dizelleme yapmazsak da mı ömrü kısalır.
falcone tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
aynı isabeti daha uzak mesafeden yapabilen silahlar da var.
-
ağır pelet neden kullanılmaz
-
ben ince mehmet 5.5 mm solist pelet ile diana mod 460 da dizelleme denemesi yaptım hem duman çıktı hem büyük bir gürültü çıktı hem de ağır mühimmat attığım için isabeti fazla etkilemedi ama 12 metreden, hedef olarak kullandığım 2 cm lik suntayı delip 2 metre arkada duvara saplandı.. Bunu beklemiyordum. yalnızca pelet ve piston rahat hareket esnin, gücü sürtünme için harcamayayım diye düşünmüştüm. Dizel etkisini biliyordum ama bu kadar olacağını sanmıyordum. İsteyenler deneyebilir ama contaların ömrünü kısaltıyormuş
-
ben tehlikeli bir deney yaptım 5.5 mm ince mehmet solist peletlerle piston içine biraz yağ damlatarak 12 metreden 2 cm lik çift tarafı kaplamalı bir mobilya kapağına attım. Ateşli silah gibi gürültü çıkarttı ve delip geçti 2 metre sonra duvara zayıf bir şekilde saplandı. hatsan jsb peletlerle ve yağsız atışlarım boşa atmış gibi oldu ve yaklaşık 90 metreden bir tenekeye isabet etti(sesinden hızla çarptığı anlaşılıyor)
sanıyorum daha uzak hedeflerde de başarılı olacaktır ama bir yaylı 110 metreden sonra ne kadar isabetli ve ne kadar güçlü olabilir. Daha fazla güç istiyorsan pcp satınal ve teşkilatını yanında taşı daha fazla güç istiyorsan ateşli silah al herhangi bir teşkilat taşımana da gerek yok. ama yaylı silahtan 100 metreden daha uzun menzil mucize olur. isabet etse bile zaten 90 metreden sonra şişeyi kıramaz. Aramızda side prensi gibi arkadaşlar uzun mesafe denemeleri yapmış ve başarılı olmuşlardır. Siz yine de bunu genellemeyin.
-
pazar için düşündüğünüz gün alacak yada satacak herkes için uygun olmayabilir. Ama fikir olumlu. Herkesin satacağı ürünler, bir merkezde toplansın, isteyenler gidip orada görsün satınalsın .takas için özel görüşmeler yapılabiri.
-
bütün dianalar klasikler arasındadır
-
vernik için, parlak mı mat mı düşünüyorsunuz. Ben kendim için yarım mat tercih ederdim.
Bu arada bazı bağlantı noktalaeına delik içlerine jopon yapışkanı uygulayabilirsiniz uzun yıllar dayanıklı olur. -
çalışmalarınızın resimlerini merakla bekliyorum
-
Henüz bu aşamadaki görüntüsü bile hoş. Ellerinize sağlık
-
hani her kalibre için tek bir tip pelet mi tasarlıyorlar diye sormuştum ya. İşte o bir tip de belli bir model için ideal olacak diğer silahlar yada baı silahlar için sorun çıkartacak. Yani ince mehmet in de suçu yok yeni spot markanın da suçu yok. Hepsi için uygunsuz bir silah tipi olacaktır.
-
ben serigrafi baskı malzemeleri satıyorum. sık sık natbaalarda bulunuyorum. Heidelberg marka alman ofset makinalarının üzerinde bir yazı vardır türkçrsi şöyle der " tanrı sanatı selamlar"
Bu sözler bizim müslüman inancımızı anlatmaz ama çıkartacağımız ders: Sanat selamlamaya değerdir. Şahsınız için de olsa bir sanat icra ediyorsunuz ben sanatı olan kişilere yada sanat yapana hayranım.
Bu arada sizinle aynı zamanlarda ben de bir yaylı satınaldım diana mod 460 5.5. Burada rahatlıkla bulabileceğim standart bir malzeme üzerine ve aynı tür peletle yalşaşık 10 metre gibi bir mesafeden birlikte denemeler yapalım. Güçleri ile ilgili karşılaştırmalı bir bilgimiz olsun.
başarılar dilerim.
-
makari marka yay takmayı denediniz mi, Benim cf X royal 4.5 silahımdaki o yaydan ve hem diğerlerinden biraz daha güçlü hem de uzun süre niteliğini bozmuyor, yorulmuyor, kendi ellerinizle conta keçe vb değiştirebiliyorsanız silahı her elinize alışınızda farklı bir his tadacaksınız. Ben keşke anlasam ve yapabilsem. Baştan sona yenilemek isterdim.
sizi taktir ediyorum ve hayranlıkla takip ediyorum.

Kolay gelsin
-
her kalibrede, yalnız bir tip pelet üzerine mi çalışıyorlar ?
-
sevdiğine emek vermek zevktir

-
benim eski bir diana mod 25 yaylı silahım var ve gez i yok üstelik yayı da yorgun(yada ben öyle sanıyorum) paslarını söküp yayını yenileyip boyatmak istiyorum. ama boya yapan yer ankarada bulamadım. Tabanca vb küçük şeylerin boyasını yapan yerler var ama tüfek vb yapan yer yok.
-
namlu üzerindeki küçük pas lekeleri gibi sorunları nasıl çözüyorsunuz yaylı bir silahın onarımı nasıl yapılır biliyormusunuz ?
-
örneğin çanakkale türküsü gündemi doğrudan anlatırdı
http://www.youtube.com/watch?v=RM5JeloVjEM
http://www.youtube.com/watch?v=i9_hIGPYLxM
http://www.youtube.com/watch?feature=…Q7ob4o&NR=1 Bu kadınlardan bulursanız haber verin (ben bekarım)

http://www.youtube.com/watch?v=_zjheNm66mM
-
tecrübe ettiğiniz yaylılar arasında gücü hangi aralıkta karşılaştırabilirmisiniz ?
-
Bu konuyu anlatan ve harbiye marşından, konuyla daha lgili bir şeyler de olsa gerek ama Bu arada bence dikkatimizi çekmesi gereken konu farklı olmalıdır. yani atatürk dindarmıydı dinsizmiydi vb gülünç konulardır., bence anıt kabirin mimari yapısının klasik roma tarzı olmazı müslüman tarzından bir örnek bulunmaması vb onun suçu değildir(ölümünden sonra yapılmıştır) Ben başka bir soruyu merak ediyorum; Karşımızda daha mücehhez ordular ve kalabalık askerler varken onların başında mustafa kemal atatürk olsaydı sizce savaşı kazanabilirlermiydi.