senior74izmir tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Tüfeğe dürbün taktım , dürbünün altına da BKL dovetail riser taktım.Buna da BKL çift parça ayak taktım , her bi ayakta 3,5 mm 2 ad. alyeen var.Dovetail riser'de (11 mm ray) 6 ad. alyen olması sebebi ile hareket etmiyor.Bu sayede hem mekanik hem de optik nişangahı kullanıyorum.Daha önce denediğim ayaklarda tepme sebebi ile dürbün arkaya değil , ön tarafa kayıyordu.Fakat rayın en önündeki ayaktaki kıvrım , kaymayı engelledi.Dovetail riser denilen yükseltici ayak sayesinde söker takarken dürbünü çıkarmak zorunda kalmıyorum.Sıfırlama bozulmuyor.100 m ye kadar atışlar yaptım , uzak mesafede atış için daha güvenli yere gitmem lazım.
    Yaklaşık 300 atışta bir temizliyorum.1500 üzerinde hem saçma hem de tek kurşun attık .,avda denedim.Tutukluk yaptığı da yok ve güvenilir bir silah.Kromajlı almış olmam sebebi ile aynı renkte dürbün aldım.Dürbünün sağ tarafında lazer , sol tarafına da fener taktım.Her ikisinde de dürbüne bağlanan laser aparatı aldım ve dürbüne bağladım.Hunter dürbün zoom lu 4x kullanıyorum.Laser de 532 nM ve kırmız.İkisini de aynı noktaya 60 m ye sıfırladım.
    Gerçekten zevkli bir tüfek.YAF tek kurşunu ~ 1600 fps ile atıyor.Rakibi ile beraber denediğimizde benim kronoda diğer marka tüfek 1480 fps ile atıyordu aynı kurşunu aynı şartlarda.
    Tavsiye ederim ve memnunum.Yakında 200 m civarı deneyip yayınlarım.
    Sayg.

Merhaba Arkadaşlar;

İzmir'de Sarnıç'ta pazar günleri (kararlaştırarak ) toplanıyoruz.Flintalar'ın da mayıs ayında ziyaretimize geldiği Sarnıç'ta , askeriyeden kalma bir atış poligonu var.Tekrar toplantı olduğunda sizlere de buradan haber veririz.Fakat bu pazar hava durumunun aşırı fırtına ve yağmur gösteriyor olması sebebi ile toplanma ihtimali zor gözüküyor.Orman içine doğru toprak yoldan 2 km kadar içeri girilmesi gerekiyor.

http://uk.weather.com/weather/10day-Izmir/Cumaovasi-TUXX0016

En kısa sürede görüşmek üzere , sizleri de bekleriz.

Adaptörü ray üzerindeki paralel çizgilere setuskur ile dik olarak sabitleyip , aynı şekilde tek parça dürbün ayağını da birkaç noktadan setuskur ile adaptöre sabitlerseniz kalabilir.
    Ama 11 mm tüfek rayına uyumlu ki genelde o şekildedir tek parça dürbün ayakları , onları kullanmanız lazım , yukarıda belirttiğim şekilde adaptör kullanmadan.
    Genelde kullanılan tek parça ayaklarda 11 mm ve raylar da 11 mm dir.İlla 22 mm dürbün ayağı kullanmaya zorlamayın derim.
    Ya da en kolayı bir yaylının yanında daima bir pcp olmalı.
    Syg.

Fuarda gördüm ve hoşuma gitti açıkçası.Küçük olması , yapmış olduğu grupmanlara ve gücüne göre bakılırsa başarılı bir silah.Neyse , sanırım kendimi frenleyebildiğim kadar frenleyip sonrasında alıcam :)Tüfeğiniz hayırlı olsun Osman Bey.

Pelet ile 300 tane atılabilme imkanı var bir buluşmada .Ama 12 ga ile 300 tane ve aynı süre içinde (32 veya 34 gr ) atılması durumunda omuz veya kulak diye bir şey kalmaz.Dolayısı ile emin ol havalı tecrübenizi küçümseyin derim :) Bu arada 100 % başarı için tebrikler. :) ;d;

Cümlelerinden seçtiklerim ile sen bu hobiden beklediklerimi özetlemişsin.Hobiyi tanımlanmışsın benim gözümde :)
    Tşk.

