falcone tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

onlar; Milli bir iktisaat ve karakter ile yaşıyorlar. Mesela biri çıkıp abraham linkoln yada george washingtonun , aslında hayatını kadınlar arasında geçirdiğino konu alan yada yalnızca aşk hayatını anlatan bir dizi çekmeye yeltense, halk; çekim yapılan stüdyoyu başlarına yıkar
    Milli karakter demek milli iktisat ve milli tekamül ve inkişaf demektir.

Onlar; .Biz dahil nerdeyse bütün dünyayı sömürüyor, onlarda böyle zenginlik tabii ki olur, bizim kaynaklarımız dış ülkelere gidiyor (örneğin gezi olayları ve 28 şubatta milyonlarlarca dolarımız gitti) Amerika nasıl elinde son kalan kuşu olan Türkiye yi haraca kesmiş bunaltıyor. Türkiye de elindeki en değerli varlık olan kendi vatandaşını aynı şekilde vergiye boğarak bunaltıyor, neticede ülkemizde her fırsat bir vergi vesilesidir. Şu ana kadar ekonomik nedenlerle esnafın ve halkın ayaklandığını bir kez şahit oldum.

Hülasa: devletimiz hiç bir şeyi kaçırmıyor; inönü geleneği olarak millet aleyhine kullanıyor ve biz buna müstahakız. Kanaatim odur ki; Biz böyle yerler kuramayız, Ta ki onlardan biri gelip bize kuruncaya kadar.

diyelim ki bir tüfek satınaldık ve artık fiyatlar da insaf sınırlarına kadar geldi ya ikinci ve üçüncüsünü almak istersek aynı şekilde alabilirmiyiz. yada bu bir yerlerde adımıza kaydedilir mi,

bence al.

Al da sumatra ile karşılaştıralım. birlikte bir kaç pelet atalım.

ama güç 6.35 için çok önemlidir, çünki mermi ebadı ne kadar büyürse aerodynamic etkenler de o kadar büyür. 40 - 60 metre için kullanmayacaksanız , uzun mesafe atacaksanız; Bir yere kadar ağırlığı arttırmak, istikrarı sağlayacaktır. Daha ağır pelet kullanmak için ağırlık oranında güç gerekir.

gücü değil ama isabeti sumatradan daha iyi diye duymuştum ama ulaşabildiği yere tabi ki 5.5 tan daha fazla enerji taşıyacaktır.. İşçilik kalitesi de sumatradan iyiymiş. aslında ankarada varsa bir gün görmek bir kaç atış yapmak isterdim.

bence en iyisi meneviş boyadır. meneviş boyasının hazırı olmaz, orada hazır olarak gösterilen alman henkell firmasını yaptığı ve fabrikaların alabileceği kadar büyük ambalajlarda satılan boyasının küçük şişedeki halidir.. Silah boyası aslında bir boyama işlemi değil bir paslandırma işlemidir.

nerdeyse her konuda, küçük bir çaba ile de olsa; Başarılar, büyük fiyat farkları olarak tüketiciye yansır. Başaran kendi fiyatını belirler, bu konuda kapitalist bir zihniyetle ticaret ahlakı bulamazsınız. (yersen lokantası misali). Bu bir sistem meselesidir. Vahşi kapitalizm bunu gerektirir. Buna karşı çıkabilen Osmanlı sistemidir ve bizler cumhuriyetçi isek Cumhuriyetin kurulabilmesi için Osmanlıyı ve 600 yıl dünyanın belki de en büyük imparatorluğu olmayı ve bunun yöntemini yanlış bulmamız, yıkmamız gerek. Geriye elimizde kalan ticaret ahlakı, bütün ahlak sistemlerinde olduğu gibi din kökenlidir ve Burada fiyatı ahlak değil tüketicinin ne kadar muhtaç ve ne kadar sindirebilir olması belirler. Sonuç olarak ilaç ve bütün ihtiyaç maddelerinde olduğu gibi bu konuda da işinize gelirse alırsınız.

saygılar

ateşli silahlar iyidir havalı silahlar kötüdür, bizler de zaten bunu anlamak için buradayız anlayınca biz de ateşli silahlara geçeceğiz. Havalı silahlar lunaparklarda çocukların eğlenceleri için kullanılır. Ateşli silahları bilsek, haberimiz olsa bizler de burada boş yere oyalanmayız. Bence siz de oyalanmayın size de yazık .

