falcone tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

nasıl yani yanlış olabilir. Şöyle yaptım sonuç böyle oldu derken aslında olmamış da olabilir mi :)

mesela geçen gün yaylı silahımla ince mehmet solist pelet ve dizel denemesi yaptım ve çok büyük bir gürültü çıktı hatta 12 metreden aynı silahın aynı peletle delemediği tahtayı deldi ve duvara saplandı. Ne dersiniz aslında bu olmadı mı sizce doğrusu deydi, o gün orada gerçekte ne oldu :)

ben şarjörlü modelinin videosunu gördüm

diş açtırmak bu kadar büyük bir sorun olmasa gerek. bilinen binlerce farklı diş standardı yok. Bir kaç standart var. bsw withford metrik unf gibi, birinden birine uyar yada anlayan biri uydurmayı becerir. evet dipçik tüpün üzerinde olduğu için nişan alırken biraz boyun ağrısı yapıyormuş, doğrudur. ama uzak mesafelerden başarılı denemeler yapan arkadaşlarımız vardır.

condor benim de hoşuma gidiyor hatta army adlı arkadaşımız çok uzak mesafelere başarılı denemeler yaptı. ben de almayı düşünüyordum ama yaylı silahlar gibi tek tek pelet yerleştirmek gerekiyor, şarjörlü olan modeli türkiyede yok.

kendine uygun bir dürbün bulabilirsin ama burada önemli olan dürbünü nasıl bir ayak ile silaha tutturacağın. . pcp ve diğer silahlarda kullanılabilecek çift parça yada tek parça dürbün ayağı bu silah için uygun değildir.(takılması kullanılması mümkündür ama uzun süre kukullanamazsın dürbün bozulur) bu silah için dampa ayak denilen bir ayak vardır onu kullanman gerek yerli olarak yatagun marka mevcuttur ama sportmach dm60 alırsan o daha kalitelidir. Ben kendi silahımda yatagun marka kullanıyorum. Şimdiye kadar bir sorun çıkmadı.

ben de jet pelet denedim ama çok sapma oluyordu bir türlü grup yapamadım yani 12 metreden 15 cm çevrede toplayabildim. Sanırım bu bir grupman değil grupman hevesi olur. İnce mehmet ile aynı mesafeden 6 atışta en çok 3 cm çevreye dağıldı.. demek ki sizin silahınız jet pelet atmaktan hoşlanıyor.

evet arkadaşımızın da dediği gibi hem isabetli hem de güçlü bir silah.

Dün ince mehmet peletlerle dizelleme yaparak büyük gürültü ve güce şahit oldum, hayret ettim. Evet bu güç beni şaşıttı yağlamadan da zaten gücüne hayran kalmıştım. sonuçta bu silaha hayran kaldım. Alırsanız pişman olmazsınız. Bora_kara arkadaşımız tavsiye etmişti ve satınaldım. Kendisine teşekkür ederim. Bu silahı alırsanız sanırım bu sözlerimi hatırlarsınız.

güç yada isabet - güç yada pratiklik bunların hepsi bir kişisel tercih meselesidir. Bu yüzden pcp silahını satıp yaylı alıp, çocuklarla birlikte cumartesi pazar eğlenceli atışlar yapan ağabeylerimi tanıyorum. Ama yaylı bir oyuncaktır mesafe ve güç pcp dedir diyen arkadaşları da tanıyorum. Ben karar veremedim. bendeyaylı olarak; gamo cf X royal 4.5, diana 460 5.5 ve pcp olarak sumatra 6.35 var ve hiç birinden vaz geçemiyorum. bu özelliklerin hepsi bir tecih nedenidir ve buna siz şahsen karar vereceksiniz.

Bana sorarsanız paranız yetiyorsa bir diana alın. Yıllar sonra bile servisi size cevap verecektir ve kalitesi torunlarınızı da üzmeyecektir. Halen büyük babamdan hatıra olan, gez tertibatı olmadığı için kullanamadığım bir diana mod 25 yaylı silahım var ve çalışıyor yanlış hatırlamıyorsam en az 36 yıllık bir silahtır.