Ateşliler konusunda fazla bir tecübem olmadığını söyleyebilirim.Her ne kadar 12 ga tüfeklerim olsa da . Ama http://www.federalpremium.com/resources/ball…pplication.aspx sayfasından indirdiğim programda 200 m de .410 için 120 cm düşme meydana geldiğini gösterdi tek kurşun 7 gram için.Yaklaşık olarak 1100 j enerji ile çıkıyor.220 j kadar enerjisi kalıyor.175 m de ise 80 cm düşme.Bir arkadaşım da Cahirgun'da aynı çalışmayı yapmış ve benzer rakamlara ulaşmış.O da Safir'i görüntüsü sebebi ile beğeniyor.O da Safir alıyor.Tabi ki Federal'in kendi fişekleri ile çıkan sonuç bu.YAF olunca ne kadar değişecek diye düşününce + / - % 15 olsa da yine kurtarır gibi geliyor.Bunun siparişini verdim kendi adıma , aklıma düştü ya bir kere.Deneyip görmek gerekiyor :) İlla alıp o mesafelerde ne yapabileceğini görmek gerekiyor :) Neyse , sipariş verildi üreticisine, söz ağızdan çıktı .71 cm poligon namlu şoklu ve 61 cm aynı.(tam terminolojisini bilmiyorum ama İşgören'de gördüklerim o şekildeydi). Aldıktan sonra dürbünü de koyup , havalıdan edinilen tecrübe ile sıfırlama ve orta mesafelerde nasıl sonuç alacağımı görmek istiyorum.Av için değil , sadece zevk , arazi atışı , hedef atışı.Rauf Usta'nın beyanı ise 190 adımda (max. ~ 150 m olabilir) karar şişeyi vurduğu yönünde.Ama denemekte fayda var.Koleksiyon veya atış zevki için ideal olabilir.Görcez bakalım.HAbib Bey ise 150 adımda iserahatça vurduğunu söyledi.Sonuçta sizlerin tecrübesine de saygı duyuyorum ve herhangi bir negatif olarak değil beyanım.Ama onlar da üstadlar ve tabi ki esnaflar da.
    Syg.

Çatalca'ya gelme imkanı yok İstanbul dışı için.Bunu video ile yayınlarsanız hobiseverler olarak görmek isteriz.150 m - 250 m arasında istikrarlı bir grup önemli bir nokta bu cal. için.YAF ile yapılması daha ideal olur çünkü daha ucuz ve daha çok bulunma imkanı olduğunu düşünüyorum.

Bu arada merak ettim , dürbünle atış yaptınız mı?MEsafe olarak avcımekanında 190 adımdam atış yaptığını belirtenler var.Eğer çalışmanız varsa görmek isteriz , grupman dahil çeşitli denemeleri veya farklı namlu ve fişek performansalarını.Hobi için ideal kalibre olduğunu düşünüyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

Bu konuda size katılıyorum , Oyuncak gibi yanlış bir cümle oldu , daha narin olduğu cümlesi daha doğru.12 ga'ya alışınca bu tüfek narin gözükse de .410 'un yapabileceklerini göz önüne alınca şu cümleler aklıma geliyor ünlü boksörün dediği gibi..."Sinek gibi uçar , arı gibi sokarım." Bu tüfek için tam yerinde olmuş.Ama alıp değerlendirmeden bir şey söylemeyeceğim.Zaten Efeler arasında da Safir vs. Çatüs tartışması sürüp gidiyor. :) Ben fanatik Çatüs tarafında yer alıyorum.Şimdiden 3 Safir'e karşı tek Çatüs olarak gidiyorum :) Sadece siparişini verdim daha yeni.Az evvel de kundak konusunda (daha kalın ve tok olması için ) ÇAtüsArms'a mail attım.Demek ki son kullanıcının yorumları aynı.Bence de Çatüs . :thumbup: