senior74izmir adlı kullanıcının mesajları

    Bu tüfeği dün ve bugün İzmir'de bir av bayisinde inceledim.Biraz oyuncak gibi duruyor.Ama Safir'le karşılaştırma imkanı da buldum.Eksiklik olarak kundağın biraz daha büyütülmesi gerekir diye düşünüyorum çünkü kundak boyu kısa geldi bana.Ama yarı otomatik tüfekten şarjörlü bir model üretmişler.M14'ün küçüğü gibi duruyor.Bayinin verdiği fiyat ise 800 TL.Tutukluk yapmadığını ve müşterilerden şikayet gelmediğini belirttiler.Namlunun değiştirilebilir olması ise ayrı bir güzellik ve opsiyon.Bu durumun 66 cm ile atışa etkisi olacağı malum.Sanırım 47 cm standart namlulu modeli idi.Bayinin önerisi ise Çatüs oldu.Kromajlı olanı daha hoşuma gitti.Az da olsa geliştirilmesi iyi olacaktır.Aynı şekilde Safir ile de haftasonu attım ve tutukluk yapmaması , tepmesinin çok düşük olması ve yakın mesafede (50 m'de ) gücü de başarılı olarak gözüme geldi.Şimdi ise arkadaşlarla Safir mi yoksa Çatüs mü konusunda tartışmaya girdik , ona göre edinme ihtilamiz var. :) Bu arada nereye kadar , durdurak yok bu hobide...

    Bu konuda kargo firmaları ile defalarca macera yaşadıktan sonra (ki eskiden bu kadar da tecrübe sahibi değillerdi) , PTT Kargo ile çalıştım.Onlardan daha bişi çıkmadı.Yurtiçi ise geliyorlar evde bulamayınca not vss. bile bırakmıyorlar.Yok bırakır arkadaşlar deseler de 4 veya 5 kargodan sonra artık Yurtiçi ile getirmiyorum.Karşı ödemeli olunca da aradaşlar para alacakları için takip edebiliyorlar.Ama yine de kargo işi elektronik gibi şans işi.

    Merhaba Kadir Üstadım,
    Haklısın ama açıkçası bendeki Patriot'un tetiği de mükemmel.Sanırım İngiltere'den gelen orijinal parçalarla yapılmış olanlardan olabilir.Farklı 1. Nesiller de olabilir ama bu konuda ben de şaşırdım açıkçası.Haftasonu bahçede denedim , tetiğe ordan hayran kaldım.Diğer özellikleri ise ayrı bir konu ama tetik gerçekten ;d; Tabi ki Diana'nın yeri daha başka.
    Syg.

    Merhabalar;


    HAvaların güzel olduğu (yağış ve rüzgar olmadığı) haftasonları çoğunlukla bizleri orda bulma imkanınız var.11:00 ve 12:00 arası Yörem Börekçisi'nde buluşulup gidiliyor.Aynı zamanda önceden haberleşilmektedir.Ege'li arkadaşları bekleriz.

    Siz bence Air Ranger yada Sumatra farketmez,silahınıza üreticinin belirttiği maximum basınçtan fazlasını basmayın.Air Ranger yada başka bir silaha 500 bar basınç bulup bassanız bile muhtemelen atış sayısı 0 olacaktır.Silahın tüpü dayansa bile valf v.s. ne varsa kitlenecek ve o basıncı boşaltamazsanız silahınızı ıssız bir yere gömmek zorunda kalacaksınız. ;kihhik,
    150-200-1000 fpe gibi güçler için alın bir tane yivli ateşli, attığınızı vurun. :thumbup:

    + 1
    Doğru söze ne denir...

    normal bir hafalının 380 çıkış hızı gibi daystatenin 250 m ilerdeki hızı buysa innaılmaz bişey bu bilgi silahı almmadaki büyük neden olabilir

