Şuayip GÖK adlı kullanıcının mesajları

    Eğlenceli bir buluşma olmuş. Allah en kötü gününüzü böyle etsin inşallah. Resimlerdeki arkadaşlarla gerçekte görüşme imkanımız az belki ama resimler üzerine yada altına ek bilgi olarak kimin kim olduğunu da yazarsanız görüntü olarakta tanımış oluruz. Bir şekilde forumda selamlaştığımız yada bir fikri paylaştığımız arkadaşları görmüş tanımış oluruz. Herşey gönlünüzce olsun...


    ( Bu arada profil resmi kendi resmim x(; )

    Mustafa abi dediğiniz gibi bu tetikleri satıştan önce modifiye edip öyle satışınız yapın bence. Nasıl olsa siz bunu söyledikten sonra sattığınızda tüm tüfekler tetik modifiyesi için size geri dönecek :thumbup: O kısımda halledildiğinde başka bir arkadaş kusur bulmadığı sürece benim için kusursuz. İyi günler dilerim.

    Evet gerçekten güzel bir silah. Bence atış yaparken her atış biraz zahmetli olacak ki, atışa ve atılan pellete değer verilsin. Yivli ateşli silahla atış yaptığımızda her mermi için düşününüp tetiğe basarken pellet ucuz düşüncesiyle havalı atışları sanki daha basitçe yapılıyor. Bu silahtan almak isterdim.


    Bunun yanısıra Gladiator ile her atış sonrası kurma kolunu çekip bırakmayı zorsunup Fx Revosu olan birini ikna edip değişmeyi düşünmüyor da değilim ;)

    Arkadaşlar çok ama çok teşekkür ederim... Air Arms s410 almaya karar verdim, çünkü; kullanılmamış fx glad yok, kız arkadaşım nedendir bilmem s410 u daha yakışıklı buldu, birde tanıdığım tüm arkadaşlarımda aa var :) agt



    Ne kadar şanslısın kardeş. Benim eşim Gladiator'üme kuması gibi bakıyo. Ne zaman elime alıp çıksam aldatıyomuşum havasında. Ama haksızda değil. Bu hobiye ve Gladıma fazla aşığım ;)

    Arkadaslar sorumu cevaplayacak kımse yok mu. Özellıkle guc ayarlı tufek kullanananlar ıcın olmazsa olmaz bır bılgı olacak. Diyorum kı Gladıator + 18 grain AA pellet kullanıyorum. Gladıatorun degısık gucteki hızları ortalama 630-770-980 fts. Diyelim ki en düşük güçte silahımı 9 Metreye sıfırladım. Dürbün ayarı değiştirmeden güç ayarını orta kademe guce yada maksimum güce getirdiğimde dürbün ayarının sıfır noktası kaç metre olur. Atışlarda en düşük güçte 9 metrede tam ortadan vurduğumda orta ve yüksek güce geçtiğimde kaç cm üstünden vuracağımı hesaplamaya calısıyorum. Bu kısa mesafede onemlı degıl ama uzak mesafelerde sorun olacak. İlgilenen ve bilgilendiren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. (Her güç seviyesi için hava basıncı 200 bar kabul edilebilir. Yanı 630-770-980 fts çıkış hızları kullanılabilir.)

    Selam arkadaşlar. Eminim Chairgun proğramını çok iyi kullanan arkadaşlar vardır. Benim sormak istediğim şey en düşük güçte dürbünümüzü 10 Mt ye sıfırladığımızda orta güçte ve yüksek güçte ilk sıfır noktalarının uzaklığı ne olur? Fx Gladiator .22 cal ve 18 grain AA pellet kullanıyorum. Bilgisini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

    Selamlar. İmzalardaki bu takım logolarını kim hazırlıyo merak ettim. Ben "Gaziantep Team" yapmak istiyorum ama bi şekilde aynısı olmayacak. Sanırım aynı kişi tarafından hazırlanmış. Hazırlayan arkadaşı öğrenirsem rica ederim bizim içinde yapar belki diye düşündüm. Saygılar.

    Sabırsız bir bekleyişten sonra cumartesi günü tüfeğimle rahat atış yapma imkanı buldum. Bir arkadaşla birlikte atış yapmak için bir saatlik bir araba gezintisi sonunda uygun bir yer bulduk. Yanımızda hedef kağıtları vardı ama bulduğumuz yer şansımızdan alemcilerin kuytusu olduğundan yüzlerce şişe vardı. Yanımızda metre yoktu ama büyük adımlarla 76 adım mesafeye 3-5 şişe koyduk. Endüşük güçte ilk atışı yaptım şişenin birisinin yarısı gitti. ikinci atışı kalan yarısına yaptım oda gitti, üçüncüyü ise kırılan şişenin yanına düzen 3-5 cm lik baş kısmına yaptım tuz buz oldu. Aslında dürbün ayarı gerekir diye düşünüyordum ama şanslı günüm ya sanki o noktaya sıfırlanmış gibiydi.


    Sıradaki bira kutusunun tam ortasından vurdum ama duşmedi. Yine aynı deliğe nişan alıp tetiğe bastım ses seda yok. Vuramadın dedi arkadaş, bende öyle sandım. Gittik gerçekte tek delik var sadece. Tesadüfen kutunun arka tarafı gözüme ilişti. İki çıkış deliği !! İlk vurduğumda kutunun açısı değiştiğinden ikinci pellet aynı yerden girmiş ama biraz yanından çıkmış. Aslında videosunu da çektim ama bu siteye bir bira kutusu resmi yüklemek istemediğimden vazgeçtim.


