ugurcoskun adlı kullanıcının mesajları

    Uğur Coşkun kardeşim,
    Çok haklısın kullanılan tüfeğe göre hem fikiriz ama malumun Hercules olunca 300 bar şart..

    Bir sevemedim o tüfeği.. O nne öyle Terminatör silahı gibi :)
    Şaka bir yana eline alıp kullananlar güç konusunda hem fikirler lakin kullanışlı olmadığını söylüyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz hocam ?

    Yusuf Bey'den Zoraki, Jsb peletler, tüfek kılıfları ve co2 tüpler gibi birçok ürün alışverişinde bulundum. Ödemeyi kredi kartımla yapıp sonra iptal ettirip havaleye dönmüştüm. Sonra onuda iptal edip kredi kartıyla ödemiştim. Sağolsun beni sabır ve anlayışla karşılayıp yardımcı olmuştu :)


    Geçenlerde de İşgören Av'dan birkaç parça ürün alışverişim oldu. Sağolsunlar onlarda bana çok yardımcı oldular, ilgilendiler.


    Bende esnafım ve işini doğru yapan, müşterisini üzmeyen meslektaşlarımı gördükçe mutlu oluyorum.
    Mesela alışverişlerimi büyük marketlerden değil, mahallemdeki bakkaldan yapıyorum. Ne zaman gitsem içeceğimi dolaptan kendisi arar ve en soğuk olanı verir. Markete gittiğinizde siz sorduğunuzda bile "hepsi orda dolapta" diye yanıt alacağınızdan hiç şüphem yok.
    Velhasıl kelam işini doğru yapan esnaf çok az kaldı. Kalanlarında kıymetini bilelim. :)

    8 senedir bu hobideyim. Hepimiz dikkatli bir sekilde arabamizda ve evimizde muhafaza ediyoruz tuplerimizi.
    Dikkat ederseniz tasimasina sorun yasamazsiniz .
    1. Kattan asagi atarsaniz degisik seyler olabilir :)


    Deney olarak yapilmis bir video bu.

    Metehan direk bagaja koysak bir sıkıntı olur mu ? Taşırken neye dikkat etmek gerekiyor?
    Evde nasıl durması gerekiyor?
    Bende tüp alıcam ama korkularım var :)

    Allah korusun roket gibi fırlıyorlar =O


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Ama istiyorsanız yayı 37. sipirden kesin . arka yay tutucu plastiği yay içerdeyken tam girecek şekilde olacak ve gene de istiyorsanız namluyu pellet koyduğunuz noktadan 30.5 cm gelecek şekilde işaretleyin düz bir şekilde kaideli hızar ile kesip eğe ile düzeltin. daha sonra sivri taş ucu ile crown açın. Ama genede ben namluyla oynanmasını pek önermem. Ben bir zar attım düşeş geldi ama risklidir. Vebal almayayım.

    neyse hocam macera aramayalım kendimize. Sizi takip etmeye devam edeyim en iyisi :)

    Bt65' satın aldığımda 200 bar dolu vaziyette aldım. Üretici firma mamülünün belli süre depoda duracağını bilerek dolu vaziyette tüfekleri gönderiyorsa dolu durmasının bir sakıncası yok bence. Ancak ben uzun süre kullanmayacaksam (bir kaç ay yada bir yıl) boş olarak tüfeği muhafaza etmekte fayda var. Zira 200 bar ciddi bir rakam. Pcp tüfekler söz konusu olduğunda pellet yüklemeden atış yapmanın bir sorun teşkil etmediğini zannediyorum. Ancak her ihtimale karşı pelletle atış yapılarak tüfeğin boşaltılmasında fayda var. Ancak tüp basıncı 100 barın altına inmeden atış bitirilmeli. Yoksa çekik-valf mekanizmasının hasar gördüğünü okumuştum. Zira valfe vuran çekicin gücünü emecek kadar basınçlı hava valfin arkasında kalmadığı için çekicin yükü direkt valfe biniyor ve hasar veriyor. En iyi seçenek hava boşaltma aparatını kullanmakmış gibi duruyor. Unarım yardımcı olabilmişimdir.

    Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Peki bu boşaltma aparatı nasıl bişey ? Nerden temin edebilirim ? Fiyatı konusunda bilginiz var mı ?

    tüfekte regulator var ise regulator ün devre dışı kaldığı basinca kadar düşürmeniz gerekiyor , yoksa regulator yayları baskı altında uzun süre kalirsa sertliğini kaybeder.
    Regulator yok ise 50 bar civarı uygun olacaktır.

    Regülatör yok. Ama 50bara düşürmek için de boşaltma paratı gerekiyormuş.Teşekkürler :)

    Merhaba hobidaşlar, merak ettiğim birkaç konu var.
    1-PCP tüfekler uzun süre kullanılmayacağı zaman kaç barda bırakılmalı ?
    2-İçindeki basıncı düşürmek için PCP ile boş atış yapmak tüfeğe zarar verir mi ?


    Malesef ülkemizde artan terör olaylarından dolayı, atış yaptığım her arazide yanı başımda biten kolluk kuvvetleri yüzünden uzun süre tüfeklerimi kullanmamayı düşünüyorum.
    Alacağım bilgiler benim için faydalı olucak. Teşekkürler

    güle güle kullanın.keşke 4.5 alsaymışsınız,nasılolsa yakın mesafe atıyorsunuz.hız daha fazla ve atış sayısı da daha fazla olurdu.4.5 raidere reg. taktıktan sonra 800 fps 8.44 jsb ile 40 stabil atış yapıyor.


    Teşekkür ederim.Yakın mesafede deneme yaptım sadece.Normalde 50-100metre arası hedef atışları yapmayı düşünüyorum. Elimdeki peletlerde hep 5.5 olduğundan 5.5 alayım dedim :)

    Bende pismanim Arda abi 4.5 tekli raider sattim :)


    Raider hem inanilmaz stabil.hemde carbin mukemmel ve estetik.
    Gule gule kullanin.


    Teşekkür ederim kardeşim.

    Pırtlıyor ama raider :D Atış sonrası pırrrt diye ses çıkartıyor bazıları valften... Aman sorun var demeyin sonrasında. :)


    Cekic ziplama sorunu var aynen


    Valla ne pırtlama ne cırtlama..Maşallahı var canavar canavar :D

    hayırlı uğurlu olsun.kazasız belasız zevkli atışlar


    Teşekkürler :)