gorkyonl1ne adlı kullanıcının mesajları

    Çok sessiz olması için öncelikle güç ayarlarının max olmaması lazım, atacağın pelet ve mesafeye göre gücü düşürerek optimum bir ayar bulunmalı, hem böylece atış sayında artmış olucak. daha sonra hava tüpü içine depinger denilen; türbülans sonucu tınlamayı önleyen parçadan takılacak.
    daha sonra çekiç yayı sesi için yay film kaplanabilir ve-veya tüfeğin durumuna göre çekicin çarptığı yer modifiye edilebilir.
    ceketli namlu üzerine hacmi geniş bir moderatörde monte edildimi bu iş tamamdır.
    Bu işin piri forumda mustafa ekiz ustadır. Sana bu saydığım modifikasyonların hepsini hatta daha fazlasını yapacaktır. çok sessiz ve orjinal haline göre çokdaha stabil bir silahın olabilir.
    Görüşmelisin bence kendisiyle.


    reçete güzel gözüküyor, kendisi ile iletişime geçiyorum, teşekkürler.

    Teşekkürler kendisinden bilgi almaya çalışcam. Az önce namlunun kapagını cikartip elimle 1/2 UNF bir moderatoru bastırıp tetige bastim ancak çıkan ses bana gene fazla geldi. Acaba benim beklentim olan çok az sese ulaşmak mümkün değilmi, elimdeki moderator mu cok dandik yoksa benmi cok sey bekliyorum bilemedim.

    Galatian I Carbine aldım (tr_yeni_galatian_i sağdaki resmi seçin), bildiğiniz gibi shrouded barrel. Moderatörü fix. Internette sessiz olarak tanımlanmasına rağmen bence sesi yüksek (veya ben sesi yüksek PCP görmemişim). Bir şekilde çok çok çok daha sessiz olsun istiyorum, öyle ki gece balkondan atış yapayım (IR laser ve IR sensitive camera ile) ve kimse duymasın.


    Aşağıdaki sorularıma cevap arıyorum.


    1) Namluyu ve dışındaki kaplamayı bir şekilde söküp normal namluya takar gibi moderator takabilir miyim?
    2) Namlu aynen kalsa, shrouded namlular için özel moderatorler var mı?
    3) Hatsan fabrikaya göndersem normal namluya dönüştürürler mi? Aslında bu olsun istemiyorum, şimdiki görünüşü ve namlu boyu iyi.
    4) Aklıma gelmeyen başka çözüm önerileri...


    Bilgilerinizle aydınlatırsanız çok sevinirim.

    haha süpermiş ya AT44 ü tabanca yapmışlar :) en yakın av bayinizden sipariş edebilirsiniz bence ve ya toptancıya gidin getirtip bayiye göndersinler. Av bayilerimiz hatsan satmayı çok sever yüksek kar marjları var :)

    Her ne kadar üretici TS-22 yi en iyi grup olarak lanse etsede, kullanıcılar isabet konusunda çok şikayetci. Özellikle yüksek FPS tüfeklerde isabet oranı iyice düşüyor. Düşük FPS gamo tüfekler için daha ideal bir pellet. Kullanım amacı avcılık ve hedef atışı diye belirtiliyor. 2 sini birden yapabiliyor olmasıda zaten isabet oranının düşük olacağının göstergesi. Uzak mesafe ve yüksek penetration değerlerine sahip. Ancak isabet oranı düşük bir pellet. Sizde ve tüfekte hiç bir sorun yok, mod 125 gibi güçlü bir tüfekte bide TS-22 gibi "deli-dana" pellet kullanırsanız her atışınızın başka bir yere gitmesi normal. Benjamin discovery sonuçlarıda aynı sizinki gibi. Bu mermi middle-distance small-mid pet control için kullanılmalı bence. Grup için sadece bu işi yapması için tasarlanmış target-shooting pelletleri kullanın bence. Ama bende 125 olsaydı grup dan ziyade daha çok zarar verme, yok etme, ortadan kaldırma ve ziyan etme atışlarına yönelir ve yüksek penetrationlı mermilere bakardım. Grup atışlarından zevk alıyorsanız zaten önce PCP ye geçmenizi öneririm.



