tacir tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

işler daha da kötüye gitti kalın bir kuşe kağıtla sokmaya çalıştım sıkışıp kaldı çıkarmaya çalışırken içindeki conta da gitti yedeğini almamıştım
    gamo ya göndersem yaparlar mı? ne kadar alırlar yada başka bir yol varmı lütfen yardım edin başım ağrımaya başladı :(
    edit: jay abi senle aynı anda yazıyodum demekki yazdığını göremedim :(

Tüfeği yağlamak için 2 gün önce söktüm öneri üzerine contaları değiştireyim dedim conta almak için 2 gündür açık şekilde bekliyor contayı aldım ama takarken pim deliğine sıkışıp kopuyor contalar.. 2 tanesi koptu takamadım hala bunun pratik bi yolu vardır son 3 contam kaldı yarın akşama kadar tüfeği toparlamam lazım yardım lütfen!!!!
    bu arada bahsi geçen conta yuvayı büyük çapından saran siyah conta

bu çakıların özelliği nedir yani sıradan çakılardan farklı kılan

bu çakıların farkı (el yapımı olanlar için) mukavemeti yüksektir ve keskindir. paslanmaz yayı kolay kolay bozulmaz ve balık yağı ile su verilir fabrikasyonlarda bu saydıklarım el yapımındakiler kadar yok ama paslanmaz onlarda fabrikada hazır şerit geliyor beyaz çelik diyrlar sanırım o şeritten kesilip makina da dövülüp hazırlanıyor el yapımı elde çekiçle yavaş yavaş şekil verilerek yapılıyor

okla denizde avlanması pek verimli olmaz sanırım zira ben zıpkınla denizde atıyordum okla avlanılacak dere de bulunduğum bölgede yok
    ama okçulukla 1 sene ilgilendim normal hedefe atmak çok zevkli birde balık vurup onla mücadele etmek müthiş olur

[Resim Engellendi: http://img392.imageshack.us/img392/6572/dscn3427gs5.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img392.imageshack.us/img392/1893/dscn3428th0.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img393.imageshack.us/img393/9393/dscn3430qu1.th.jpg]
    dükkandaki adama ayıp olmasın diye fiyatı sökmedim ama daha ucuza da satılıyor

bu çakılarda forumdan bir arkadaşımıza yolladığım çakıların resmi %100 el yapımıdır
    sürbısa ve sürdövbısa fabrikasyon olduğundan sürmene bıçağı demek yanlış olur gibime geliyor asıl sürmene çakısı resimde görünen çakılardır
    el yapımı olanları piyasada bulmak oldukça güç ben sürmende 2 yerde buldum üstünde çekiç izi vs. olan

Ben çok anlamam ama bu işte bayağı iyi olan bi abim başlangıç seviyesi için 90 lık apnea powerpoint önerdi (alır almaz yeni bir şiş almak şartıyla) biraz araştırdım yorumlar oldukça iyi diyor
    Birde yeni parti malların şişleri iyi yeni şişe gerek yok diyen bi satıcı abim var bakıcaz artık olmazsa ilave şiş alıcaz zaten
    elimde şuan balıklara dışardan atıp isaet ettiremediğim 60 lık nemrud klasik var bir an önce kurtulmalıyım cünkü karadenizde 90lığın altında zıpkın iş yapmaz diyor herkez
    zıpkın işine gerçek anlamıyla bu sene başlıyorum sizin önerdiğiniz bir model varsa onuda bir araştırmak isterim

asitürk61 abideki bora knives ın çakısı bende de vardı kaybetmiştim aklıma geldi üzüldüm şimdi
    ama aynısından üretiyorlar nasılsa :)
    bu arada türkmalı çok kaliteli bir marka 440 c çelik çakı ve bıçakları var bıçak merakı olanların bakmasında fayda var
    bıçak meraklısı bayağı abimiz varmış artık halim için üzülmeyeyim ;kihhik,

bu konuyu site arızalanmadan önce açmıştım ama cevapları okuyamadan kapanmıştı

Bir dönem zıpkınla su dışından ekmekle yakına çektiğimiz kefalleri vurmaya çalışmıştım (başarılı olamadım zıpkınım oldukça kötüydü) ama zıpkınla vurulabildiğini duydum

Merak ettiğim şey aynı şey havalı tüfekle yapılabilirmi??? av yasak ama merak işte

orta güçte bir silahın bu durumda en kaç cm ye kadar öldürücü etkisi vardır? (en azından balık için) kalibrenin önemi nedir ve son olarak tahmini kaç derecede sekme yapar ?

deneme yanılma yapamadım teorik bilgi ve tecrübelerinize sığındım

bu arada konu doğru yerdedir umarım

Sapan konusu bu kadar derinleşmişken bende kendi yaptığım bir sapanı burada göstermek istedim.Resme baktığınız zaman farklılık ve ergonomiyi hemen anlayacaksınız.Ben sapanın nostaljisinden daha ziyade yapmış olduğum sapanın özelliklerinden bahsetmek isterim.Erik ağacından ve tamamen doğal olarak bulunan bir çataldır.Ateşte gerekli şekli verdim ve ağacın özsuyunu aldım.Böylece ileride deformasyona uğramasını önledim.Daha sonra üzerine vernik çektim.Lastik tabir ettiğiniz kısım gerçek kauçuktur.Oldukça kalındır.Germe kuvveti oldukça fazla olup tahrip gücü iyidir.Mühimmatı koyduğumuz kısım ise gerçek meşindir.Oldukça isabetlidir.Kuş lastiği tabir ettiklerinizle lütfen kıyaslamayın sinir oluyorum.Oldukça dengeli bir çatalı var ve bu sapanla 15-20 metreden bir adamı rahatlıkla öldürebilirsiniz.Kullandığınız muhimmat ise çelik sapan bilyeleridir.

[Resim Engellendi: http://img509.imageshack.us/img509/8671/sniper1si9.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img509.imageshack.us/img509/5388/sniper2mh5.th.jpg]

ruhsata bağlamazlar inşallah :)

Olay momentumla alakalı bir cisim ne kadar ağırsa o kadar zor hareket eder mantığı
    500 gramlık bir cisim mevcut kuvvetle 10m/s hızla hareket ediyorsa 1000 gramlığı 5 m/s hızla gider
    fiziksel olarak böyledir ama üstatlar ne der bilemem tüfekteki oranlar farklı olabilir tabii

Arkadaşımın köyünde çobanlar arbelet tarzı bir alet yapıyorlarmış kuş avı için vs. onun hakkında da bilgisi olanlar bi konu altında yapımını anlatsa güzel bir kaynak olur görüşündeyim. g;$i