Codeprof adlı kullanıcının mesajları

    Eski bir kanuni kullanıcısı olarak ikisi arasından Mondial almanı tavsiye ederim. Ya da ikinci el CBF 150leri değerlendirmek daha mantıklı gibi.

    Chrono

    Aşağıdaki adreste nasıl yerleştirmeniz gerektiğini gösteriyor. Chrono ölçümünü, Sese dayalı olarak ölçüyor. Tetiğe bastığınızdaki çıkan ses ile, hedefe çarptığında çıkan ses arasındaki geçen zamandan hız verisine ulaşıyor.


    hedef çok uzağınızda olmamalı. telefonun mikrofonun algılayabileceğinden daha uzağa koyarsanız ikinci sesi alamadıı için hata verir.




    http://www.youtube.com/watch?v=QJI2s-imjCU

    Cep Telefonu ve Tabletler için Chrono yazılımları var. Parametreleri iyi girerseniz %3- %5 farkla sonucu alırsınız.
    Iphone için Chrono Lite kullanılabilir.

    Ömer bey tebrikler. Balık avcılığından çok anlamam ama sazan için tutuğunuz boylar biraz küçük gibi geldi gözüme.

    Bu şartlarda dürbün ayarlama lazeri düşünmeyin. Ne yapmak istediğinizi anlıyorum ama bu onun işi değil. Kısa sürede dürbünde problem olması pek olası değil. Fakat tüfeğiniz yaylı ve yeterli atış yapmadan onun isabetinden emin olamazsınız. Dürbün bağlantınız sorun, iyi atış yapamıyorum diyorsunuz, saçma denemediniz bunlara rağmen 25 mt 3-5 cm grupman çıkarıyorsunuz. Aynı şartlarda bence kimse daha iyisini yapamaz bravo diyorum. Farklı zamanlarda aynı konumda ve konsantrasyonla on mt de onar atış yaparak saçmanızı bulun. Sonra mesafe arttırarak tüfeğinizi tanıyın. Sabırlı olursanız hataları görmeye başlayacaksınız. Saygılar

    Teşekkür ederim yorumunuz için,farklı saçmalar denedim aslında, Şöyle ki Tüfeği aldığımda bir kaç paket pellet almıştım, üstüne yatagundan da 4-5 farklı tip pellet aldım. işin komiği En ucuz pellet (ince mehmet/ya da uzun mehmet bişrşey) ile daha isabetli atış yaptığımı düşünüyorum ;) ama diğerlerine verdiğim paradan dolayı bu analizimin doğru olmasını istemiyorum.


    Dediğiniz şeyi yaptım aslında, fakat şöyle bir sorun da var, Bu gün 5mt ardından 10mt 20-30'ar atış yaptım, ardından 25-30 metrelere çıktığımda, istediğim atışları hiçbir şekilde yakalayamadım.(büyük ihtimal beceriksizlikten),

    Bi kedi gördüm sanki.


    O daystate Panther mi ? Replika falan değildir galiba.


    üzerindeki LCD ne işe yarıyor ?


    Bu hafta düğün geçsin de inşallah bir daha ki hafta sonu bende aranıza katılırım.

    imzadan baktım elinizde yaylı tüfek var sanırım. eğer dampa ya da stoper yoksa sıfır her atışta bozulur. dürbün kaliteli değilse de darbe dürbünün içindeki parçaları hareket ettirir.
    onları gözden geçirip tekrar deneyin derim.

    Evet, tüfek için doğru düşünüp yorumlamışsınız. Dampa ve stopper im şu an için yok, Ama dürbünü gayet güzel sabitlediğimi düşünüyorum, hatta japon takviyesi bile mevcut :) ola ki oynuyorsa bile bunu zaten düzgün atış yapamadığım için fark edemiyorum. o yüzden bore sight ile sabitleyip, 5 atış sonra tekrar kontrol edip, kayma olup olmadığını denetleyeceğim.


    eğer oynama varsa, stopper , dampa artık ne gerekiyorsa onun üzerine düşeceğim, ama dampa stopper vs almadan önce hatamdan emin olmak istiyorum. bir de tüfeği değiştirmeyi planlıyorum.

    Merhaba,


    Dürbünü ayarlamada sorun yaşıyorum. İyi bir atıcı olmadığım için, Manuel ayarlamada sorun yaşıyorum, 25 mt de ard arda iki kere aynı yere ateş edemiyorum. (3-5 cm oynama oluyor, ki bu benim için çok büyük bir problem.) o yüzden manuel ayarlama biraz zor, Ayarlamış olsam da :) fark edemiyor olabilirim.


    Uzun lafın kısası "dürbün ayarlama aparatı" nın ingilizcesi nedir ? Pelletin çıkış yaptığı yere takılarak, hedefi lazer ile işaretleyen düzeneği kast ediyorum. Lase bore Sighter gibi birşey ama değil sanırım. bu aparatların bir adı var mı ?


    Bu ürün türkiye'de var 170tl gibi bir rakam istiyorlar ama, ben internette yurtdışından (DealExtreme, Focalprice vb) fiyat araştırması yapmak istiyorum.


    Teşekkürler.

    WTF :)


    Böylesine bir bütçe hiçte azımsanamayacak bir rakam(her ne kadar hepsi bu tüfekler için olmasa da) . Lakin bizim bu tip projelerde "Mühendiz Amca oğlu"'nu kullandığımız ve Hasetimizden kırıldığımız için Başkalarının başarılarına çamur atma huyumuz yüzünden pek başarılı sonuçlar beklememek lazım.


    İşallah olur be!