falcone tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

bunun için hayvanın eski girdiği deliği eskisi gibi açık bırakması gerekir ki nereden greceği ve nerede pusu kuracağı, dolayısıyla hayvanı hangi açıdan vuracağı garanti gibi olsun. hem pusu hem tuzak yani.

ben teşekkür ederim.

Evet o günden bana kalan; bir co2 silahının da etkili olabileceğini öğrenmek oldu.

Ablamızın dediği gibi, "kro osman" CO2 tüfeği 53 metre mesafeden üzeri vernikli ve ahşap kaplamalı suntanın üzerinde yaklaşık 06 yada 07 mm derinlilkte izler bıraktı, buna inanamadım.

Sumatra nın da acilen bir moderatöre ihtiyacı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Gerşçk bir ateşli silah gibi sesi vardı ve çevrede bulunması muhtemel insanları rahatsız etmesi ihtimali beni tedirgin etti.
    Bu arada hoş olmayan bir konu da; aynı silahla ve aynı dürbün ayarıyla, benim 5 - 6 atışta vuramadığım hedefi alperenin ilk atışta ve üst üste bir kaç vez vurması benim açımdan sinir bozucu bir durum oldu. buradan kendini esefle kınıyorum 8o
    bizim için bir sorun sayılmaz ama, hedefleri yapıştırdığımız tahta açısından en büyük üzüntü kaynağı ise ince mehmet solist peletlerin kullanışması oldu. garibanın arka tarafı paramparça oldu.
    Diğer bir çok konuyu yazmak istemiyorum (güzel göl manzarası vb) bunlar da bizim sırrımız olsun merak eden bir dahaki sefere gelsin görsün.

bizi izlemeye devam edin

Çok güzel bir atış günü oldu. buna vesile olan alperen kardeşimize teşekkür ederim.

daha uzağı gösteren dürbünler yakın mesagelerde , daha az yakılaştırmalı dürbünler kadar başarılı olmadıklartı için mi profesyonellerce tercih edilmiyorlar. Örneğin 10-50X60 ile 8-32_56 arasında 24 yaklaştırmada hangisi daha nettir. Bir de; 8-32X44 ile 8-32X56 arasında ne fark vardır 56 mercek çaplı olan (aynı marka için) daha mı iyidir.

iki ayrı zevk için iki ayrı tüfek bence bu teknik olanaklar dahilinde doğru olanı yapmışsınız

Bende de isabet için eşsiz benzersiz bir 4.5 olan gamo CF X royal ve tahribat için diana mod 460 magnum.
    tahribat için sumatra 500 6.35 ve şimdilerde isabet için en doğru pcp nin hangisi olduğunu düşünüyorum bir ihtimal regülor takılmış bir at 44 aklımdan geçiyor bu konuda ustaların yadıklarını takip ediyorum.

size hayırlı olsun isabetli ve zevkli atışlar dilerim

kilit sistemi benim de günlerdir aklımda. bence asıl konu bu olmalı. Çünki dizelleme silahın sağlığını bozan bir durumdur. Yani dizelleyerek başaracaklarımız silahı sık sık bakıma göndermemiz demektir. benim silahım diana mod 460. küçük bir sorunu vardı ve servise gönderdim, sorun kullanıcı hatası gibi görünse de net ve basit bir kullanıcı sorunu olduğundan emin olamadıkları için, ücretsiz yapıp gönderdiler. bu arada bazı yerlerini yağlamışlar sağolsunlar ama yağa bulamaışlar, ilk 4 atıştan sonra dizel etkisi geçti.
    Ama dizeleme yapılsa idi her iki yada üç ayda bir ve silahımızın fiyatı ve kalitesi ile ilgili olarak masraf ödemek zorunda kalacaktık.
    unutmayalım ki; Sürekli dizelleme yapan ve bozulmayan bir tek sistem vardır o da dizel motorlarıdır. silahlarımızın iç yapısını bu şekilde değiştirmezsek bu bize pahalıya mal olacaktır.

bir zamanlar yaylı silahlardan pcp olarak yararlanmanın bir yöntemini bulmak için bu konuyu merakla araştırdım ve şimdi hala bunun mümkün olduğunu düşünüyorum ama yöntem olarak dizellemenin sağlıksız olduğunu düşünüyorum.

buradaki asıl çözüm kilitleme dir ve hiç başka bir şey apmadan kilit yapılabilirse tek başına bile yaklaşık % 17 - 19 gücü etkileyecektir. ben çözümü şu şekilde düşünmüştüm.

