mc-dejavu adlı kullanıcının mesajları

    hayır o arkadaş pellet namludan çıktıkdan sonra pelletin gidiş yolunda izlediği yolu hedefe varan kadar görüyormuş pelleti ben bugün nerdeyse yüz atış yaptım bi defa bile göremedim. hatta atış alanında belediyenin su vanasına yaptığı bi depo vardı ona attım 10 metreden 3 atış tek delik yaptım ve gidip baktığımda pellet duvardaki sivayı delip tuğleyı delip öbür taraftan çıkmıştı... bunu resimlemedim ama çok güçlü bi tüfek...

    :thumbup: :thumbup: güçlü ve tehlikeli

    aynen arkadaş mermiyi görmüş:) bende hayretler içindeyim ben 120 metreden benim bt 65 le soda şişesi patlatıyom çokda keyifli yaa :) :thumbup:

    ben o mesafelere atamaz demiyorum o mesafede düşen pelleti görmek sorun olur diyorum kuru toprağa düşen pellet toz bulutu oluşturur ancak suya düşen pellet ne derece etki olusturur 400m den görülebilirmi arkadaş mesafeyi ölçüp yazarsa merakımı gidermiş olurum ;)

    hocam birgün gelirsen misafir edeyim seni gidelim beraber sende gör merakın gitmiş olur böylece nasıl fikir ^^

    Arkadaşın demek istediği önünüzden 320 m/s ile geçerse görünmeyeceği , ki nispeten doğru sayılır , bizim demek istediğimiz ise dürbünden merminin düz rotası sayesinde gidişini görebilmemiz.

    evet dürbünle güneş arkada çok iyi göz görebilir ama acı arkadan degilde 5 derece bile yandan bakılsa gözükmesi imkansız :thumbup:

    400 Metre mesafede bırakın suya toprak yüzeye yaptığınız atışları bile çıplak gözle görebilirsiniz . (Sumatra 402 metre video atışlarında olduğu gibi). Ankarada geçen seneki buluşmada su üzerinde 464 metreden çıplak gözle isabetin gözlenebildiğini test etmiştik .Atış yaptığımız göletin boyu izin vermediği için daha uzak bir deneme yapamamıştık. Ancak arkadaşımızın iki konudaki hatasını düzeltmek isterim.
    Birincisi daha hafif pelletle daha uzağa atamaz . Daha yüksek çıkış hızlarınada sahip olsa (21 grainde 1136 fps denedik) pellet o mesafelere gitmez .Bu konuyu anlamak için BC (balistik katsayısı ve bölümsel yoğunluk) konularını okuyun.
    İkinci konu ise arkadaşımız atışı maximum menzili elde edebilecek açıda yapmadığı için 400 metre maksimum menzilden çok kısadır. Uygun açıyla bu mesafenin çok üzerinde hedef gözetmeksizin atışlar (top atışı)yapılabilir. ChairGun da hız verileri ve BC girildiğinde aslında maksimum menzilin çok daha yüksek olduğu görülür. Herkesin kendi silahının maksimum menzilini bilmesi ve yaptığı atışlarda hedefin arkasının güvenli olup olmadığını kontrol edebilmesi çok önemlidir. Özellikle maxsimum menzil açısına yakın yüksek açılı hedeflere yapılan atışlarda hedefi ıska geçen peletin (özellikle solid mühimmatın) yüzlerce metre ileride can yakması,ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilmesi ,en azından maddi hasar oluşturması riski yüksektir.

    bu hobiye yeni başlamış biri olarak hatalarım olduysa bu hobide yeni oldugum içindir size katılıyorum durgun dalgasız suda çok uzun mesafeler görülebiliyoror baya acıklayıcı konuştunuz tşk ederim bilgilendik :thumbup:

    Mermi 30 grain ise 320 m/s ile çıkabilir ama 50 metrede 270 'e , 100 metrede 220 m/s ' ye düşer , çok iyi gözler görebilir imkansız değil , bu arada arkadaşın tüfeği arızalıydı yanlış hatırlamıyorsam yavaş attığından şikayet ediyordu.

    bence mümkün degil görmesi insan gözü saniyede 24 kare görür 320 kareden bahsediyoruz :rolleyes:

    bu bt65 5 para etmez ben mermiyi giderken goruyorum boyle işmi olurya yok satıyor birde olucak iş değil her mermiyi denedım ne hiz var ne stabıl atıs 80 metrede gamo raptor bıle asagı dusuyor hedefın 2 ayrı tufekte denedım 2 sıde aynı

    saniyede en az 320 metre giden bi palleti görüyosanız eger bravo !

    6-24x50 nikula ile ben görebiliyorum 20x de arkadaşta da denk ayarda bi dürbün varsa görebilr diye düsünüyorum. bide suda olunca yukardan atış yaparsa cok rahat görebilr diye düsündüm.

    aynen öyle dürbünle degil cıplak gözle bile görülüyor haliyle pallet agır oldugu için dalgasız suda baya belli oluyor

    arkadaşlar yeni aldıgım bt 65 i pazar günü test ettim ömerli barajında 350 400 metre atış yaptım (sadece azami menzili ögrenmek için )su üzerinde düştügü yeri gördüm 350 400 metre arası kullandıgım pallet ince mehmet point lead 30.25 grain biraz daha hafif pallet kullansam biraz daha ileri gider diye düşünüyorum 100 metre denememde de soda şişesini rahatlıkla patlattıgını gördüm alacak arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim :)