ugurcoskun adlı kullanıcının mesajları

    Uğur abi değerli tavsiyelerin için çok teşekkür ederim ama kullanımı biraz pratik olması tercihim bu yüzden yaylı istiyorum. Sniper silahları çok sevdiğim için havalı tüfek merakı başladı. Görüntü bakımından da yaylılar daha çok benziyo kanaslara, biraz göz zevki diyelim işte aptalca gelebilir ama anlatabildim umarım

    estağfurullah kardeşim zevkler ve renkler tartışılmaz. Cometa güzel bir tercih olur senin için..

    Merhaba abilerim, kardeşlerim. Bu siteye 4 - 5 sene önce üye olmuştum o zamanlar da havalı tüfek tavsiyesi almaktı amacım fakat bir türlü nasip olmadı. Yaş 22 oldu aile karışmıyor artık :D O zamanlar girdiğim de havalı tüfek için en iyi tavsiye Webley Patriot tu ama kaçıncı nesil di hatırlamıyorum. Eski nesli iyiydi diye hatirliyorum. Bi abi vardı ve 200 metreden hatsan mod 99 la bira şişesi kırdığı bi videosu vardı, o zamandan beri aklımda hep mod 99 yer edindi. Ama tabii söylediğim gibi Bu 4-5 sene önceydi şuan Hatsan mod 99 ların durumun nasıl bilmiyorum, havalı tüfek almayı düşünüyorum 2 3 ay içerisinde önerebileceğiniz bir marka var mı yeni çıkan veya memnun olduğunuz kullandığınız vs. Hatsan mod 99 düşünüyordum ama almadan önce yine sizin kıymetli tavsiyelerinizi almak istedim. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Ayrıca önereceğiniz tüfek için aksesuarda tavsiye etmenizi isterim dürbün dampa ayak vs. Herhangi bir marka olabilir fiyat hiç önemli değil 1000 TL ve üstü olmasın yeterli. Tek istediğim ilk havalı tüfeğimdeki sorunları yaşamak istemiyorum, ilk tüfeğim dandik bir markaydı, aşırı tepiyordu, vidaları gevşiyordu, her 5 atışta taktığım dürbün kayıp geri geliyordu, bir türlü ayar tutmuyordu demek istediğim. İstediğim performans 50 - 100 metre arası güzel atışlar yapabilsin, tahribi 100 metreden bir bira şişesini delip geçebilecek seviyede olsun yeterli, yani vereceğim parayı haketsin istiyorum. Dediğim gibi şu an piyasada hangi markalar iyi hangileri tutuluyor onu bilmek istiyorum teşekkürler her şey için, Sağlıcakla Kalın ^^ .

    Merhaba kardeşim. Bahsettiğin Webley Patriot 1.nesil. Ancak şu an 2.elini bile bulmak çok zor. Mod99'la efsane atışlar yapan da sideprensi07 nickli Kadir abiydi. Ne oldu bende bilmiyorum...
    Eğer 1000liraya yakın bütçen varsa bence yaylıya hiç bulaşma. Direk pcp al ve isabetin tadını çıkart.. Tepmesi olmayan ve yaylılarla kıyaslandığında daha isabetli,daha güçlü tüfeklerdir.
    Düzgün bir dürbün ve ayarla attığını rahat rahat vurursun.
    Eğer yaylı alırsan dürbün ayarı belli bir atıştan sonra bozulacaktır. Dampa bile kullansan sonuç aynı oluyor genelde.. 100metrede bira şişesini vurmak da öyle kolay değildir yaylı tüfeklerle.
    Pcp tüfek,dürbün ve pompayı bahsettiğin rakamlara set olarak bulabilirsin. Pompa yerine scuba da alabilirsin ama bütçeni biraz aşabilir.

    İstanbul içinde birlikte atış yapabileceğim bir grup arıyorum. Havalı tüfek takımlarına alım oluyor mu? Oluyorsa nasıl dahil olabilirim?
    Şimdiden teşekkürler.

    telefon numaranızı verin bizim whatsup gurubuna ekleyelim sizi. İstanbul'da buluşup atışlara gidiyoruz beraber...

    Dediğniz doğru, Zoraki ile çok daha iyi grupmanlar çıkıyor. Ben Zoraki ultrayı aldığımdan bu yana dipçik ve dürbünle kullanıyorum ve çok zevk alıyorum. Dipçiği tak çıkarla uğraşmak yerinde bir de light alıp tabanca olarak kullanmak istedim ama daha yeni olduğundan tam alışamadım. Zamanla düzelir diye umut ediyorum:)

    dipçik ve dürbün varsa tadına doyum olmaz.. Güle güle kullanın :)

    Geçmiş olsun ama iyi sabretmişsiniz.. Sıfır tüfek alıp böyle bir problemle, bu kadar zaman uğraşmak ve sonunda elimde kırık bir kundakla baş başa bırakılmak kötü olmuş. Yerinizde olsam bırakın bir daha ordan alışveriş yapmayı, önünden bile geçmem.

    Merhabalar, elimde Webley Raider 10 5.5 vardı ancak geçen ay sattım. Sattıktan sonra da pişman oldum. Bolt action tadını diğer pcplerden alamadım.
    Gözüme Benjamin Discovery 5.5 çarptı. Kullanan ya da bilgisi olanların tavsiyelerini alabilir miyim..


