falcone tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Benim biri, müziklerin sözlerindeki ingilizceyi anlayamayan arkadaşlar için tercüme ve açıklama yapmak gerekebilir.

Bunca yıl gördüğüm kadarıyla sistemin geneline bir alternatif getirebilecek bir zeka bu sisteme tehdittir ve düşman ilan etmekle zaman kaybetmeden ortadan kaldırılmıştır.

Örneğin "bu sistem doğrudur ama bazı noktalarının düzeltilmesi gerek" zihniyeti kimseyi uyandırmaz ve tehlikeli değildir ama "öyle bir sistem olsun ki sadaka verecek kimse kalmasın ahlaklı ve adaletli bir gelir dağılımı olsun" dersen işte o zaman korkman gerekir.
    Örneğin tanınmış bir içecek firmasının yıllardır bizleri zehirlediği artık biliniyor ama sağlık bakanlığımız, içinde nişasta şekeri, sodyum absorbat, sodyum stearat . . . . . . . . . vb bulunun ürünlere karşı hala halkı uarmıyor belki de sorun görünüşte olduğu gibi bir zeka sorunu değildir belki de ahlak ve dolayısıyla sistem sorunu vardır. İşte asıl sorun ,"bunu çözmek gerekir mi gerekmez mi" durumudur.

kurusukı bana da cazip gelmiyor ama bir çok kişi de benim ilgi duyduyğum yaylı ve pcp lere silah değil oyuncak gözüyle bakıyor. Bir yaylı ile mesela rekor kırsanız en çok 230 metre den bir hedefi vurabilirsiniz ama vurduğunuz hedef bundan etkilenmez bile.
    yani pahalı oyuncaklar ile oynamak ciddi bir adam için ayıp sayılır.

Peki bizler de böyle mi düşünüyoruz. Ben dahil bir çok kişi bunu büyük bir dikkat ve ciddiyetle yapmaya uğraşıyoruz değil mi Kurusıkı dan bir şey bekleyen insanlar demek ki bizim bulamadığımızı buluyorlar.
    Onlara hak vermesek de saygı duyalım mı ne dersiniz.

Görüşlerimize göre mi yoksa dinimize göre mi . . . . .. ?

Tabiki görüşlerimize göre. Çünki din dahil herşey bizim zihnimizden geçebilirse olumlu bulunursa uygulanır. Dolayısıyla görüşlerimiz gidip dini bulmalı. Yani öteden beri olduğu gibi din bize gelmez, biz dine gideriz. Sonuçta Görüşleri, dinin emrettiği gibi olanlar dindardır.
    Şimdi gelelim asıl konuya; Herkes dini doğru olarak kabul etmeyebilir, bu kendi görüşüdür ama bir de ölmeden, henüz bu dünyadayken sonuçlarını gördüğümüz, elimizle tuttuğumuz sağlamasını yaptığımız bu dünyada tabi olduğumuz sosyal kurallara. İşte bu kurallar ülkemizde genellikle dini gözeterek yapılmaz (takvimimizin islamiyete aykırı olması gibi) bazen dinle parlel gider (ramazan ve kurban bayramlarınında tatil olması gibi) , bazen de ikisinden birini seçmemiz gerekebilir ( genel evlerden alkol satışından, faizden toplanan paralarla memurların maaş alması gibi).
    İşte benim düştüğün durum üçüncüsü yani aslında ikisinden birini seçmek zorunda olduğumuzu sandığımız ama aslında dine aykırı olmayan ve bunu bilmediğimiz ve sosyal hayata devam ederken dine uygun bir çözüm bulunabilecek durumlardır. Bunları bilmek gerek

konu budur.

Bu arada konu yavaş yavaş dini bir tartışmaya doğru gidiyor forum içinde forumun amacında kalacak yönde gitmeye özen göstereli olur mu.

saygılar

sevgili kardeşim açıklamaların için teşekkür ederim.
    Ben özellikle sigara konusunu açmak niyetiyle yazmamıştım. Ben sigarayı örnek vererek; kuran da adı açıkça geçmeyen hakkında açıklama yapılmamış konularda avcılıkla ilgili nasıl karar verebiliriz anlamında sormuştum. Zaten senin yazında da icma ve kıyas gibi kaynakları esas alınacağı belirtilmiş.
    Bu sorudaki hedefim; Hayvan öldürmeyi sevmeyen arkadaşlarımız var.(benim gibi) Bu arkadaşlarımızın bazıları besi hayvanları dışında herhangi bir canlının öldürülmesinin yanlış olduğunu, bunun yapılmasını mümkün gören görüşleri de (islamiyet gibi) yanlış buluyorlar ama bunu açıkça söyleyemeyen arkadaşlarımız da var. Bu durumda yaşadığımız modern hayat islamiyete aykırı mı aykırı ise hangisini tercih etmek gerek konusu ortaya çıkıyor. Bu gibi birkaç tartışma içinde kaldım. Bu gibi konuları nasıl anlatacağım konusunda bir kaç kez sıkıştım.
    İşte bu konuyu bu yüzden açtım

Teşekkür ederim

dini kuralların hangi koşullarda uygunalanacağı konusu nasıl belirlenir. Yani tamamen helal olan bir hayvanı nesli tükenmekte iken dine uygun şekilde avlamak dinde nasıl karşılanır.yada dini olarak belirtilmemiş bir konuda bir müslüman nasıl davranmalıdır.

Hani bazı durumlar vardır ya o anki duruma göre insiyatif ile belirlenir ( Kuranda sigara adı geçmediği için islami açıdan içmek doğrudur gibi :)

işte bu gibi durumlarda nasıl düşünmeliyiz, "Allah sigaranın sakıncası olduğunu düşünmüyor" :) gibi mi düşünmeliyiz ?

bilen biri varsa aydınlatırsa sevinirim

teşekkürler

ben de hayranım bu condora hatta 6.35 olan modelini de merak ediyorum ama şarjörsüz olması itici geliyor. Bence kullanışlı değil yada nasıl derler, kullanıcı arkadaşı değil.