraki HP-01 (.177) kullanan arkadaşlardan pelet tavsiyesi rica ediyorum. Genelde kapalı alan 10 m civarı hedefe atış yapıyorum, aradığım özellik güçten ziyade isabetli olması. Şu anda mevcut Gamo hunterlarımı kullanıyorum ama görüntüde bile kalite olarak tatmin edici değiller (bozuk şekil, farklı ebatlar, vs...). Piyasada bulabileceğim isabet oranı yüksek pelet tavsiyelerinizi bekliyorum. Eğer kolay bulunabiliyorsa kurşun içermeyen veya yüzeyi kaplı pelet kullanmayı da çok isterim, tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.

    Beretta CX4 Storm ürününü Türkiye' de bulabilir miyiz? Kullanan, gören, bilen var mıdır? Crosman Night Stalker' a benziyor fakat 30 peletlik şarjörü var, oldukça ilginç geldi.

    Cevaplar için çok teşekkürler. Zoraki' yi bizzat görebileceğim bir adres verebilir misiniz? Kocaeli' ndeyim, İstanbul anadolu tarafı olursa daha iyi olur, yoksa da karşıya geçeriz artık.

    Zoraki HP-01 alacağım, kullanıcısı olanlardan yorum bekliyorum. 350 TL civarı fiyatlar var, bu fiyata alınmaya değer mi? Okuduğum yorumlarda genelde negatif bir eleştiri göremedim, sizlerin negatif bir yorumunuz var mı?




    Bir de aksesuar kullanan varsa bunları da belirtir misiniz?