    150bar basınçla çalışan, pompayla bile rahatlıkla dolup yapılabilen bir pcp (scuba var)
    Fakat isabeti ? Kalitesi? İstikrarı ne durumdadır ?
    Şu an Kral Bullup var elimde. Fantazi aramasam mı sizce? Ne dersiniz ? ?(

    uzun mesafeden kastınız nedir tam olarak ? 100metre atışlarında optima 3-12x44 kullanıp memnun olanlar da var.
    Ben bsa 8-32x44 kullanıyorum. 32x'i daha kullandığımı hatırlamıyorum bile :)


    Sizdeki tek parça ayak alacağınız dürbüne uygun mu ? Onuda göz ardı etmeyin.

    çarşamba nöbete gelince mesajları okutacağım kendisine. Artık kendi bileceği iş. Bana kalsa kurusıkı yerine zoraki nin havalı tabancası daha fazla işine yarar gibi :)

    Zoraki ultra veya light modelleri, ateşli tabanca modellerinden biraz farklı oldukları için beğenmeyebilir belki..
    Ateşli tabancaya benzer bişeyler isterse eğer co2 tüplü havalı tabancalar var. kwc jericho vs gibi modellere bakabilir kendisi

    güvenlik amacı güdüyorsa düşünmesin bile. :S

    silahı eline alınca, üst kızağı çekince, o şak şak sesi gelince bir artistik oluyor ama bir zaman sonra ben bunu niye aldım diyesi geliyor insanın :D
    İlle de tavsiye istersen Zoraki 2918 siyah olanını tavsiye ederim. Ele güzel oturuyor, hoş duruyor.

    Dürbünle ayakların temas ettiği yerlere tek kat elektrik bandı sardım. İnce mi gelir acaba.


    Atış yaptığım yerin arkası kimsenin geçmediğine emin olduğum bir yer, tel örgüden kimse girmiyor, bir de çalılık ve çamur.Atış yapmadan önce de kontrol edip atıyordum. Ancak yine de dikkatli olmak gerek tabi. Başımıza telafisi mümkün olmayan dertler açmamak için.


    Teşekkür ederim.

    elektrik bandı denemediğim için bişey diyemem. Ama lastik iş görüyor :)

    hayırlı olsun kazasız belasız kullanın. Bu tarz magnum grubu yaylılarda dürbün kullanmak işkencedir. Size tavsiyem en kısa zamanda bir dampa ayak alıp onunla kullanmanız. Dürbünün, dürbün ayaklarına değen yerlerine paket lastiği veya bisiklet iç teker lastiği kullanırsanız dürbünün kaymasını ve belli bir atıştan sonra ayarının bozulmasını minimuma indirmiş olursunuz.
    Atış yaptığınız yerin arkası gördüğüm kadarıyla boş. Dikkatli olun. Önce atış güvenliğini sağlayın. Arkadan aniden biri çıkabilir, ordan geçebilir. Böyle bir durumda olası bir kaza kaçınılmaz olur.

    Geçmiş olsun. Bence av bayisinin adını verip onu hem burdan hemde facebook gibi sosyal medya gruplarından ifşa edin.
    Tüfekle ilgili de tüm yasal haklarınızı kullanın ki aynı şeyi başkasına yapmasınlar. Kulaklarına küpe olsun.

    işin ciddiyetini bilmeyenler için şöyle anlatayım o zaman ; ilk pcp tüfeğim araştırmadım görüntüsü hoşuma gitti diye yanında bir tanede pompayla beraber aldım , tüple felan kim uğraşacak pompa alır istediğim zaman basarım havayı kullanırım, hemde maliyeti yok diye düşündüm :) 77 kilo 176cm boyunda birisiyim hem gücümü kullanıyorum hemde ayaklarım yerden kesiliyor tüm ağırlığımı veriyor 150barda mahvoluyorum pompanın önü sırıl sıklam terden :S dedim ya tecrübesizim ama pompayla hava basmanın pek tecrübeyle alakası yok mantıklı bi insan zaten kollarını ve bileklerini kırmadan vs kullanabilir yani tekniğine felanda baktım :huh: benim aldığım pompada dandik olabilir bilemiyorum ama pompa işini ben beceremedim alacak kişilerinde kesinlikle tecrübe etmeden almalarını onaylamıyorum saygılarımla g;$i

    Ben Webley Raider tüfeğime basarken sonlara doğru biraz zorlanıyorum ama zaten pompa ısındığında 5dk soğumaya bıraktığım için çok zor olmuyor.
    Bende o esnada dinlenmiş oluyorum. Almadan önce "pompa şöyle zor, böyle zor" diye okuduğumda gözüm korkmuştu ama küçük cc tüfeklerde çok da zor değil :)

    aynı silahlar webley adı altında satılıyor ancak şu bir gerçek webley standartına uygunluğu olduğu için muhtemelen işçiliği bizimkilerden farklıdır. Örneğin hatsan silahları ile gene aynı fabrikadan çıkan webley silahları yan yana getirdiğinizde ikisininde aynı tezgahtan, ustalardan vede fabrikadan çıktığına inanamazsınız. Menevişinden metal kalitesine kadar tamamen farklılar. Onun için webley ürün standartına uygunluğu önemli

    Kesinlikle çok haklısınız. Bende Webley Raider var mesela. Hatsan üretimi olduğuna inanmak çok zor :)

    Bu tip olaylar ve iş kazaları sanayi tipi oksijen ve benzer basınçlı tüplerde meydana gelebiliyor. Dikkatli ve kurallar dahilinde kullanıldığı sürece korkmayı gerektirecek hiç bir durum yok. Ama hatalı kullanımlarda allah korusun gördüğünüz son şey roket gibi fırlayan bir tüp olabilir.

    Allah korusun. Düşünmesi bile ürkütücü :/