Gönlüne göre olsun AA olsun İsa, Senin gibi atıcıya yakışır kardeşim
Allah razı olsun abi
Rabbim hepimizin gönlüne göre versin ![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Gönlüne göre olsun AA olsun İsa, Senin gibi atıcıya yakışır kardeşim
Allah razı olsun abi
Rabbim hepimizin gönlüne göre versin ![]()
İkisi de çok yakışıklı ....
Bu resimde tüfekle atıcı tam bir ahenk içinde.Bu tüfeğe bu boy bu pos yakışır.1,71 adama uzun geliyor bu tüfek
Teşekkür ederim abi ![]()
Ama malesef olmayınca olmuyor
İnşallah ilerde kundak farketmez at44 kundağı olsun isterse bi aa alabilirsem benim için işin sonu odur ![]()
Benim fikrimi soracaksan kesinlikle AA S510 al.Benim gözüm de bu tüfekteydi.Niye bunu almadın dersen bana çok uzun geldi.Benim vücüt yapıma göre uzun kalıyor tüfek.Yoksa beğeniyorum kendisini.Grupmanlarda da çok başarılı.Şu resmin aseletine bak:
[Resim Engellendi: http://img96.imageshack.us/img96/5522/dscf0387r.jpg]
Hayırlı akşamlar abi.Tüfekmi asaletli yoksa tutan mı bilmiyorum ama
aa s510 süper bir tüfek.İlk tekdelik grupmanım bununla
sağolsun yasin abi esirgemiyor tüfeğini.
Ömer teşekkür ederim kardeşim
ogün süperdi
hem kendi at44 ümle vurdum hem bu s510 la ![]()
Kardeşim eline sağlık.grupmanlar güzel
Sana tavsiyem grupman yapacağın kağıdın ortasına kalın asetatlı kalemle nokta koy.ne kadar küçük hedef noktası olursa grupman o kadar düzgün oluyor.ben raptiyeyi merkeze takıyorum 50 m de mesela. ![]()
çok teşekkür ederim kardeşim zamanını ayırıp ugraştıgın için az çok bilgi sahibi oldum sayende
kazasız belasız işler ve atışlar diliyorum
Rica ederim ne demek.Küçük te olsa yardımım dokunduysa ne mutlu bana ![]()
İyi dileklerin için teşekkür ederim
Aynı şekilde ![]()
Sevgili arkadaşlar gördüğüm ve incelediğim kadarıyla at44 lerin ve diğer pcp tüfeklerin atış için basınçlı hava ve bu havayı dışarı atmaya yarayan valf ve ona darbeli vuran yay yani çekiç var.Çekiç yayı aşağı yukarı hep aynı güçte vurduğunu var sayarsak sitabilite için sadece falften aynı miktar hava çıkması kafi. Ama tüpteki hava 200 barda iken falf yüksek basınçtan dolayı az açılıyor ama 150 lerde basınca ters orantı fazla açılıyor ve sitabilite bozuluyor. At44 lerin valfi iğne yay ve tampondan başka birşey değil. İncelediğime göre ve teorik olarak 200 barda iğne 2 mm açılıyor yani çekicin vurmasıyla geriye gidiyorsa 150 barda 3 3.5 mm gidiyor.Burda eğer iğnenin hareketini tanpon bölgede tutup 200 basdaki gibi 2mm sabitlersek valf her barda aynı açılacaktır ve bir sitabilite yakalanacaktır diye düşündüm. Bunları ben benim tüfeğe yaptım yarında ölçüm yapacağım. Saygılar
Ömer bende merak ettim şimdi
yarın kakarız. ![]()
kardeşim çok güzel çalışma yapmışsın yanlız setuskuru biraz urcalamam gerekli galiba yanlız nasıl yapıldıgını bilmiyorum ve ayrıca bakımda yapmışsın ne sıklıkla yapılmalı ornglri degiştirimeli son bisoru nerden bulabilirim saygılar
Teşekkür ederim evet setuskuru kurcalaman gerekiyor.aslında çok kolay.sadece kundağı söküyorsun.forumda biraz aratırsan bulabilirsin olması lazımdı
bakım olayına gelince tüfek saçmalamaya başlayınca yapıyorum bakımını.
oringleri de aynı şekilde. oring teminini pnomatikçilerden yapabilirsin.sanayiden.elindekileri götürürsün numuune olarak.yada forumda ölçüler vardı.onlara göre alabilirsin. ![]()
konuyu yazmamışım ![]()
benim stabi atış 20 taneyle sınırlı oldu hep.35 40 atarsın ama çok iyi tanıman kaçıncı atışında kaç fps ile atıp nereyi vurabileceğini kestirebilmen gerekiyor.
burada ki ölçümlerime bakabilirsin kardeşim.Dilimin döndüğünce yazmaya çalıştım.umarım işine yarar. ![]()
Hayırlı akşamlar.Gücü kısmanız lazım.150 100 arası 20 tane atıyorum 16gr peleti 930 larla.benim ki bile fazla. ![]()
Akvaryumdan anlamıyorum.ama göze çok güzel görünüyorlar
Maşallah nazar değmesin ![]()
Berke bununla ilgili konu açman çok iyi olmuş.Diğer konuda konuştuklarımız bu kadar okunmazdı
Yarın akşam erken gelirsem söküp deneyeceğim.150 bar var scubamda ama olsun merak ettim ![]()
Teşekkürler,Saygılar ![]()
Unutmam
Ama 170 barı hafta sonu deneyebilirim.şimdi scubamda 150 bar var.
Tamamdır kardeşim.bende o parçayı çıkarıp deneyeceğim.bakalım sonuç ne olacak ![]()
Teşekkür ederim kardeşim.Bu yay takozu çekicin içindeki 3 - 4 mm genişliğindeki pul gibi olan parça değil mi?
Hmmmm.Sağolasın bıkmadan usanmadan her soruma cevap yazıyorsun teşekkür ederim kardeşim ![]()
Peki koray abinin tüfeğine ne gibi bi ayar yaptın kardeşim?seni at44 e döndürmeyi düşündürdüyse güzel birşey olması lazım ![]()
Berke nasıl bir ayar yaptın paylaşman mümkün mü kardeşim.Ağzımıza balı sürüp kaçmak olmuyor ![]()