    Gamo TS-22 değerleri (Grup değeri N/A :) http://www.gamousa.com/product.aspx?productID=308


    İsabet / Pellet / Diğer (AR-GE) http://airgun-academy.pyramyda…g/tag/gamo-ts-22-pellets/


    Reviews'deki yazıyı okuyunuz Benjamin sonçları http://www.airgundepot.com/gam…nose-with-belt-pouch.html

    ben gamo cfx royal 4.5 kullandım hız değerleri hiç bir zaman 1000(305mt/sn) fps olmadı 870 civarıydı.stabil atış yaptığını isabetli olduğunu söyleyebilirim.fps ölçümünde firmalar en hafif pellet i seçiyorlar sizleri yanıltmasın.yani 1250 fps diye aldığınız tüfek kullandığınız pellete göre o hızlarda atmayabilir şaşırmayın.küçük bir hatırlatma yapmak istedim.


    sevgiler

    çok doğru ben zaten web deki değerleri verdim, firmalar kapalı özel ortamlarda özel durumlarda ölçüm yapıyor ve maximum değerleri veriyor. siz bu değerleri hiçbir zaman göremeyebilirsiniz ama yinde x tüfeği 1000 FPS, y tüfeğide 1250 FPS yazıyorsa aradaki 250 FPS lik fark bakidir :)

    Cfx royalin tahribat gücü nasıl mesafe ve yaptığı tahribata göre??

    5.5 -> 240 metre/saniye
    4.5 -> 305 metre/saniye
    denmiş
    pyramid air da 4.5 u 300 FSP olarak belirtmiş kesinlikle bir hata olmalı 300 fps cok komik bir rakam. Bence alacağınız tüfek 5.5 i 1000 FPS atmalı. 4.5 1250 FPS olmalı. Hatsanın ve gamo nun bu güçte modelleri mevcut. Tabi söz konusu tahribat olunca devreye jull değereri giriyor, FPS dışında J değerlerine de bakın. J sadece tüfeğe bağlı değil kullandığınız pellet e göre de değişiyor.



    http://www.hn-sport.de/en/prod…ing/rabbit-magnum-ii.html bu pellet hoşuma gidiyor max distance / J ortalaması güzel.



    calibre seçimi olarak da 5.5 öneririm, mesafe / hız / hasar değerleri en uygun olanı bence.


    ayrıca aşağıdaki linklte 1300-1650 FSP arası yüksek hız ve tahribat tüfekleri listesi var, alacağınız modeli burdan beğenebilirsiniz
    http://www.pyramydair.com/a/Ai…les/150/vel_1300_0T1650_0

    Forum sakinleri selamlar;


    Bu yazı da sormak uygunmudur bilemedim ama bazı sorularım var.


    Bugün Airforce Condor (Gunpower SSS) siparişi verdim. Kutudan Tüfek + dolum aparatı cıkacak sadece. Birde scuba tüp ile doldurabilmek için bir aparat aldım. Airforce markalı. airgundepot gibi sitelerde bu tüfeğin kendi dürbünü ile satılan paketleride var. Tüfeğin kendi orjinal dürbünü tam olarak hangi model ve markadır. Türkiyede bulabilirmiyiz? Bulabilirsek nerdedir ne kadardır? Veya bu tüfeğin hakkını verecek dürbün önerileriniz varmıdır?


    Bazı video ve resimlerde bu tüfeğin baya uzatilmış namlu çeşitlerini gördüm. Bu uzatma işlemi sadece moderatör ilemi oluyor yoksa başka aparatlarmı almak lazım?


    Ayrıca forumdan bir arkadaşa özel mesaj attım. Burdan da yazmak istedim bizde ankara buluşmalarına katılmak sizlerle tanışmak istiyoruz. Haberdar edebilirseniz seviniriz.