1 kilit mekanizması
    2 daha büyük piston ve silindir
    3 daha sert yay
    4 bir de suspansiyon sistemi.

bunları yaptığımızı düşünelim, isabet sorunu olacaktır. daha ağır pelet kullanalım, bu durumda da menzil ve düşme sorunları ortaya çıkacaktır.

herkesin kullanamayacağı kadar sert bir silah ve pcp den pahalı bir yaylı silah sizce kaç kişi satınalır.

Çocukken pervanesiz çalışabilen bir tür jet motoru hayal ediyordum bir şeyler de yapmaya uğraştım ama model oyuncağı bile kaldırabilecek gücü elde edemedim. İşte tam bu sıralarda böyle bir şeyin zaten yapıldığını ve zaten yıllardır kullanıldığını gördüm ve moralim bozuldu.

bizlerin ilk alına gelenlerin nerdeyse hepsi, bu sektörde bu işten para kazananların da aklına geliyor. bize düşen icat yapmak ve bu mümkündür. ama onların gittiği yoldan giderek onların hatalarını tekrarların ancak.

Farklı bir görüşümüz varsa ve bunu uygulayabileceksek bu bir başarı taslağıdır demektir.

bir görüşün varsa bunu mümkün olduğu kadar başaramamış ve başarmak hevesinde olmayan kişilere danışma ve yapmaya uğraş. diğer insanlar seni bilinen yöntemlere yönelterek başarısızlaştırmaya çalışacaklardır. bu konuda ciddiysen eski bir silah al ve denemeye başla.

katılmamak elde değil. Bunun en yakın örneklerinden bir kaç tanesine şahit olmaktan üzüntü duymaya devam ediyorum.

Yıllar önce zamanın genel kurmay başkanı (yanılmıyorsam) hayri ürgüplü paşa, israile yaptığı ziyaretten dönüşte kendisine hediye edilen altın kaplı uzi makinalı tabanca yüzünden utanç duymuş ve bizim küçük bir şehrimiz kadar olan , iane ile geçinen suni bir devlet bunu yapıyor ve biz yapamıyoruz demiştir. Yok mu bizde de bunu yapacak bir usta mühendis diye de sormuştur. Bunu duyanlardan biri o zamanın imalat koşullarına göre muhteşem sayılabilecek bir makinalı tabanca örneği yapmış ve kara orduları kumandanı ve genel kurmay başkanınında hazır bulunduğu bir atış merasiminde (hatta resimleri de mevcuttur) kendilerine taktim edilmiştir.

Bütün kuvvet komutanları ve bazı paşalara da birer tane yapılııp hediye edilmiştir. Buna karşı ne bunun ne de otomatik piyade tüfeği örneğinin ve diğer numunelerin seri üretimine geçilmemiştir. Yıllar sonra bunları incelediğimde çok basit ve arıza yapmayan bir mekanizması olan kolay sökülüp takılan, çok işlevli olan (sabit bir kasaturası olup kesici kısmı içeri döndürüldüğünde , el kundağı, dışarı doğrultuılduğunda süngü, aşağı doğrultulduğunda ayak olarak yere sabitlenebiliyordu). Hatta arpacık bile tüfek bombası atmak için değişik bir şekilde kulalnılıyordu. Buna benzer bir çok özelliği vardı. kaleşnikof gibi çok toleranslı çalışıyormuş ve paslandıktan sonra bile bir yere kadar sorunsuz çalışmaya devam ediyormuş.

Bunlara karşın bunu yapan ustanın kimseye dağıtacağı ikramiyesi, hediyeleri yoktu ve zengin yabancı firmalar hediyeler dağıtıyormuş. Sonucu tahmin edersiniz. Şu anda onun yaptığı yalnızca kırıkkale tabancası mevcuttur o da kendi icadı değildir PPK walterden taklit edilmiştir.

Asıl vahim olan ise yalnızca o değil bir çok değerli mucidimiz yaptıkları silah örneği ile makina kimyaya gittikten sonra boş dönmüş hatta bazıloarı iyi bir dayak yemiş ve hepsi de böyle işlerle uğraşmamalı konusunda sert bir şeklde ikna edilmişler. Bütün dünya duracak da biz mi ileriye gideceğiz. Devrim arabaları gibi ileri düşünceler her zaman yenik düşmeye mahkumdur. Biz böyle bir milletiz.

Önce "Olmaz biz yapamayız" gibi ihanet zihniyetinden vazgeçmeliyiz sonrası gelecektir zaten.

çanakkalede alman mavzerler kullanılmış hatta padişah 2. abdulhamit han orduyu o zamanın en güçlüsü yapmak için uğraşmış ve bunun adımlarından biri olarak almanyadan bir çok silah sipariş etmiştir ama o sırada istiklalini kazanmak için osmanlı ile savaşan bulgarlar ulaşım yollarının çoğunu kesmiş, osmanlıyla almanyanın irtibatını zorlaştırmış ve alman silahlarının zamanında elimize geçmesine engel omuşlardır. İşte bu sırada cephelerin bir kısmına alman silahları ulaşmış ama büyük kısmında halen osmanlı mavzeri kullanıulmaya devam edilmiştir.

Gücünün iyi olduğu, arıza çıkartmadığı ama isabetinin ve kullanışının pek iyi olmadığı söylenir. Alman mavzerleri daha hafif, daha isabetli silahlarmış.

vay be eski gömleksiz çekirdekler vb de var çanakkalede ve bütün 1. dünya savaşı boyunca ne canlar yakmıştı. Hatta yağlı kurşun dedikleri buradan kalma üzerinde 2 yada 3 sekman yuvası gibi olan oyuklarda bir tür yağ varmış.

Bu vesile ile, bu vatan için bu topraklarda doğan ve bu topprağa düşen bütün ecdada allah rahmet etsin.

forumda bir tane mod 46 magnum var satılmadıysa hiç kaçırma. Torunlarına kalır gibi bir yorum yapmak istemem benim büyük babamdan bana bir diana mod 25 kaldı hala sağlam ve atış yapıyor ama üzrine bir şey düşmüş gezi çatlamış değiştirmeye gönderdim. Kullansam bile en çok 20 - 25 yıl daha gider sonra boydan boya yenilenmesi gerek. Bende gamo CF x royal de var mod 460 da var ve ben en çok 460 seviyorum.

Geçenlerde yanışlıkla tetiğe bastım ve yaklaşık 3 metreden 2 cm suntayı delip 4 metre ilerdeki duvara saplandı . Bunu beklemiyordum.

diana alabilecek paran varsa tabii ki diana al Zaten fiyatları yakın

bence en büyük fark day state çok güçlüe ve eş değer güçteki pcp lerden daha isabetli, elektronik özlleikleri işçiiğil vb o kadar yüksek fiatı haketmez ama bu güce rağmen isabetinin bozulmaması başarıdır. benim pcp silahım sumatra ve isabei tfena değil, gücü mükemmel ama day state de ikisi de nerdeyse mükkemmel. herşeye rağmen 3200 3400 Tl eder ama bence daha fazlası markanın, şöhretini korumasına yardımdır.

At44 biraz daha geliştirilse iyileştirilse ve fiyatı aynıysa kendi gücü dahilinde mükemmel anlamına gelir.

bence pavyon daha iyi bir tema olurdu hani dansöz felan olsa güzel olmazmıydı 8o

istanbula uzaktan bakınca gökdelenler gibi minareleri belirgindir, ankarada atakule bir semboldür adanada da buna benzer sembol olabilecek bir işaret vardır herhalde. Yada neyse siz bilirsiniz, benimki bir öneriydi. hepsi bu.