batalay adlı kullanıcının mesajları

    mod 54 te ki sistem geri tepmeyi sfırlayan değil geri tepmeyi "hissettirmeyen" bi sistem.yani geri tepme var ama bunu atıcı hissetmiyor (yaylı bi mekanizma sayesinde) ama bunu dürbün anladığım kadarıyla fazlasıyla hissediyor diğer tüfeklere göre. benim tecrübeli arkadaşların yorumlarından çıkardığım sonuç budur.

    ben karar verdim ama daha almadım silahı..bugün yarın inş. =) geri tepmesinin çok az olduğunu söylüyolar. dürbüne mod 54 kadar zarar vermezmiş.gücününde hw97k dan fazla mod 54 ten biraz az olduğunu söylediler. mod 54 ten 0.4 gram daha hafif. çok yoğun tavsiyelerden sonra karar verdim bende =)

    abiler ben şimdi düşündüm taşındım =))) benim hangi silahı alcağıma karar verdikten sonra av bayilerine gitmem gerek..halende karar verebilmiş değilim kesin olarak..ne zor işmiş yahuu =)))


    bir kaç abim yardımcı oldu gerek özel mesaj olsun gerek burdan olsun ama ben tekrar herkesten TX200 le MOD54 arasında bi kıyaslama yapabilecek olan herkesin fikrini mümkünse nedenleriyle paylaşmasını rica ediyorum =)) hatta tam şuan bu 2 silahın kıyaslamasını yeni bi konu olarak açarsam daha iyi bi sonuç alabileceğimi düşünüyorum ve hemen yeni bi kobu açıcam foruma..yardımlarınızı bekliyorum..şimdiden herkese teşekkürler..

    tx200 hakkında geri tepmesi ,kaç metreye iyi atış yapılabileceği vs vs.. bilgi verebilcek birisi olursa çok sevinirim.tx200 düşünecem ama hakkında hiçbişey bilmiyorum mod54 ü iyi kötü araştırmıştım yine baya =))) tx200 ü kimler yapıyor onu dahi bilmiyorum :S mazur görün yeniyim :S

    Çoğu marka satın alımlarda acemi kullanıcıların seçim yaparken hızlı olsun, hızlı olan daha iyi, daha güçlü diye düşündüğünü bildiğinden kullandığı kurşunun ağırlığını belirtmeden sadece hız verisi vermektedir. Bu da çoğu zaman gerçeği yansıtmamakta ve kullanıcıyı yanıltma amacı gütmektedir. Yerli silah markalarının çoğu belirtilen değerleri fabrikada kasıtlı olarak yağa bulanmış tüfeklerle sağlamakta ve bu silahların 20-30 atışta tabiri caizse mazotu bitince kullanıcılar , bu silahın gücü düştü, önceden delip geçtiği suntaya şimdi sadece çentik atıyor gibi sizlanmalar başlıyor.


    Gerçekçi karşılaştırmalar ise kullanıcılar tarafından dizelleme yapmayan, atış yapınca namlusundan duman tütmeyen silahlar tarafından .22 kalibre için makul ağırlık olan 16 grain ya da 1 gram kurşun atılarak yapılan karşılaştırmalardır.


    Ayrıca Üretici firma Diana'nın sitesinde her iki silahın gücü eşit verilmiştir. Siz nereden baktınız bilemiyorum. her iki silah için de verilen hız rakamı 260 m/s dir.

    teşekkür ederim.ben h.avın sitesinden bakmıştım ama yanıltıcı olmuş sanırım.tekrar teşekkürler aydınlattığınız için.


    Ayrıca Airarms yaylılar varken Diana düşünmeniz bence yanlış olur. Bunu da samimi olarak söylediğime inanın. Dianayı her zaman bulabilirsiniz ama Airarms TX200, Prosport biterse tekrar gelirmi bilemiyorum.

    airarms hakkında pek bi bilgim yok açıkçası hiç araştırmadım.tx200 ün mod54 e göre artıları ve eksileri nelerdir acaba bilgi verebilirmisiniz.GÜÇ olarak hangisi öndedir.hedefte en fazla tahribatı hangisi yapar mesela ?

    mod54 kullanan arkadaşlar 5.5 mm mi tavsiye ederler.bi anket çalışması olmuş forumda 5.5 mm de mod54 birinci olmuş ama yinede bi sormak istedim (çünkü 460 ın çıkış hızı 270 m/s iken mod54 ün 240 m/s ) :whistling: bu durumda ben gibi bi aceminin aklına "e madem en güçlü mod54 neden 460 ın çıkış hızı ondan daha fazla sorusu geliyor) (iki çıkış hızıda 5.5 mm için )agt

    bende aynı bu konudaki çelişkiyi yaşıyorum.başka söyliyceği olan var mı acaba diye konuyu güncellemek istedim.birde sorum olucak;mod54 ün çıkış hızı 5.5 mm de 240 m/s iken 460 ın 5.5 mm de 270 m/s rakamlar böyleyken mod54 ün daha güçlü olduğunun söylenme sebebi nedir acaba? (acemiliğimi mazur görün)