Buradaki sorun konuyu açan arkadaşımızın ne kadar kalın kafalı olduğumudur yoksa çevresinde hala havalı tüfekle av yapıldığına şahit olsa da sizin bundan haberdar değilmişsiniz gibi tepki yapmanızmıdır, belki de buradaki sorun bu ikisi arasındaki çelişki olabilir.

Sürekli ihlal edilen bir yasaktan bahsediyoruz, sizce mod 125 ve bt 65 ve bunun gibi güçlü silahlar ne için üretildi sumatra yada benzeri güçlü silahlar isabetsiz olduğu halde neden hala alınıyor satılıyor. Evet arkadaşımızın yeniden ve yeniden sorduğu gibi böyle bir icraat mevcuttur. Buna verilmesi gereken doğru cevap: "ihlal edilse de kanuni olarak havalı silhla av yapmak yasaktır ve ahlaki , vicdani olarak biz tavsiye etmiyoruz" olmalıdır.
    sarfettiğiniz kelimelerin ihtiva ettiği hakaretler her ne kadar üslubunuzu ve sizi temsil ediyor ise de nihayetinde karşınızdakini de kırabilir. Olur da bu şekilde yazan birini yahut bunu alkışlayanları ciddiye alırsa o arkadaşımızın kalbinin kırılacağını da lütfen dikkate alın. Emin olamadığınız acemi olduğunuz bir konuda malumat rica ettiğiniz birilerinden böyle cevaplar almak, ima edilen hakaretler duruken "sanane" cevabı yüzünden uyarı almak kimin hoşuna gder.

bunu kendiniz için istemezsiniz değil mi.

İyi niyetli isek , iyi niyetle yaptığımız tembihlerin iyi sözlerle de nakşedilmesine dikkat edelim ne dersiniz

belli bir ağırlığın üstündeki peleti yola çıkartmak için gereken yüksek enerji, o peleti tam setlerin ve yivlerin içine oturtmadan da ileri doğru itiyor sonuçta yarım yamalak bir dönme kazanarak çıkar. yiv, set ile birlikte dönmeyen mermi sıyırma esnasında havayı boşa harcar . F X firması bu yöntemle daha az havayla aynı enerjiyi sağlamayı hedeflemş olsa gerek, bu da daha çok sayıda atış demektir. Başarmışlarsa bu harika değilmidir.

Benim aklıma takılan ise, aradığınız gibi bir 30 cal bulsanız bile istediğiniz zaman istediğiniz ağırlıkta, bullet, pointed, baracuda match gibi farklı şekillerde mühimmat bulabilecekmisiniz ve bunlar kaç paraya mal olacak. Ben bu durum için namlusunu aynı serinin royalle 500 tipinin 500 cc tüpü ve 6.35 namlusu ile değiştirmeyi düşündüm ama bu parçaların birbirine uyumlu olup olmadığını bilmiyorum, bu tür bilgileri nereden öğrenebilirim. Bu şekilde bir değişiklik mümkün ise sanırım mükemmel pcp ye yaklaştık demektir.

bence 140 fpe mümkündür ama bizim erişebildiğimiz silahlar yani ticari silahlar cazip olmadığı için böyle bir model çıkartmıyorlar, sonuç olarak; iki stabil olmayan atış yaptıktan sonta yeniden doldurmak gerektiren bir silah bence de iyi fikir değil.

bu isabet ve stabilite için önemli olan hızmıdır hız ile ağırlık arasındaki orantımıdır. yokısa namlu içinde birim yüzeye düşen bacsnçın yada hızın pelet yüzeyine, uzunlupuna, yada ağrlığına orantısı mıdır ? bu gibi bir çok değişkenden hangisi ölçüdür ?

fx boss bana biraz zayıf geldi, üstelik istediğim ağırlıkta, çeşitli ve istediğim kadar bol miktarda pelet bulamayacağımdan endişeliyim. Boss a 6.35 namlu takmak mümkün olsa sanırım bütün sorun çözülür, hemen yarın alırım.

tanıdığım arkadaşlar bu silahların yeni nesil olduğunu ve neler yapılabileceğinin henüz net olmadığını söylediler, anlayacağımız o ki; bu pahalı bir macera olacak ve sonu da belli olmayacak, ben de bu maceralar arasından en basit bana mantıklı gelenini düşündüm. bu arada royal biraz zayıf değil mi ?

ben uzun mesafelere atarken rüzgardan vb etkilenmemesi ve enejisini kaybetmemesi için büyük alibre düşünüyorum ama boss 30 sumatra 25 kadar güçlü değil nasıl daha uzağa gidebilir ki. Örneğin 400 mertelere nasıl atarız

evet boss 7.62 ve ben boss alıp namlu değiştirerek onu 6.35 yapabilirmiyim diye düşünüyorum, konu ; namlu değişimi ile istediğimi elde edebilirmiyim konusudur.

Şu ana kadar sumatrada gördüğüm gücü hiç bir silahta görmedim ve hayran kaldım ama ne yazık ki yalnızca tüpe takılı atışlarda her atığımı vurdum( tahmini 130 - 140 metre) buna yakın bir güç ve üstelik regulor ve isabet için ne yapılabileceğini ben de düşünüyorum.

Bu günlerde aklımdaki düşünce; F X boss alıp namlusunu 6.35 ile değiştirmek onu güçlü ve stabil silah yapmaz mı.
    30 kalibrede stabiliteyi kaç grain ile yakalamışlarsa aynı ağırlıkta 6.35 kullanırsak isabet de bozulmaz sanıyorum.
    Bu durumda mesela royal 500 ile , boss namluları birbirine uyar mı (Ne de olsa aynı seri, ikisi de smot twit i ve üzerindeki diş varsa herhalde uyar yada yuvalı ise aynı ebattadır vb)

İsteğim elimdeki sumatra gücünü daha isabetli ve sabit güçle kullanmak, ingilizce okumak sorun olduğu için yabancı formlara ve yazılanlara bakmıyorum ama belki de böyle bir uygulama olmuştur.

bu resimdeki yavru galiba, çünki büyüyünce kocaman , dev gibi oluyorlar değil mi.

Görünce bir garip oldum içim gidiyor bu hayvanı görünce. Peki apartman katında ve ev içi hayatında uyumsuzluk söz konusu değil mi. Mesela evde havlayıp bütün apartmanı ayağa kaldırdığı yada tuvalet disiplini edininceye kadar bütün evi batırdığı olmuyor mu, ben bunlardan çekiniyorum. yada başka türlü sorunlar olabilir mi, insanların bağışık olmadığı hastalıklarla birlikte yaşamaları, tüylerinden bakteri vb kapmak.. Sizler bunları nasıl çözdünüz, Bir de bunbların bir tür deri hastalığı oluıyormuş, bu doğru mu

yıllar önce doğuda görev yapan bir memur arkadaş tayin olduğu için orada bakacak kimse bulamadığından arjantain köpeğini ve yavrularını isteyenlere veriyordu, bana da arabayla gel al dedi ben oraya hususi arabamla gitmeye çekindim, yolcu otobüsünde geleyim , götüreyim dedim ama orada rahat durmaz sakinleştiremeyebilirsin , bagajda uyutarak getirmen durumunda uyuşuk ilaç bilincini kaybettirir ve uyurken dili gırtlağını tıkar ölebilir dedi ve benim arjantin köpeği maceram orada bitti.