    Çocukluğumdan bu yana avcıyım, o gün şişe vurmanın daha heyecanlı olabileceğini gördüm. İyiki bu siteye rastlamışım diyorum şimdi. Herkese kazasız, isabetli atışlar dilerim.

    Teşekkür ederim. Söyladiğiniz sayfaya baktım. Gerçekten harika bir iş çıkarmışşımız. Bunun için ayrıca teşekkür ederim. Gladiator sahipleri için bulunmaz bir detay ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Tabi video şeklinde koymayı düşünmüyorsanız ;)

    Selam arkadaşlar.


    Gçen hafta gladiatoruma kavuştum. Tüfeği BSA 8.32/44 dürbünle bir arkadaştan, hill pompayı ise başka bir arkadaştan alarak seti tamamladım. Heyecanla hafta sonunu beklemeye başladım. Hafta sonu bahçede daha rahat atışlar yapacağımı düşünerek Gaziantep'ten Hatay'a eniştemin yanına gittim.


    Orda enişyetle dürbünü tüfeğe monte ettik. Ancak dürbünden birşey görebilmek için kirpiklerimiz dipçiğe değecek kadar eğilip bükülmek gerektiğii anladık. Baktık olacak gibi değil bıraktık tüfeği yüksek dürbün ayağı aramaya çıktık. Önceki ayak 14 mm idi 21 mm Rambo ayak aldık. Yüksek ayaklarla dürbünü monte ettikten sonra 9-10 m mesafede bir atış yapıp dürbünü sıfırlamak istedik. Pellet 15 cm kadar aşağıdan vurdu. Artıkılı aşağı almaya başladık ama 11-12 cm aşağıda ayar vidasının sonu geldi. Dedik ki dürbün arka ayağının altına film koyalım. Ama oda ha deyince bulunmuyo ki. Çıktık bir yakınlarında varmış rontgen filmi onu 8-10 kat yapıp arka ayağın altına koyarak tekrar montaj yaptık. Bu sefer pellet 15 cm üstten vurdu. Artıkılı yukarı alalım dedık bu seferde 10-12 cm sonrasında ayar vidasının sonu geldı. Olayı anladık en azından. tekrar dürbünü söküp koyduğumuz filmi yarıya indirdik. Ayar sorunu çözüldü. Ama bu seferde hava bitti.


    Evde bir yandan muhabbet bir yandan pompayla tüfeğe hava basmaya başladık. 210 bar hava bastık ve heyecanla atış yapmaya gidecektik ki hızlı dolum aparatını cıkarınca dolum yerinden ciddi şekilde hava kaçırmaya başladı. Dedik valf takılmıştır tekrar hava basarsak yerine gelir diye düşündük. Basınç 160 oldu biz 210 bar bastık, tüfek 120 oldu yine 210 bar bastık yine kaçak aynı. tabi söylerken kolayda pompa ile tüfeğe hava basma zahmetini zaten herkes biliyorudur. Tüfekteki hava boşalana kadar bekleyip ön tüpü süktüm. Sonrada tahmini olarak hızlı dolum yerine büyük alyanın kolunu geçirerek tüpü çevirdim ön rataf söküldü. İçindeki vakfide söktüm. küçük fıçayla iyice temizleyip yerine taktım. Kesinlikle sorunu hallettiğimize inanarak pompayı tekrar tüfeğe bağladık başladık hava basmaya.


    Tüfek tamamen boş iken pompalıyoruz tüfeğin kurma kolunun ordan hava kaçmaya başladı. Hava bosalmaya yakın olduğunda da aynı yerden hava kaçmaya başlamıştı ve onu düşünerek düşük basınçta hava kaçağının normal olacağına karar verdik ve devam ettik pompalamaya. Ama bir türlü kaçan hava kadar hava basamadık. Tüfek içinde belli bir basınç olmadıkça valfin kapanmayacağına karar verdik. Ön tüpü söktük. Sadece ön tüpe 200 bar hava basıp yerine taktık. Hava 70-80 var oldu ve hava kaçağı durdu. Bu arada eniştenin kardeşi pompadaki tahliye videsini açmadan, yani hortumdaki havayı boşalmadan hızlı dolum ucunu çıkarınca bir hava patlaması oldu bişey olmadı diyorduk, sonra hava basmaya çalışırken gördük ki hızlı dolum ucunun uç tarafındaki o-ring yırtılmış, hava kaçırıyo. Bu seferde o-ring aramaya çıktık. 7-8 çeşit o-ring aldık ve eve dönüp uyan birini hızlı dolum ucuna takarak hava basmayı başardık. Cumartesi talihsizliklerle bu şekilde biti ancak pazar günü yaptığımız isabetli ve keyifli atışlarla herşeyi unuttuk. En çok eğlendiğimiz günlerden biriydi. Şu an heyecanla hafta sonunu bekliyorum. Ve Gladiator almakla en iyi seçimi yaptığımı düşünüyorum.


    Herkese kazasız, belasız, isabetli ve keyifli atışlar dilerim.

    Teşekkür ederim arkadaşım. Av ve atıcılık hastalığımdan kurtulmak için büyük çaba sarfettim. Mesleğe girdikten sonrada çok uzak kaldım ama genlerimde var demek ki. Yeniden döndüm işte. Herkese kazasız belasız atışlar dilerim.