falcone adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar. Burada muattab olduğum nerdeyse herkes, bırakın insanları, hayvanlarara karşı bile kullanmayan bir kaidesi standart ve terbiyesi olan kişilerdir.
    Diğer kişileri de biliyoruz ve bizler onlardan farklıyız. Bu farkı ayırt etmek için bir yol olsa gerek. Yoksa onlarla aynı kefede biz de yanacağız. Devlete bizleri ayırt etmeleri için bizim bir teklifimiz olmazsa, devletin bir ayırt etme hevesi hiç olmayacak. Onlarla beraber birgün biz de belki de mahkum olacağız.

    Yani loctime demek, pistonun silindir ile çarpışmasından kısa müddet evvel peletin namluyu terk etmesi mi demektir.
    İyi de bu bir kaç mevzuya bağlı olarak her zaman sağlanamayan bir zamanlama değilmidir.
    Neticede imalatçı firmanın marka ve model kod ismi veya numarası zikrederek pelet tavsile etmesi lazım.

    Suallerime tatminkar cevaplar almak beni mutlu ediyor. Teşekkür ederim.
    Mevzuyla alakalı değil fakat ben, hep daha büyük silindir, daha büyük kuvvet ve neticede piston silindirin dibine çarpmadan evvel peletin namluyu terk etmesi demektir ve bu da namlunun hedefi gösterirken peletin namluyu terk etmesi, istediğimiz istikamete doğru yola çıkması olarak tahayyül ederdim.
    Galiba bu tam böyle değil.

    Yazdıklarınıza tevcihen hasan 135 denemek istiyorum.
    Geriye son birkaç mesele kaldı halledilmesi lazım gelen.
    1 - tetik ve sair düzenlemesini hatsana (ücreti mukabil) yaptırıp hazır teslim almak mümkün mü
    2 - 635 peletlerden hangisi bu silaha en uygun olur.
    3 - bu silahı en uygun fiyata nereden alabilirim.
    4 - ben 30mm borudan yapılan dürbün kullanıyorum. Hatsanın yeni çıkarttığı bir ayak varmış. 30 mm olarak piyasada var mı.

    Fakat hafif rüzgarları da hesap edince aynı mesafeye ulaştırmak için daha ağır pelet kullanmak lazım ve o zaman da daha kuvvetli bir silah olması icabediyor.
    İşte benim derdim bu. Yani cf X royal gibi bir yaylı ile sadece evde isabetli nokta atışları yapabiliyordum. Fakat dışarda sadece iki kez başarılı atışlar yapabildim iki üç tepe arasında ve rüzgarsız bir yerde. Diğerlerinde isabet ettiremedim. Nerdeyse diğer bütün atış günlerim hüzün ile neticelendi. Zayıf silahlar nedense bana cazip gelmiyor.
    Bir de dürbün kızakları hassas doğrulukta yerleştirilmemişse dürbün ayarları yapmak zor oluyor. Yerli firmaların bu konuda hassas olduklarından emin değilim.
    Görme ile alakalı bir sorunum olduğu için mütemadiyen 30mm çaplı borudan yapılmış dürbün kullanıyorum.

    Yani diana 54; 460, 350, gamo e X treme ve hatsan 135 ten daha uzak hedefleri mi vur.
    460 ile hayal olan 160 - 180 metreyi vurabileceksem hiç boşa uğraşmayayım.

    Tafsilatlı cevabınız için teşekkür ederim.
    Anladığım kadarıyla;
    - Hasan 135, 150 den daha kuvvetli.
    - Hatsan 135 yaylı ve uzun namlu 6.35 memleketizde bulunabilecek en kuvvetli yaylı silahtır.
    - Diana 54 kuvvetine nisbetle en isabetli dianadır.


    Peki
    1 - diana 350, ile benim elimdeki diana 460 arasında av doğadan okuduğum kadarıyla kuvvet farkı var. (260m/s v 280 m/s) peki, bu bize .atış esnasında nasıl aksediyor.
    2 - gamo huntrer e X treme
    Neden tavsiye etmiyorsunuz evvelden cf X royal 4.5 kullandım kaliteli bir görünüşü vardı.
    3 - hatsan 135 5.5, 6.35 den daha kuvvetli ve daha uzun menzilli değil mi. Neden 5. 5 tavsiye etmiyorsunuz.
    4 - hatsan alanların nerdeyse beşte biri mutlaka servise göndermek zorunda kalıyor. Burada okuduklarım beni korkutuyor. Mod 135 ile ilgili bildiğiniz bir sorun var mı, satınalırsam beni brkleyen muhtemel bir sorunum olur mu.
    Neticede diana 350, hatsan 135 ve gamo e X treme arasında kararsız kaldım.
    Gamoe X treme, diana 350, ve hatsan 135 arasında hangisi daha uzun mesafeli, ve isabetli, kaliteli, sorunsuz ve kolaydır.

    Bir zamanlar 460 yerine diana 54 satınalacaktım. Fakat buradan silindir hacmi, kuvveti herşeyi aynı fakat kurma ve tepmesi ile alakalı bir kaç değişiklik yapmışlar. Hepsi bu kadarmış. İkisini de aynı iskelet üzerine kurmuşlar.
    Bu yüzden onu eklemedim.

    Arkadaşlar idame etmek doldurmak zahmetli geldiği için pcp silahlarımı çürümeye terk etmeme değecek, yaylı silahlar arıyorum.


    Elimdeki diana 460 dan daha uzağa atabilen üstelik de isabetli bir silah arıyorum.
    İnternette
    - gamo hunter e X treme se
    - diana magnum 350
    - hatsan 150


    Gibi silahlardan sitayişle bahsedildiğini okudum.
    Fakat bir karar veremedim.


    Bunlar yahut baha iyi bir tavsiyesi olan varsa,
    Tecrübe veya malumatları ile yardımcı olmaları mümkün mü


    Teşekkürler.

    Namlu eğilmesine karşı gamo e X trene hunter, ceketli namlu yapmış. Yani ceketten tutup namluyu çektiğiniz zaman ceketin bittiği yerden eğilmeye başlar ve bu mesafeden yani dipten de eğilmez yani bana iyi fikir gibi geldi. Üstelik çok kuvvetli bir yaylı olduğu halde namludan kırmalı olması = daha zor kurulması = daha kolay eğilmesi demektir.

    Bu günlerde gamo e X treme hunter, diana 350 magnum hatsan 125 in alttan kurmalısı arasından birini satınalmak istiyorum. Benim diana 460 yaylı silahım var. Ve tecrübelerim neticesinde gördüm ki, pcp ler için iyi bir pelet yaylılar için çok isabetli olmayabiliyor. Yaylılarda iyi netice veren bir peletin ise ağırlığı, menzili, kuvveti ve isabeti aynı münasebet dahilinde biri birine göre hesaplanarak istenilen neticeye varmak mümkündür.
    Yani aynı peletin 14 grn olanı yerine 16 grn olanını kullanılarak daha isabetli atışlar yapılabiliyor. Fakat aynı mantık ile daha da ağırlaştırınca daha kısa mesafelerde ancak isabet sağlanabiliyor. Yani her peletin aynı grn olanı aynı isabeti sağlamıyor.