metehan kardeşimizde var bir tane sanıyorum satıyordu isterseniz bir sorun.
üzerinde çalışılmış iyi bir at 44 ile yaklaşık 40 stabil atış yapabilirsiniz.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
metehan kardeşimizde var bir tane sanıyorum satıyordu isterseniz bir sorun.
üzerinde çalışılmış iyi bir at 44 ile yaklaşık 40 stabil atış yapabilirsiniz.
işte konu yavaş yavaş aydınlanıyor
kalite ..... düşük
güç ........ iyi
isabet ..... iyi
tepme ..... çok
fiyat ........ yüksek
avcı10 arkadaş, ne dersiniz böyle değerlendirilebilir mi
güçlü, isabetli, tepmesi az ve bizde buralarda hiç tutulmuyor. Neden acaba
Ben de ar6 satınalacaktım ama duyduklarımdan sonra vaz geçtim, sumatra satınaldım.
Dyduklarım şu yöndeydi: Ar 6 nın şarjörden pelet doldurma yöntemi hava basıncıyla olduğu için, namlu atım yatağından değil şarjörden ateşleme gibi bir sistemdir ve dolu peletler dışındakileri biraz tahrip ederek atar ve isabeti bozma nedeni de budur. Çok güçlüdür ama stabil değildir. Güç ayarı yoktur.
bu benjamin de isabetliyse diananın magnum serilerine yaklaşmış demektir 5.5 için tahmini çıkışl hızı 800 olursa bu güçlü anlamında yaorumlanabilir
İsbaetini gören var mı hiç
ikisi bir arada makul değerler dahilinde bir silah hiç mi yok
19 değil 16 gr yazacaktım 19 gr pelet hiç kullanmadım var mı onu da bilmiyorum zaten.
19 gr için 800 diyebiliriz sanırım (tabii tahminen)
kaç grani pelet için bu hız ?
bu biraz da şans işidir kardeşim. En sağlam yıllarca rahat kullanacağın silahlardan biri de dianadır. benim diana mod 460 silahım aynı sorundan iki kez servis gördü ücretsiz yaptılar gönderdiler. dün alperen962 kardeşimizle birlikte dürbün ayarlarken yine aynı sorun oldu. yine göndereceğim .
adamlar peşinen "yine olursa yine aynı kodlu , aynı numaralı parçayı takıp göndermek zorundayız, yine olursa her seferinde aynı işlemi uygulamak zorundayız" dediler.
bu iş şans işi
bırak şimdi bunları, ekmek tahtasını bu hale getirdin. Asıl ; Hanım bu işe ne dedi. Sen yakında masayı kesip dipçik vb yaparsın diye düşünmeye bşlamış olabilir.
sana bir şeyleri yutturmaya uğraşıyor gibi sanki ikna etmek endişesi var havasına girdiğimizi hissediyorum ama A takımından saygı değer bir ağabeyimiz elindeki pcpyi satıı tüpünü de bana verdi her şeyi satıp bir yaylı aldı şimdi yanında teşkilat taşımadan cebinde iki kutu peletle pazar günleri çıkıp çocuklarıyla birlikte akşama kadar güle oynaya hem pikniklerini hem de atışlarını yapıyorlar. o yaylıya terfi etti.
Sen yaylıyı beğenmiyorsun
benim sumatram var aynı zamanda iki yaylı silahım da var. En çok yaylıları beğeniyorum, çok pratik oluyorlar. Tabii sen bilirsin.
bu forumdaki nerdeyse herkes ve büyük ustalar bu işe hep yaylı ile başlamışlardır.
bak çok kolay yöntemler de varmış.
Osman ağabey bence sen sakal bırak
180 değil 108 metre
![]()
ajdar yerine müslüm baba nasıl olur hem babayı anmış oluruz hem de hayvan cağız kendini jiletler hatta diğerlerine de aşılar hepsi kümesin önüne gelşip jiletten geçer
şakası bir yana bu maceranın sonu nasıl oldu acaba haber yok mu
Ben de satıcıym ve sattığım ürünün muhteviyatını saatlerce anlatacak kadar biliyorum. evet haklısın bu ticari ahlak tartışmalarını alevlendirecek ama biz böyle bir milletiz.
genellikle yaylılarda yay yorulup yumşayıncaya kadar dürbün takmak önerilmez. bunları biz biliyoruz ama buradaki asıl konu satıcının bunları bilmesi ve söylemesi gerektiğidir.
bizler senin mağduriyetini ve samimiyetini anlıyoruz ama bu adam da bir çok kez bu durumla yüz yüze gelmiş olabilir. artık bu işin kanuni tarafını hepimizden iyi biliyordur. Bir şey yaptıysa zaten bütün kapıları kapatmıştır, garantiye almıştır.
Bence bozulmanın bu kadarı , bu kadar erken ve bu şekilde ortaya çıkmaz. yarın ilk iş git bir konuş
Bir esnafın hakkında asılsız da olsa her seferinde masum da çıksa bir kaç şikayet olursa zabıtanın yada tüketici mahkemesinin gözünde inandırıcılığını kaybeder. Hiç bir esnaf da bunu istemez. Sonuç olarak paket içinden çıkan dürbün sonuçta hatsana gönderilebilir.
Bu arada yaklaşık 5 yıl önce bir fuar için kayseriye gitmiştim ve fuar alanı hava alanı tarafındaymış ama tam yerini bilmiyordum, bir benzinciye girip sordum. Pompacı; gülerek "10 lira ver tarif edeyim dedi" Ben de "Ankaraya geri döner oradan tam tarifi sorar geri gelir bulurum ama sana 10 lira vermem dedim", biraz kızdı ama ben giderken hala salak salak gülüyordu.
Bunları sağ bırakmak doğru insanları yoracak sa da aslında hayat tecrübesi için gereklidir.
Sonuç olarak: hadi biz orada bu durumlara düşerdik ama senin hazır olman gerekmezmiydi
satıcı sana köylü kurnazlığı yaparak elinden düşürdün hasar yaptın ve gelip burada masum numarası yapıyorsun gibi bir savunma yapabilir, işin kötüsü mahkemede aksini kanıtlayamayablirsin.
konu yaylı silah olunca iş biraz da şansa kalmıştır, piyasa dürbünlerinin hiç biri, ne 50, ne de 600 atış gibi bir atış sayısı garantisine sahip değildir.
Seni bu durumlara düşürmeyecek dürbünler ise zaten silahtan vb pahalıdır