50 büyütme olur mu evet olur ama 4-50 büyütme başarılı olur mu emin değilim. yani hem 12 metreyi hem de 2500 metreyi aynı netlikte ve başarıyla göstermesi ne kadar berrak , ne kadar aydınlık, net olur bilmiyorum. Bir de bu kadar büyütmeli bir dürbüm , uazk mesafeler için yapılmış olsa gerek ve sanırım ateşli silahlar içindir, velhasıl o kadar geniş mercek o tepmeye dayanır mı.
falcone tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
bütün dürbünlerin kendine özel bir hesaplama şekli mi var yoksa ortak bir hesap yöntemi mevcut mu.
-
şu ana kadar en çok 72 mm marcek çapı duymuştum
-
Su ana kadar alandan istifade etmek isteyen herkese müsama gösterdik , elimizden geldigi kadar kimseyi geri cevirmedik , sadece cati malzemesine verdigimiz para 2000 tl civari , iscilik ve harcanan emek zamanda cabası .
Takim icersinde alani ozensiz kullanan arkadaslar oldugu gibi disaridan gelen insanlarin alana verdigi zarar göz ardı edilebilecek gibi degil , bu yüzden alan kullanimi A Takimi üyesi olmayanlara kapanmistir...Nasıl olduğunu bilmesem de yapan kasıtlı yapmışsa inşallah hatasını anlar. yapımına harcanan paradan çok orada ortak bir emek ve sevgi vardı.
Her ne kadar aldığınız karar olanları unutturmayacaksa da bundan sonraki ve daha kötü vaziyetleri engelleyecektir inşallah.Şu ana kadar ki şahsıma ve sair ankaralı arkadaşlarımıza gösterdiğiniz bütün cömertçe , sıcak misafir perverliğinize ve dostluğunuza şahsım namına teşekkür ederim Allahın raz olduğu kullardan olursunuz inşallah.
-
Nedendir bilmem av market bana hiç de sıcak bir ihtimal gibi gelmiyor, belki de daha önce bir kötü tecrübemiz olduğu içindir, ama av marketin karşı tarafında biraz daha heykele doğru küçük bir av dükkanı var arada bir oradan alıyorum ama ince mehmet dolu saçmalar orada da sürekli olarak bulumuyor. Bir ara piyasada hatsan jsb 15.89 grn yokken orada da yoktu. yani sen özellikle bana şunu temin et demezsen piyasa şartlarına tabi bir müessesedir ama zaten fiyatları piyasadan bir kaç kuruş ucuz, çok az da olsa pazarlık etmek imkanın var.. adını bilmiyorum , zaten alperen kardeşimiz sayesinde tanışmıştım, ilgilenirseniz öğrenip size yazabilirim.
-
teşekkürler
-
bsa da kendi namlusunu üretiyormuş daha mı kaliteli acaba.
-
ben ankarada 16 gr ile mod 460 ile 130 metreden şişe vb vurmayı beceremedim. Belki de bunu zmirde denemeliyim. Aslında izmirde 40 - 50 metre denemesi yaptım ama belki de uzun mesafe denemeliydim. Bir dahaki sefere birlikte deneyelim. -
Daha basit olması beni cezbediyor benimki kadar çok arıza çıkarymaz herhalde ama en çok 5000 atış sonra namlu eğilir diye korkuyorum, bir yandan da merak ediyorum,
Bu arada gamo 1250 kullanan ve mod 350 mod 460 ile mukayese eden var mı.
-
ankareada kullanan olsa da gamo hunter 1250 nin yeni moıdelerini de görsem denesem , çok merak ediyorum. güç olarak diana panter 350 den az daha güçlü olduğunu söylüyorlar , olmazsa diana 350 de aklımdan geçiyor.
-
cevap için teşekkürler.
benim mod 460 silahımın kurma kolunu tutan alüminyum döküm parça kırıldı ve yetkili servis 50 tl para istedi.daha önce de bir çok kez servise gidip gelmişti. ve ben de bu işlerden bıktım şimdi , yine diana ama daha güçlü ve daha istikrarlı hatta yarı pcp denebşilecek bir yaylı arıyorum aklımdan mod 350 yada gamo hunter 1250 geçiyor. bu maksatla bilen ve kullananlardan malumat edinmeye çalışıyorum.
-
460 ile 350 arasındaki farkı mukayese etme fırsatınız oldu mu
-
diana 350 magnum 5.5 nasıl olur

-
Benim bildiğim, en güçlü yaylı tüfek theoben ve buna benzer özel üretimlerdir , bunları her zaman istediğiniz modeli istediğiniz zaman bulmanız nerdeyse imnkansızdır, ama para karşılığında alabileceğiniz ve piyasadan bulabileceğiniz; Güçlerine göre, Diana 350 magnum , gamo hunter 1250 daha sonra diana 470 - yada 460 daha sonra da diana mod 54 gelir ama buların içinden 10 metreden tek delik yapabilen yalnızca mod 54 ve bunlar kadar güçlü olmasa da iyi bir atıcının elinde nerdeyse her seferinde tek delik yapması muhtemel bir isabet canavarı hw 97 dir en son olarak da gamo cf X royaL tavsiye ederim
. bütün bu tüfeklerin sevdiği peletler farklı olabilir. Bu değerlendirme; en münasip peletlerle kullanılması ile mümkündür.
bütçenize göre seçin -
bence bunu denerseniz biz de merkala beklemekten kurtuluruz
-
onun yerine piston ve silindir çapını büyütsek, yayı güçlendirsek portu da büyütsek ama bir de kilit tertibatı icat etsek bu işi çözmüş olmazmıyız.
-
evet ama bu da sanırım güç kaybına neden olur. hem peleti itekleyemediği süre içinde birikmiş hava pistonu geri kurmaya zorlayacaktır.
-
ben de piston çapını, yay gücünü arttırmayı düşündüm , ama o zaman regülatör görevi gören transfer portu da büyüyecek ve pistonun hareketiyle birlikte pelet de hareket etmete başlayacak. Portu büyütmezsek, yayın gücü kadar biriktirdiği hava, pistona karşı direnişe geçecektir. Bütün bunları çözebilirsek arge masrafların saymasak bile sanırım cazip bir yaylı olmasına engel olacaktır.
tabii yine de iyi bir fikri olan varsa bizleri aydınlatsın hatta bir numune yapsın, hepimiz yararlanalım.
-
Ben de satınalmayı düşünmüştüm ama peletlerin her yerde satılmaması, bir gün bulunamaması ve pahalı olması, üstelik her peleti kullanamaması gibi nedenlerden dolayı biraz endişelendim.
-
zamanınız ve imkanınız varsa kaç grainle ne kadar çıkış sürati olduğunu ölçerseniz büyük bir iyilik yapmış olursunuz.
zira diana mod 460 tüfeğimin, kurma kolunu tutan alüminyum parçanın kırılması ve bu fabrika hatasını, yetkili firmanın ücreti mukabili değiştirmeyi teklif etmesi, ve benim hatam olmayan daha bir sürü arızası için bir çok kez servise gidip gelmesi, silahın hayatının bir kısmını nerdeyse yolda geçirmesi; artık onunla uğraşmanın cazibesini yok etmeye başladı. Yeni ve en az onun kuvvetinde ve isabetinde, kalitesinde başka bir yaylı arıyorum. Gamo 1250 ile ilgileniyordum ama diğer silahları da ihtimal dahiline aldım. Bu sebepten vereceğiniz bilgiler şahsım adına faydalı olacaktır.
teşekkürler