tacir adlı kullanıcının mesajları

    İkinci el ilanlarında termpol ilker amcanın silahı var 2200 liraya veriyor ve garantisi devam eden bir silah fiyat dezavantajı ortadan kalkmış durumda bilginize..
    yaza kadar satılmazsa ben alırım :)

    bence salça kutusundan salça kutusuna yağ tenekesinden yağ tenekesine değişir
    denemelerin nesnel olabilmesi için aynı ortamların ve araç-gereçlerin sağlanması lazım
    soda şişelerinde bile markadan markaya dayanıklılık farkı oluyor.

    kullandığınız tüfeğin 4.5 mm liğini kullanıyorum bence dampaya gerek yok kaliteli bir dürbün ayağı ve 32 mm çaplı 9x büyütmeli bir dürbün işinizi rahatlıkla görecektir.
    yalnız kullandığınız saçmaların kaliteli olmasına özen gösterin bence.

    Birde amerikalılarda şöyle birşey var polislerine bile şavrotin (9 lu bilye) atan pompalı tüfek kullandırıyorlar.Nedeni ise suçluyu sağ yakalayıp sorgulamak,polisin bir anlık öfkesine yenik düşüp saldırganı otomatık silahla taramasını önlemek birde şavrotin fişeğin içinde bulunan 9 adet bilyeler 8,8mm, tabancadan atılan mermi 9mm oldugundan pompalı silahla yapılan bir atış ortalama 9 tabanca atışına denk gelecegınden isabet oranı yüksek,silah yivsiz oldugundan öldürme oranı düşük (akıllı adamlar valla).


    Burada bir yanlışınız var sanırım
    pompalı tüfeklerin kullanılma sebebi hedefi vurduğu anda öldürebilmesi
    9 mm tabancayla veya otomatik tüfekle yapılan bir vuruş sonunda ölümcül yerinden bile vurulsa yaklaşık 30 sn daha atış imkanı oluyormuş ve polislere zahiyat verdirebiliyorlarmış ama pompalı tüfekle vuran hedef vurulduğu an bütün işlevlerini yitiriyormuş. hem dendiği gibi 9 misket atan bir pompalı 9 tane 9 mm tabanca mermisinin verdiği zararı veriyormuş
    birde amerikada harekattaki polislerin atış mesafesi genelde 2-3 metre olduğundan isabetlilikten çok anında öldürmesine bakılıyormuş
    bunları nereden biliyorsun diyeceksiniz
    national geographic kanalındaki mermi belgeselinde mermiler ve bazı silahlar hakkında geniş bilgi verilmiş izlemenizi öneririm. hatta geçen ay forumda yasak olabilir düşüncesiyle paylaşamamıştım şimdi de bilgisayarımı evde bıraktım ama isteyen olursa ilk fırsatta göndermeye çalışabilirim.

    bahsettiğiniz yazı mustafa amcanın modifiye hakkındaki yazısındaydı sanırım
    ama anlattığınız dan anladığıma göre havşa açarak ön basınç odası gibi bişey elde ediliyor ve yüzey geniş olduğundan merminin sürtünmesi daha büyük basınçta kırılıyor ama bu benim kafamdakinin oldukça basit hali ben daha çok yay belirli bir noktada azami basıncı sağlayacak ve o noktada devreye girecek bir sistemle mermiye hava aniden ve sürekli verilecek.
    bu sayede pistonun çarpma hızı da azalmış olur tahminim.


    düzenleme:yazmaya başladığımda tuka beyin yazısı yoktu kafamda bişeyler oluştu.

    Merak ettiğim nokta pistonlu tüfeklerle havanın pellete bir nebze kademeli şekilde verilmesi (yayın bırakılmasıyla başlayan ve azami basınca ulaşmadan harekete geçen pellet durumu) namlu çıkış hızlarını ,bir anda verilmesinden daha düşük olmasına sebep oluyor mu acaba
    yani havayı tam verimle kullanılması açısından söylüyorum tüfeklerde yayın hareketini tamamlama süresi piston çapına göre namlu uzunluğu ve kalibresi hesaplanıp mı yapılıyor?
    birde yayı belli bir noktada belli bir basınç yaptıktan sonra pellete hareket verecek şekilde bir sistem kullansak bu bize fazla hız olarak döner mi ?


    bana teoride böyle bir sistemle daha fazla hız elde edebilirz gibi geldi pratikte nasıl olur abilerimize danışmak istedim.

    hocam bende torun 4.5 mm vardı şu an amcamda havalı silaha ilk bu tüfekle başladım iyi ki de öyle yapmışım
    1. Fiyatı çok uygun
    2.Yaşı ufak olan arkadaşımızın rahatlıkla taşıyabileceği hafiflikte(plastik kundaklı modeli için ahşabı varmı bilmiyorum)
    3. Oldukça isabetli tüfektir 20 metreden pet şişe kapağını vurabiliyordum
    4. Gücü de pek azımsanmayacak bir tüfek evimizin balkonundan yanında hediye aldığım 4x20 lik dünyanın en dandik dürbünüyle 30 metreden kara şişe de indirmişliğim vardır.
    başlangıç için tavsiye edebilirim.üstelik bu yazdıklarım ince mehmet pelletlerle yapılan şeyler.

    çok güzel gruplar elinize sağlık ama anlayamadığım bi konu var fx pellet le yaptığınız gruba 4mm yazmışsınız pelletler 4.5 mm değilmi zaten
    grupman işinde merkezler arası uzaklık mı ölcülüyor bilgilendirirseniz sevinirim