carbim hevesim güç, isabet ve menzil düşük olunca hemen bitti, bence sen de vaz geç seni tatmin etmez. Şu anda sumatra 6.35 kullanıyorum ve 230 bar doldurarak orta ayarda yaklaşık 7 şarjör atabiliyorum. Bunu bir carbinde yapamam. Kış gelince arabada nasıl olacağını deneyeceğim.
falcone tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
çapının büyük ve boyunun uzun olması daha iyi değil mi hem namludan kalibre olarak çıkar hem de ateşli silahlar gibi daha uzun mesafe gider. Ama biraz daha hafif olması gerekir.
ama daha ilk günden bu kadarını başaran bir firma sanırım ilerde bir dünya markası olacaktır.
-
ceketli olmasının sakıncası nedir
-
yabancı markalardan fırsat bulup yerli harikalara bakmıyoruz, ama ankarada da bora ve mogan gibi firmaların olduğunu biliyorum. bunlara ulaşmak da kolay fiyatları pek ucuz sayılmaz sizin verdiğiniz fiyatlara yakın
-
ben de carbin heveslisiydim hatta soğuk zamanlarda hiç arabadan inmeden atarım diyordum ama kısa namlu, düşük, tüp hacmi demekmiş ve bu da dahaz atış sayısı ve daha düşük isabet anlamına geliyormuş.
bence bunlar göz önünde bulundurun -
sanırım mersin pelet işinin merkezi olacak. İnşallah dünya çapında bir kalite yakalarlar ve bir dünya markası oluruz
-
bence gelecek yaylı silahların olacak yada her atıştan sonsa kendini kurabilen silahların olacak ama sonuç olarak bu silah o zamana göre çok ileri, hatta bu gün için bile ileri bir silah denebilir.
-
sonuç olarak prinç kısım namluya değmiyor mu.
-
türkiye pazarı küçük bir pazar, inşallah dünya pazarında tanınmış bir marka olurla ve bizler de onları alış verişlerimizde tercih ederek destekleriz, sektörlerden birinde bile bünyada en iyilerden olmak başarıdır.
-
Kadınlar erkekler kadar araba kullanabiliyorlar , geriye bir tek silah kullanmak kalmıştı onu da kaptırdık.
Şimdi artık; At avrat silah dönemi bitmiş gibi görünüyor.
Artık; Avrat = at + silah dönemi başlıyor, bizim kendimizi kanıtlayacak başka şeyler bulmamız gerekecek, örgü ev işleri vb nasıl olur aslında biz onlardan daha iyi yaparız bence deneyelim
-
bahsettiğiniz iyileştirme, kolay bir şey mi ? Mesela haftaya kadar daha iyileri gelir mi yada bu büyük bir kalıp ve teşkilat meselesi mi. Eğer bu iş zor olacaksa masraflı bir uğraş gerektiriyorsa, yalnızca sizin değil bir çek eleştirinin ortak paydasına bakacaklardır.
-
bence namluya hiç de dost değil., hem bakır olsaymış namlu içinde kalibre olurmuş ama prinç olması bana mantıklı gelmedi. Çapaklı olması da bana cnc değil üniversal bir tezgahta ve meslek ahlakı geleneksel düzeyde olan bir tornacı tarafından yapılmış izlenimi veriyor.
-
O yıllar ve olanaklarıyla orantıladığınız zaman şimdikinden çok daha ileri bir silah yapmışlar, bence harika, hayran kaldım.
-
Bence iç pazar çok küçük ve zor bir hedef olacağından Dünya pazarı ve kalitesi gözleniyor olsa gerek. Bu durumda Bir kaç denemeden sonra mükemmelliğe erişecek demektir. Büyük sermaye koymak büyük hedef koymak da demnektir. Havalı silahlara ruhsat ve ithalatına kısıtlama getirmek çalışmaları sürerken, umarım bu risk dünya pazarına yönelik iyi sonuçlar verir
vatana millete hayırlı olsun.
-
gerçekten okurken hayretler içinde kaldım.yaklaşık 60 m den ağacı delmek, 20 m den adam öldürebiliyor gibi bir şey. Bunları öğrenmek güzel.
Eline sağlık teşekkür ederim -
Bu konuda bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşırsan bilmeyen arkadaşlar boş yere kazıklanmazlar.
-
6.35 pelet geldiği zaman bana haber verin lütfen sumatrada denemek istiyorum
-
Aslında böyle düşünmeye başlarsak ilerki yıllarda onlara verdiğimiz paralarla, dünya pazarında onlarla olan rekabetimizde düşmana cephane vermiş olacağız bence bunu da düşün

-
ben de öyle umuyorum ve bekliyorum ama ucuz olacağını düşünmüyorum
-
Gurka kaması kullanışlı olabilir teknik olarak eleştirebilecek nitelikte değilim ama ben (gençliğimde ) kampa giderken balta yerine macheta denildiğini hatırladığım ve daha irice, satır gibi kullanılan kamalardan bulundururdum . Çünki ahlaki olarak kukri kullanmayı kendime yakıştıramadım ( çanakkale savasında bizlere karşı ingilizlere satıldıkları için değil, şu ünlü revir baskınında güçleri ancak yaralılara yettiği için) O yıllarda da australyada yaşayan iki türkün hikayesi tamamı öldürülecekken çanakalede üzerine konan bir bulutla birlikte yok olan ingiliz düşmanların hikayesi gibi efsaneleri dinleyerek büyümüştük sanırım sizler de hatırlarsınız.
Yine Kişisel ahlaki prensiplerimden dolayı Coca C+*la yada siyasi nedenlerle ahlaki olarak, yada menşei gereği milli sanayimize yada toplum sağlığına olumsuz etkisi olan ürünler de kullanmıyorm, alıp satmıyorum.Ben benimkini bir arkadaşımdan almıştım (ona da, hala özlediğim bir kemerimi vermiştim ) Hatırladığım kadarıyla ağız kısmına su verilmişti. Bu sayede darbelere dayanıyor çatlamıyor kırılmıyor ve üstelik esniyor ve kolay körelmiyordu. Ben, iş yerime yakın olduğu için bora bıçaklarına gidip sordum siz de böyle yapıyormusunuz diye , yapmıyorlamış, mogan bıçakçılığa da sordum, onlar da ağız kısmına su vermiyorlarmış ve iki firma da kendilerini beğenmekten fırsat bulup eksiklerine bakmıyorlar bir türlü.
Sonuç olarak sert çeliklerden yapılmış bıçaklar yıllarca kullanılırlar ve kolay körelmezler ama darbeler için uygun değildir. Senin bıçağını yeniden şekillendirip kullanımına sunmak mümkündür. Bu işlem sırasında sertiğin bir kısmını da gidermiş oluruz ama sonuç olarak daha sık bileylemek zorunda kalırsın. Bunu istersen bir düşün.
Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir ve şahsımı bağlar, ahlak gereği ne kullanmak ve ne kullanmamak gerektiği anlamında tavsiye olarak algılanmamalıdır.
saygılar