ParadoX adlı kullanıcının mesajları

    arkadaşlar biraz önce kartalcin arkadaşımız bana atış videosu gönderdi. videoda tam 35 metre ötede teneke var . dibindede tüfeğin kamera koymuş . silah çat diyor ardından pat diye vurma sesi geliyor . 5 atış yapmış. ortalamasını kronometre ile aldım 28 salise. yani 30 diyelim.ses hızı 340 m sn herkes biliyor. burada ne oldu 35 metreden ses bize 30 salisede geri geldi. bunada 34 metre desek( hesaplama kolaylığı için)


    34 metrede yarım saniye .sonuçta yarım saniyede ses geldine göre 340/2 = 170 m sn diyebilirmiyiz? yorumlar gelsin .ve bu mantığı tam olarak düzeltelim.bence ses kaydı yapılarak ölçüldünde sağlıklı veri elde edebiliriz gibime geldi.

    Düz mantıkla doğru gibi gelebilir ama o kadar çok değişken var ki bu konuda hesaptaki olası sapmaları öngörmen olanaksız.

    İnşallah bu hafta sonundaki buluşmada tam kadro olacaz. Daha fazla atıcı ;tufey# rekabeti arttırır demek isterdim ama doğrusu Togay'la pek rekabet edecek halim yok kendi adıma ;şrofls;. Ama beklesin boynuz yavaş yavaş yaklaşıo kulağa. Bir de meşhur vida gevşemesi sorunumu dün Fahri Abinin çabasıyla tam olarak hallettim. Bu pazar diğer bölgelerden arkadaşlarımızı da bekliyoruz. :thumbup: