senior74izmir adlı kullanıcının mesajları

    Pazar günü Lodos etkisi sürecek diye Serhad mesaj yazmış ve diğer forumda da pazar günü buluşalım diye mesaj atılmış :)Bir de genelde pazar günü buluşma oluyor , cmrts. çalışan arkadaşlar olduğu için.
    100 m de şişe kırmak rüzgarda zor oluyor :) Poligon max. 100 m olduğu için 100 m ye şişe koyup kırıyoruz :)Gelince görürsünüz , kahveler benden tabi ki.
    SAyg.

    Neyse siz biraz daha sabredin.Yerli mali çok kalite bir tesis ile çok kalite pelletler geliyor.Müjde mi isterim :)
    Hemde yurt dışında jsb nasıl yapılıyorsa ayni şekilde...

    Güzel haber için teşekkürler Togay;bu sefer bu firma umarım 6,35 Wasp yapar, 30 grain ve 37 grain olarak iki modelde.Tabi ki önce 6,35 wasp yapsın da diyebiliriz. :)
    Mersin ve Adana bölgesi olarak düşünürsek , yapan firma ortaya çıkıyor sanırım :)


    :thumbup:

    5,5'ta Kalın Memed ; 6,35'te Samyang 43 grain en stabil atışları sağlayan peletler oldu.Her ikisinde de ~16 stabil (+ / -) 2 atış yapılabiliyor.
    Benim tercihim güçten yana.
    Çıkış hız max. 930 fps lerde ideal stabiliteyi sağlayabilirsiniz.Tüpe bağlı atmayı tercih ettiğim için pek karşılaştırmadım.
    Sayg.

    Güç isteyenler için mükemmel seçim , hayırlı olsun yeni tüfeğiniz.Benjamin 14,3 grain pelet kutusu gördüm ama bu tüfek için en az 25 grain tavsiye ederim.Kalın Memed de peletler arasında bir seçenek.
    Ayrıca benim 6,35 namluya "bolt probe" + 5,5 namlu alınca hem 5,5 hem de 6,35 olarak kullanabiliyorum.Böylece iki tüfeğe sahip olabiliyorsunuz aynı anda.Tavsiye ederim.
    Kazasız belasız atışlar dilerim.

    Youtube'da görmüştüm :) PCP sever bir arkadaşımız , At44'ü , eski model ayakla çalışan dikiş makinasına bağlayıp elektrik motoru ile çeviriyordu.Aracın aküsünden beslenerek yapılabilir aslında.Tabi ki Wolvarine'i bu şekilde doldurmak da değişik olsa gerek. :)

    Bu fiyata ateşli yivli alınır ve 7 mm ideal olurdu veya bir .308 ama onun da vergisi var :) Kendi adıma bunu almak aşırı lüx olacaktır.Alanlara da hayırlı olsun demek kalıyor, yaşasın 6,35 :)

    Tüfek alırken servis konusunun sorgulanmasını , satanın servisi verebildiğini, yedek parça fiyatlarında abartmadan satanı ve satanın kaptırmatör denilen çok yüksek fiyat uygulamayandan alınmasını tavsiye ederim.Her getirilen üründe kur oynamamasına rağmen eski satıcılara göre en az 500 TL fark ekleyenden alınmamalıdır.
    Tecrübe ile sabittir.İngiltere'de tanıdığım olmasından dolayı ve elimden gelmesi sebebi ile kendim ilgilenebilmekteyim tüfeklerimle.
    O kadar fazla para verip servis veremiyenden veya verdiği serviste yüksek fiyat uygulayandan alınmamalıdır.
    Bunlarla birlikte diğer teknik özelliklere de bakmakta fayda da var.


    Sayg.

    Hobidaşlarım çok çeşitli silah kullandım. Silahlarla birlikte olduğum yirmi senede pratik yanında teorik olarak da öğrenmeye çalıştım. Bir Magnum 350 ve dürbün alıp yüzlerce atış yaptıktan sonra 30 metrede ancak 20 cm içine grupman yapabiliyorum. Silahının kundak ve dipciği sabit sehpada, iki el ve omuz silahta klasik şekilde, ayrıca iki kolda sehpa üzerinde, yani silah yedi noktadan sabit şekilde atış yapıyorum. Birikimlerimden sonra sonuca ulaşamamam ciddi stres yaptı. Dürbün montajı, kundak gevşemesi, Pellet kalitesi, yiv-set temizliği, yorgun atış gibi sorun olacak nedenleri gözden geçirdim.Çare olarak her zaman 100 metrede 25 cm grupman yapabilen bir arkadaş izin verirse bir pazar günü mesafe önemli değil yanına gidip silahlarımızla atış yapmak istiyorum. İddialı olmasın 60 metrede 15-20 cm grupman yapan arkadaş da olabilir. Yardımlarınız için teşekkürler.

    Sayın Schfrhnd ;


    Bu pazar Sarnıç-İzmir'de Efeler olarak buluşma yapacağız.Gelmeniz durumunda size yardımcı olabiliriz ki 25-30 cm grupmanlar bile yaylı pistonlu tüfekler için o mesafeden çok fazla.Dürbünün sabitlenmesi vs. gibi problemler de olabilir.Veya başka bir zaman yapacağımız bir buluşmaya da gelebilirsiniz.


    SAyg.

    Merhaba Arkadaşlar,


    Efeler olarak kullandığımız aynı yerde / Sarnıç'ta askeriyeden kalma 100 m atış poligonu var.Havalardan dolayı en son 4 Aralık'ta buluştuk aynı yerde ama bu haftasonu pazar günü hava güzel olacak gibi gözüküyor.Bu haftasonu bir kaç arkadaşla birlikte orda buluşacağız sanırım.Buluşma yeri genelde 11:00 gibi Yörem Börekçisi olur.Gelirken bol bol şişe getirmenizi tavsiye ederiz. :) Ayrıca Ferhat da metal hedeflikler yaptı.
    Güzel buluşma olmuş.Teşekkürler paylaşım için.
    Görüşmek üzere.