ben 460 5.5 kullanıyorum basit, güçlü ve isabetli bir silah. Tepmesini hem siz hem dürbün gayet iyi hissediyorsunuz. bu yüzden dampa ile kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla hatsan mod 125, diana mod 460 gibi silahlar üzerinde dürbün barındırmıyor mutlaka dampa gerek. o şekilde kullanırsanız uzun yıllar kullanılabilir ve size zevk verir. Bence arkadaşımızıjn da dediği gibi eline alıp denemeden karar vermesen iyi olur.
falcone tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Bir av silahı gibi görülmeye başlarsa 50 cal için ve sonra da bizim silahlarımız için ruhsat vergi vb formaliteler sırada bekliyor olabilir. gücünden dolayı pcp lerin av silahı kapsamına girmesi hoş olmaz
-
Gerçende türk yayı ingilizlerin long bow dedikleri uzun yaylardan çok daha etkili mi, türk yayı ile atılan bir ok yaklaşık 600 metreden bir adamı öldürebiliyor mu, zırh delebiliyor mu ? bunlar doğru mu ? Öyleyse bu gerçekten de bir zamanların en güçlü silahı olduğu doğruymuş. Peki neden bunun sırrı şimdi bile bilinmiyor ?
-
son iki gündür nereden bulduysam grip oldum ayağa bile kalkamıyorum ama en büyük heveslerimden biri 6136 arkadaşımızın bahsettiği standart malzemelerden birini sizinle karşılıklı olaak denemek, Silahınızın isabeti iyi tabi ama benim de silahım çok isabetli olduğu halde ben 12 netreden tek delik bile yapamadım(henüz) sanırım konu silahtan çok atıcılık ile de çok ilgili.
ben diana mod 460 ın daha güçlü olduğunu sanıyordum (bu hevesle satınaldım) ama sizinki de beklediğimden daha güçlü çıktı üstelik bu güç isabeti de bozmuyor, şaşırdım, bunu denemek gerek.
Ama ne zaman, bakalım artık kısmet

-
çok güçlü bir silahmış. Belki ilerde makari yay ile rektefe edersiniz inşallah.
-
havalı silahlarda oldukça eski ancak çeşitli nedenlerden dolayı fazla üzerine gidilmemiş geliştirilmemişler ateşli silahlara ağırlık verilmiş bence havalı silahlarda gelişime açık teknoloji ile paralel tahmin dahi edemeyeceğimiz atılımlar yapılabilir.
Genel Havalı silahların tarihiYazılanları okuyunca, biraz düşündüm.
16 grain pelleti 850-900 arası atan ama neredeyse pcp ler sakin olan bir yaylı ( gasram vb) olsa pcp kullanırmıyım acaba. Yada arşive eklermiyim ki?Ne demişler ''piston aşağı indi''... Yaylı devri geçti mi bilmiyorum bu umut vaadediyor ama...
Anti parantez şerrefsizim ki aklıma gelmişti...bence de asil arkadaşımızım dediği gibi havalı silah teknolojisi eskidir ama güç sorunundan dolayı yeterince ilgi görmemiştir ve levent7706 arkadaşımızın dediği gibi o güçte yaylı bir silah olsa üstelik tepme ve ses sorunu çözülmüş olsa sanırım kimse yanında teşkilat gerektiren pcp kullanmaz.
freedom arkadaşımızın dediği gibi bu benden başkalarının da bir çok kez aklına gelmiştir.şahsi görüşüm bu teknoloji üzerinde çalışılırsa başarmak mümkün yeterki çalışmak isteyen arkadaşlara moral verilsin.
aylar önce bir arkadaşımın spor salonunda göğüs kaslarını çalıştırmak üzere yapılmış bir "alt gögüs" sehpasını bozup açıları basitçe ayarlanabilir hale getirmek istedim, arkadaşım da bana; "bu mümkün olsaydı bunu yapan fabrika böyle bir model çıkartırdı" dedi. ben de kendim bir tane yaptım ve arkadaşıma gösterdim. tecrübe etti, hayret etti çok beğendi ve gerçekten kendin mi yaptın dedi.
eskişehirde devletin tren fabrikasında imkansız denen iki otomobil yapıldı hemde kısa bir sürede
Eskiden bu kadar güçlü yaylılar yoktu şimdi domuz öldürebildiği iddia edilen yaylı silahlar var.
evet bir kullanıcı yeni bir şey yapamazsa bu ayıp sayılmaz o da başka bir meslek icra ediyor ve dikkati o yöndedir demektir ama yapılamayacağını iddia atmek başka bir anlama gelir.
düşünün bir kez; 4.5 yada 5.5 mm bir yaylı, üstelik bulpup ve çok etkili, moderatör yardımıyla sesi azaltılmış ama biraz tepiyor. Bunu hobidaşlarımız yalnızca ufak tefek ve uzun menzill olduğu için ve cebe sığabilen 5 - 6 kutu pelet ile sabah ezanından akşama kadar atış yapabildiği için, ama hayvan öldürücüleri gücünden dolayı yakın hedefler için kullanmak amacıyla satınalır ve dünyaya bunu satarız. Üstelik kimse pcp kullanmaz

burada kendi başına piston yapabilen arkadaşlarımız olduğuna göre başka şeyler de yapanlar bulunabilir, böyle bir silah yapılması iyi olmazmıydı.
-
yazdıklarım neden silindi
-
Bence pcp gücünde(hatta daha da güçlü) ve kolay bozulmayan bir silah yapılabilir İnşallah, tarih; Yanıldığınızı bizlere gösterecektir.
-
buna populizm mi deniyor
-
ben diana mod 460 ile biraz da dizel yardımıyla ince mehmet solist pelet ile yaklaşık 12 yada 13 metreden çift tarafı kaplamalı 2 cm lik sunta dolap kapağını deldim ve pelet yaklaşık 2 yada 2.5 metre ilerde duvara saplandı tabii magnum sınıfı bir yaylının gücü buna yeter. Ama sonuçta mod 125 de ancak bu kadardır.. Daha güçlü yay, daha büyük piston ile bundan daha fazlası yapılabilir tabii ki paraşüt şeklinde peletşerde değil ama ağırlığı ona göre ayarlanarak ve üzerinde çalışılarak bu bence mümkün.
diana 460 5.5, gamo cf X royal 4.5 silahıma oranla daha zor kuruluyor. Daha güçlü bir yaylı da belki de ayak ile ve pedal yardımıyla kurulacaktır ama mümükündür.
uzun yıllar önce girandino adlı bir italyan bilya atan yaylı bir silahı savaşta kullanmak için yapmış ve denemiş, üstelik şarjörlü bir silah yapmış. daha büyük kalibre ve daha etkili bir silahmış. yani çalışan başarır.
Sorun bunu istiyormuyuz ve bunun için çalışacak kadar azimlimiyiz ?
keşke torna vb imkanlarım olsa emekli olur olmaz hemen işe girişirdim.
-
yani böyle bir şey teknik olarak mümkün değil mi yoksa benim dediğim gibi bir yaylı yapılabilir ama dezavantajlarına katlanmak cazip gelmez mi demek istiyorsunuz.
İyi de 500 m ve kibrit kutusu aslında ne hoş olurdu değilmi ne dersiniz

-
bu silahta "geri tepmeyi önlemek için nasıl bir yöntem kullanılmış" konusunu tartışmak istemiyorum, ben, bu kadar çalışmayı her hangi bir şekilde gücü arttırmak için yapsalardı daha iyi olurdu fikrindeyim, aynı yayları başka şekilde kullanmasalar da olur ama gücü arttırsınlar ve yarmagül sınıfı bir pcp den daha güçlü olsun, çünki bu şekilde bu kadar gücü sağlamak için yanımızda teşkilat taşımak zorunda kalmayız ve mesela 500 metreden belki de kibrit kutusu vurmaya çalışırız, fena olmaz mı. Bu durumda bildiğimiz yaylılardan daha fazla tepme olacaktır, olsun ateşli silahlar da tepiyor, biz de ona göre dürbün kullanırız. Cebimize 8 yada 10 kutu pelet alıp akşama kadar atmak çok pratik olur Üstelik o kadar ateşli silah mermisini cebimizde taşıyamayız

Ne kadar küçük hedefleri ne kadar uzak mesaden vurabilirsek o kadar zevkli olur.

-
ateşli silahlar daha fazla güç üretiyor ve daha ağır çekirdek fırlatıyorlar. Bu iki yay ve piston daha çok güç üretmek için kullanısaydı daha etkili olmazmıydı. Tepmeyi azaltmak yerine gücü çoğaltmak. daha etkili daha tepmeli.
-
bu kadar yazı içinde tek isabet bu oldu

-
yanınızda teşkilat taşımamak büyük bir kolaylıktır. bence gelecek yaylılarındır.
-
hangisi daha isabetli hw 100 mü aa s 510 mu
-
silahı eline almadan bunlardan emin olabilecek kimse var mı
-
bence inceleöediğimiz atış yapmadığımız bir silah için yorum yapmayalım
-
Yanlış olabilir dediğiniz nedir. biraz açıklarmısınız. Sonuç olarak değerli bir arkadaşımızın condor ile ilgili tecrübelerindeki yanlışları da görelim ve doğrusunu söylerseniz en azından o konuda bilgimiz olur herkes doğruları öğrenmiş olur 
-
Hayırlın olsun, güle güle kullanın.
yaylıların en güçlüsü bu mu. Mesela gücü ne kadardır.