    54 ve 470 in Kalite olarak farkları olduğunu sanmıyorum.
    470 th mod 460 in yeni makyajlı hali.Fiyat farkının tek nedeni de thumbhole kundak(başparmak deliği olan kundak) farkıdır bence.
    Kalite dışında mod 54 ile 460 arasındaki en önemli fark mod 54 te ki anti tepme sistemidir.Bu özellik benzersiz biz özellik tüfeği omzunuza koyup atış yaptığınızda hiç birşey hissetmiyorsunuz aynı pcp gibi.Hatta benim AA full güçte mod54 ten fazla tepiyor.
    Diğer önemli fark ise 54 yandan kurma sistemli 460 namlu altı.Bunun bir artisi eksisi olurmu bilmem orası tercih meselesi.
    Mod54 un en büyük handikapi iseyukarıda bahsedildiği gibi ağırlığı.Ama her güzelin bir kusuruda yokmu sanki?Bazı şeyler istiyorsaniz birşeylerden fedakarlık etmeniz lazım.460 i de kullandım benim gözünde yaklaşamaz mod 54 e.atış yaptıktan sonra şişenin kırıldığını mod 54 un dürbünun den rahatlıkla izlersiniz ama 460 dan asla.tepme var çünkü.

    benim mod 54 alma sebebim bu yazı olucak galiba ;tese;kkur =))) yüzde 90 karar verdim gibi.silahları elime aldığımda kararım değişmesse tabi.. =)

    yaylı da güç istiyorsaniz ve illa diana diyorsanız alabileceğiniz en iyi silah diana mod 54 tür.tepme olmadığından pcp keyfinde uzun mesafelere sorunsuz atış yapabilirsiniz.modifiye yapmaya en uygun yaylı silahtır aynı zamanda.Dampa ayak ile üzerine 40 mm mercekli bir dürbün süper oluyor.
    Modifiyeler bölümünde Mustafa serdar Amcamin benim eski mod54 e yaptığı modifiye yazısını inceleyebilirsiniz.Başlıkta" Bactery için" yazıyordu sanırım.Telefondan girdiğim için link veremiyorum.


    Ama güç dışında yine kalite ve estetik istiyorsaniz Bence air arms tx200 ve pro sport u kesinlikle inceleyin derim.

    sayfayı inceliycem teşekkürler =) evet mod 54 bi çok açıdan öne çıkıyor ama 4.5 kg lık ağırlığı arazide gözümü korkutuyo.büyük sorun olurmu acaba bilemiyorum.gerçi 470th de 4.3 kg ama... :whistling:

    Diana 54 bildiğimiz gibi ağır silah. Diana 470 de ise 460 göre yeni kundak eklenmiş bu da silahın ağırlığını arttırmıştır. Bulabilirseniz 460 Bulamazsanız 470 alın. Forumda 460'ın ikinci eli kaldımı bilmiyorum ama varsa bir araştırın.

    bende 54 e biraz soğuktum açıkçası dediğiniz gibi çok ağır olduğu için 460 ta karar kılcaktım ama 460 ın iç aksamındaki bazı parçalarda plastik kullanıldığı söylenmişti bu yüzden ben 460 la 470 arasındaki kilo farkının (0,6 kg fark var) bu iç aksamın değiştirilmesinden kaynaklandığını düşünmüştüm. yeni kundak eklenmiş dediniz ama bunu acemiliğimi mazur görerek biraz açabilirmisiniz ?


    470 4.3kg bu ağırlık arazide çok sorun olurmu sizce (çok yapılı değilim) =))


    (ikinci el düşünmüyorum-önerilerinizi dikkate alıcam)

    460 magnumda bahsettiğiniz iç aksamdaki plastik sanırım mod 470 TH de düzeltilmiş (tabi eğer 470 th daha sonra çıkmışsa-acemiliğimi mazur görün yanlışım varsa). 460 magnum 3.7 kg mod470th 4.3 kg olduğu için bu sonuca vardım ama tabiki tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilirler.

    Öncelikle herkese merhabalar forumda yeniyim. =)
    Havalı tüfek almak istiyorum uzun araştırmalar yaptım forumdada bi çok paylaşımı okudum.Son olarak sizlerinde fikrini almak istedim.


    Diana Mod 460 magnum
    Diana Mod 470 TH
    Diana Mod 54 ten hangisini tavsiye edersiniz.Tüfekten en büyük beklentim güç.Tercihim 5.5 mm olacak.karşılaştırmalı olarak bilgi verebilirmisiniz? Öneriniz nedir? Ayrıca beklentilerim doğrultusunda 1000 tl civarında başka hangi tüfekleri önerirsiniz (Kırma namlu istemiyorum)


    Herkese şimdiden teşekkürler. =)