isarslan tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Aslında haklısın.Çünkü tüfeğin gücü 24 25 fp civarındaydı,ve o zaman bu kadar sarsılmıyordu tüfek.16 gr 800 820 arası ayarlasam tam istediğim gibi olucak diycem daha önceki ölçümlerimde ortalama 810 ile 20 atış 40 bar gibi bi sonuç çıkmış.

40 * 0,18 = 7,2 litre 7.2 / 20 = 0,36 litre 360 cc yapmış oda.

Peki berke bir şey daha sormak istiyorum.

Benim eski yayım 4 tur açıkken ortalama 850 ile atıyordu bu elimdeki yay ile en sıkı halde 900 le atıyor.yani daha güçsüzleştiremiyorum setuskur vidadan en düşük güçte.boylar aynı.benim eski yay artık yumuşamış anlaşılan.

eski yayla ortalama 850 fps ayarladığım zamanki hava tüketimi ile elimdeki sert yayı kısaltarak ulaştığım 850 fps in hava tüketimi aynı mı olur?

yani farklı setuskur ayarlarıyla ve farklı sertlikteki yaylarla ürettiğim aynı hızlarda hava tüketimi farkedermi?

Berke Biraz konunun dışına çıkıyor ama ayar konusu için burada sormak istedim.

benim tüfek 16gr ortalama 900 le 20 atış yapıyor 50 bar hava ile.

bu durumda ( hesabım doğrudur inşallah :) ) 50 * 0,18 = 9 litre hava, oda 9 / 20 = 0,45litre 450cc yapıyor. güç aynı kalıp kullandığı hava miktarını düşürmek mümkünmü acaba?regülatörlü tüplerde uygun reg ayararı ve yayla mümkün olduğunu okudum ama bu bizim içinde geçerlimi acaba kardeşim?

Erhan abi :) biz seninle anlaşamayacağız. :)

Abim tüfek düz durmadıktan sonra dürbün düz dursa nolucak ki. :) önce tüfeği terazileyip sonra dürbünü ona göre sağ-sol ne gerekiyorsa dürbünü dengelemek gerekmiyor mu? :) buradaki amaç zaten tüfeği düz tutup atmak değil mi :)

Bana bu işe başlarken daha doğrusu pcp ye geçtiğim sıralarda Osman TAŞPINAR abmiz bir söz söylemişti.''Bu aldığın pcp tüfek ilk ve son pcp tüfeğin olmayacak ama sana tavsiyem dürbün ve tüpünü iyi seç onlar sende 2 3 tüfek eksitecek ''.Sanırım ata sözü gibi oldu ama öylede.Saygılar keyifli atışlar. g;$i

Osman amca ağzına sağlık :) özün işin özü bu.

İsa sehpanın terazisini bozma ki sıvı dolu kap veya bardak koyduğunda görsel olarak hoş olur :) Şaka bir yana üst turret üzerine koyduğun doğru bir terazi ile tüfeği dengeleyip sabitledikten sonra diğerini yapıştırırsan artıkılla kardeş olurlar :)

Doğru söylüyorsun abi ama dürbünden daha düz durduğuna inandığım dürbün rayında dengeledim.ama senin dediğinde mantıklı abi.ama önce dediğim gibi dürbünün düz olması lazım. :)

Peki net olarak hangi modelini önerebilirsin bu makinenin ?? (isarslan) Saygılar ..

bendeki hatsan namlu.Lw namlu kullananlar da yeni hatsan namluları lw den farksız diyorlar.stabil aralıklta doğru peletle 10krş grupman yapar.Benim 2tane 10 krş 1 tane 5krş grupmanlarım var yayınlamıştımm.tüfeğinizi tanıdıktan sonra oluyor. :) ilk grupmanım hedef kartonu boyundaydı. :) şimdi 5krş a kadar sığdırdık bakalım. :)

Yanlış anlaşılma olduysa özür dilerim.Ben kendi üstüme alınmıştım.
    At44 bana göre her pcp kullanıcısının alıp kullanıp söküp toplayıp pcp mantığını pcp sistemini çözmek öğrenmek için çok çok uygun bir pcp.Bi sıkıntı yaşadığı zaman uğraşabilecek kadar çözebilecek kadaar tecrübeli olmayan arkadaşların tecrübe kazanana kadar tanıyana kadar kullanabilecceği birpcp.Öte yandan fiyat performans olarakta bana göre gayet iyi.Ve herkesin maddi durumu ve bu hobiye ayırabildiği rakam ithal bir pcp set alacak kadar müsait de değil örneğin ben.Ve at44 biraz uğraşıp biraz tanıyıp gerçekten güzel işler yapabilecek bir pcp.Bir çoğumuz at44 olmasaydı modifiye söküp takma bakım konusunda bu kadar cesaretli olamazdı mesela ben :) buda başka bir gerçek. :)

Saygılar...

Sevgili kardeşim.

öncelikle bu konu at44 konusu.
    İkinci olarak aa ile at44 ü karşılaştıracak kadar şaşırmadım.
    üçüncüsü senin sattığın s410 u kullandım.ve 50m tekdeliğim var o tüfekle.Yasin abiyle konuşabilirsin.i
    dördüncüsü at44 kullanıcılarından yorum istenmiş.dilimin döndüğünce yardımda bulunmak istedim.
    Saygılar...

Arkadaşlar hayırlı akşamlar.Forumda daha önce yayınlanmıştı.tüfeğimin yanına su terazisi yapıştırdım.Ve pazar günü denedim.Tüfeği sağa yatık atıyormuşum.ve kısa mesafe sıfırlayıp ta uzak mesafe attığımda yada kısa mesafe attığımda sağa sola atıyordu sebebi oymuş.Bununla ilgili serkan abinin bi simülasyonu da vardı hatta.bu hafta 50m sıfırlayıp 130 metre attım.sağa sola kayma olmadı.

Gelelim nasıl yaptığıma :)

Önce uzun bir sehpam var onun ayaklarının altına kağıt destek koyup teraziledim.daha sonra tüfeği onun üstüne koydum.teraziyi dürbün kızağının üstüne koydum.dengede.sonra altına küçük bir damla japon yapıştırıcı sürdüm.tüfeğin yanına elimle dengeleyip kuruyana kadar bikaç saniye elimle tuttum.bukadar :)

Saygılar,Hayırlı akşamlar...

[Resim Engellendi: http://farm9.staticflickr.com/8148/7288532090_e032c88c77_b.jpg]
    DSC01882 by isarslan06, on Flickr