    Bu arada , normal bir havalının , 380 m/sn hızı olmaz :) Bu hız , normal olmayan havalılarda olabilir sadece:) Normal bir havalı ile , 5,5 pelet , 13,43 ve 15,89 arasında ise , 250 veya 300 m/sn arasında çıkması beklenir max.Bu arada normal kime ve neye göre normal olduğunun da sorgulanması gerekir ;grin;

    AirRanger derim.Condor'u ben de görmedim ama AirRanger ile atış yaptım.Kullandığım havalı tüfeklerin hepsinden farklı.Akışkanlarda Doktorası olan bir arkadaşımın yaptığı hesaplarda , 70 FAC için min. 28 grain öneriyordu.Yalnız unutma ki bu tüfeğe ve bu güce sahip olmak , büyük sorumluluk gerektirir.Peletin düşeceği noktayı mutlaka göz önünde bulundurmalısın , hatırladığım kadarı ile , aynı arkadaşın yaptığı hesaba göre V250 m'de , çoğu tüfeğin V0m deki hızından yüksek hızı ve enerjisi var.

    Merhabalar ,


    Gaziemir'de , askeriye'nin terkettiği bölgedeki 100 m Atış Poligonu olan yerde , (Yörem Börekçisi'nden devam edip , 800 m kadar sonra) , bazı pazar günleri buluşuyoruz.


    Aralık ortası ile Ocak sonuna kadar havaların yağmurlu ve rüzgarlı olması sebebi ile çok katılımlı buluşmalar olmadı.


    Ama buluşma olursa , imkan , bilgim ve durum dahilinde sizleri de haberdar eder ve müsait olan herkesin katılmasını bekleriz.


    Gelen arkadaşları bekleriz.

    Mustafa Bey Merhaba,
    Bu tüfek düşünüldüğünde , imzanızda .25 cal. seçtiğinizi gördüm..22 den hangi farklı özellikleri ile bunu seçtiğinizi , forum kuralları dahilinde (şişeler vs. gibi :) ) öğrenme imkanımız var mıdır?ÖR:100-150 m max. mesafe için , bu güçte çıkışı olan bir tüfekte , 0.22 mi yoksa .25 i mi tavsiye edersiniz?Değişkenlerin her iki tüfekte,fiziksel şartlar,pelet,atıcı ve bc vs. gibi aynı olduğunu düşünüyorum. Syg.
    Tşk.

    sayin seniyor74 ve deger arkadaslar cok guzel paylasim icin tesekurler benim daha once yurt disindan getirdigim ama kolleksiyonumun tamamen kaybettigimden bir kac sene sonra tekrar mustafa beyden hw97 ile başladim (daha once ki seride gamo,daina,crosman,brazilyave guney afrikadan )kullandigim tufeklerden cok memnundum ,
    simdi birazda bu konuda gelisen yerli imalati destekleme amaci ile sizlerin forumdaki goruslerinize cok deger vererek okumaktayim ,tabiiki hemfikir olasiligi az olmakla beraber en azindan senyor 74 gibi kendi sahsi deneyimlerinizin paylasimi daha isbetli olur ve bizlere daha istikrarli atis olanagi verir ;şrofls;. .
    senyor 74 100mt 8/10 isabet yaylida idiali atistir ve bunu yerli tufekle birr cok modelde olmasi sevindirici baska arkadaslarda yerlilerle olmlu olumsuz sahsi denemelerini paylasirlarsa bizede secerek yerli kolleksiyonu yapmak duser.
    hepinize tesekur ederim
    saygilarla

    Değerli Mertgg555;


    Diğer forumda bu konu ile ilgili atışlarım bulunmaktadır. Burda yayınlanmamış olması benim hatam.Ama üzerinde başka formun yazması sebebi ile eklemedim diye hatırladım.Aynı konu orda da geçmişti.Hatta o gün yanımda Orhan Bey'in AirRanger'ı olması sebebi ile AirOptima olarak da bir espri yapmıştım :) Efeler Grubu buluşmalarından bunu görebilirsin.Hatta şişeler biteceği için de bırak artık bize de bırak tarzı espriler de meydana geldi.Bunun sebebini kısaca özetlemek gerekirse ;


