erksah adlı kullanıcının mesajları

    Merhabalar,


    Kısaca açıklamak için bir örnek vereyim. 3-9X44 yazan bir dürbün, 3 kat ve 9 kat büyütme arasında yakınlaştırır. 44 ise mercek çapının mm olarak ölçüsüdür. Mercek çapının büyüklüğü dürbünün içine giren ışık miktarını etkilediği için önemlidir.

    Size benim de kullandığım NikkoStirling Gameking 4-16X50 modelini öneririm. Paralakslı ve mildotlu. Hem çok kaliteli ve net hem de fiyatı uygun. 270 lira falan olması lazım Av Market'te.

    tüfeğin üzerinde bir adet metal dürbün stopu var dürbünü oraya kadar getir tam oturduğundan emin ol, sonra diğer dürbün stobunu dürbünün ön kısmına monte et, genellikle yapılan hata budur, havalı tüfeklerde atıştan sonra dürbün öne doğru kayar, ancak nedense insanlar bu monte edilebilir dürbün stobunu arkaya monte eder, tuhaftır hatsanın sitesinde bile arkada monte edilmiş şekilde fotoğrafi var. ben öle yapmıştım walter talan magnumuma bir monte etim, asla kaymadı, bi kez sıfırladım, öle kullanıyorum, dürbün kayma sorunu yaşayan arkadaşlarıma da kendim monte ettim, çok ve sonuç aynı dürbün yerinde kaymıyor..!

    Merhaba,


    Yaylı tüfeklerde, tetik düştüğünde yay ileriye doğru gider ve pistonu ittirir. Bu hareketin sonucunda ileri doğru serbest kalan yay tüfeğin ileri doğru tepmesine neden olur. Bu nedenle tüfek zamanla ileriye gittikçe dürbün arkaya kayar ve durdurucuların arkaya takılma nedeni de budur.


    Saygılar

    Keyifli bir buluşma oldu, herkese teşekkürler ama özellikle Osman Ağabeye AA peletler için teşekkür ederim. Bu arada Erdem Ağabey benim tüfeğin birkaç resmini çekmiştin sanırım. Onları da zahmet olmazsa yükleyebilir misin?


    Saygılar.

    Teşekkürler öncelikle. Epeydir beğendiğim bir modeldi sonunda almış oldum. Bu arada tüfeğin içindeki hava az değildi ki. 200 bar hava basmıştım. Sanırım Osman Abinin de dediği gibi o-ring sıkıntılı.


    Saygılar.

    Abi sağolasın, hallolur elbet ama perşembe gününe kadar sınavlarım olacak. Yani cuma günü tüfeği versem, tamire gitti-geldi derken ben ancak iki hafta sonra kullanabileceğim tüfeğimi...

    Herkese merhaba,


    Bugün Ankara'da bir bayiiden Windy City aldım ve aldığım yerdeki skubadan 150 bar hava doldurdum sorunsuz bir şekilde. Eve geldim ve boş sarjör ile bir kaç atış yaptım sesine bakmak için. Ardından skuba ile hava bastım tam 200 bar. Hortumu tüfekten ayırdıktan sonra güçlü bir tıslama sesi geldi. Dolum aparatının takıldığı yerdeki delikten hava kaçırmaya başladı. Önce baya korktum ve tüfeği yatağa bırakıp içeri koştum. Ardından tıslama sesi kesilince tekrar tüfeğin yanına gittim ve içerisinde hiç hava kalmamıştı.


    Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Tüfek sıfır ve daha bir günlük bile değil.


    Saygılar