    -14 yaşımdan beri atış yapmaktayım.Tahmin edilenden çok daha fazla...
    -Mod 140 , Torpedo 155 , Optima ve Mod 125 TH tüfeklerin hepsi aynı kundak.Bahçemde ise bu üç kundak ile 5.000'den fazla adet atış yapınca 8/10 bile belki kötü kalıyor.Yani bir makinaya ya da teçhizata alışmak , bütünleşmek gibi...Bazen de atıcının zamana ihtiyacı olabiliyor.Mutlaka bu konuda arkadaşların da tecrübesi vardır.Pek çok değişkeni bir arada düşünmek gerekiyor malumun üzere.
    -Tabi ki ne kadar ekmek o kadar köfte anlayışı çerçevesine belirten arkadaşa hak veriyorum.Bu çalışma ile alakalı olduğu gibi aynı zamanda ;1.000 TL üzeri yaylılar için 460 Magnum ya da HW 97 veya Mod 54 de ideal tüfektir.Ama havalı tüfeğin bu kadar kitle olarak üretip fiyat rekabetini de düşünen bir firmaya ve çoğunluğun bu sayede bu güzelim hobiye alışmaları konusundaki desteğe de teşekkür etmek isterim.


    Ayrıca fabrika ile modellerin eksiklikleri konusunda kızıp kötülemek yerine , kendi adıma , ilk 2 kademe ile devamlı görüşüp (İzmir'de olması sebebi ile ) yeni çıkacak modeller için nacizane öneri ,fikir ve tavsiye ile eski modellerdeki olması gereken ve istenen, iletmekte ve bu güzelim 2 forumdan alınan özet bilgiyi ileterek gelişmesi konusunda biraz da olsa destek olduğumu biliyorum.Bu geri beslemeleri alıp düzelttikleri konusunu da görüp yaşadığım için ve yerli sanayi taraftarı olduğum için yazılarımı yazıyorum.Bir tane yabancı tüfeğin siparişini verdim İngiliz diyarından o da sipariş üzerine geliyor ki o segmentte bana göre bir tüfek yok :) Umarım siz veya diğer arkadaşların ziyaret etme şansınız olur fabrikayı .Yine de bir üretimden kaynaklanan bir hata olmasına ya da tasarımdan kaynaklanan bir hata olmasına karşı da deneyip de göreceğiz dememin de sebebi budur :) Ama isabetsizliğin ana kaynağının ya da dağınık grupmanların , gücü yüksek yaylı tüfeklerdir. Bütün markalarda bu geçerlidir.Belki nitro piston sistemlerde tepmenin daha az olması sebebi ile daha istikrarlı satış sağlanabilir.O da patentli diye biliyorum ki fiyatları hayli arttırır.Hobi konusunda araştırmak ve koşturmak da ayrı bir zevk.Ben de fabrika ile görüşüp kendi adıma , işten kalan zamanlarda boş zamanlarda meşgale ediniyorum. :)


    Yoksa arkadaşlar 460 Magnum ya da Mod 54 ya da HW 97 gibi ürünleri öncelikle tavsiye ederim.Daha düşük güç veya daha az tepme .Tabi ki daha yüksek fiyat.


    Veya Retay da olabilir.Onda da düzenlemeler gerçekleştiyse sabit namluda ekonomik bir fiyata edinilebilir.Ama kullanmadığım için bir yorum yapamıyorum.Ama diğer ithalleri kullandığım için de yorum yapıyorum :)


    Kontrol ettim ama umarım yazım hatası yapmamışımdır.Olduysa da saygısızlık olarak algılamayın lütfen.



    Saygılarımla ;