falcone adlı kullanıcının mesajları

    Cevabınız ve alakanız için teşekkürler.
    Ben bu tür dürbünlerle alakalı malumat sahibi değilim.
    Yani teleskop mu daha iyi bir seçim olur, tek göz dürbünler mi. Aralarındaki fark nedir. Hangisinin ne özelliği var gibi bilgileri satıcılar umumiyetle bilmiyorlar.
    Ve bir kaç tane satınalarak öğrenmek bana iyi fikir gibi gelmiyor.
    Siz bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz.

    Ben de bir arkadaşımla ortak tek gözlü seyretme dürbünü satınalmak istiyorum. Ben atışlarda kullanacağım, o da etlikte yüksek bir yerde en üst kattaki evinden çankaya ve etrafı seyretmek istiyor.
    Buna göre kaliteli, bizleri yormayacak iyi bir dürbün tavsiye edecek var mı.

    Benim en sevdiğim silahım diana 460. Hatta ona fiyatı kadar bir de dürbün aldım.


    Güç artışına dair bazı fikirlerim var fakat evde 15 dakikada yapılabilecek gibi değil. Sağlam ve oynamaya elverişli bir yaylı bulursam onun üzerinde denemek isterim. hem daha sessiz hem de kuvvetli ve daha isabetli olacağını zannediyorum fakat tecrübe etmek uğraşmak lazım.

    Ufak tefek aşmalarda tetik biraz sertleşiyor ve kuvvet artarken isabet gülünç derecelerde kayboluyor fakat asıl korkutan mevzu allah muhafaza o şekilde attığınız birilerine veya yakınlarda bir eşyaya isabet etse tahribat yapabilir, öldürebilir veya ağır yaralayabilir. Daha da fazla doldurursanız servise göndermek zorunda kalabilirsiniz. Tavsiye edilen rakamlarda doldurmak, mümkün olan en sıhhatli, isabetli, en sessiz ve zevkli atış yapabilmeniz içindir.

    Ben ilk pcp silahım olan sumatra 6.35 ile az ve fazla doldurma mevzusunu tecrübe etmiştim ve aşırı doldurduğum kuvvet syarlama makarası, daha da fazla doldurduğum zaman ise zaman tetik çalışmıyordu. Hava deposu çevresine naylon sarıp soğuk su dökerek uzun müddet soğuttuğum zaman çalışmaya başlıyotdu. Fakat o ilk atışlar fazla kuvvetli ve isabetsiz oluyordu. Az doldurduğum vakit, menzili kısa ve düşmesi erken oluyordu. Sanırım sizin silahlarınızda da benzer olacaktır.

    Evet zerafet ile alakalı olarak hep arkada daha iyi olur gibi düşünmüşümdür. Hep bir at 44 satınalıp bulpup yapmayı, arkaya da yedek büyük bir tüp eklemeyi hayal ediyorum, neden başkası hiç yapmıyor bilmiyorum.

    Yanına 3 kutu pelet alsan, iki arkadaş iki dalgıç tüpüyle daha peletler yarıya gelmeden tüpler bitmiş oluyor. Yaylı ise vaktin varsa sabaha kadar tek tek doldur at pelet varsa atış bitmez.


    Daha kuvvetli ve isabetli yaylılar olsaydı, bu kadar pcp almazdım.
    Yaylılarda bir yenilik çıkarsa almak ve denemek isterim. Yaylılara hayranım.

    bizlerden fikir sormanız ince bir davranış. Teşekkür ederiz.
    - Fiyatlar yurt dışından getiemeyenlete ceza olarak belirlenmiş gibi. Bunları düzeltebilirmisiniz.
    - Geniş mercekli ve kısa boylu dürbün var mı. Varsa ben diana 460 için 8.5-25X50, 6.5-20X50 gibi bir tane arıyorken pahalı markakalarda olduğunu fakat sizde olmadığını farkettim. sadece buslen marka bir tane bulabildim. Diğerlerinde uzunluk sebebiyle Pelet yüklemede zorluk oluyor.
    - reticle olarak vector buslen ve bazı japon dürbünlerin güzel örnekleri var geliştirmeniz hepimizin faydasına olacaktır.
    Tekrardan teşekkür ederim.

    Sevgili arkadaşlar, erice kardeşimizin bizi kandırmaktan bir kazancı olmayacağına göre münasip bir zamanda bir film çekerek bizim de bu kabiliyeti seyretmek zevkine varmamıza müsade edecektir. Bize düşen sabırla beklemektir. Arkadaşımızı bunaltmadan muvvaffakiyetlerine şahit olmak hatta yardımcı olmak daha iyi olmaz mı. En yakın yerdeki bir atış gününde beraber atış yaparsınız güzel bir gün geçirirsiniz hem şahit olursunuz hem hoş hatıralarınız olur.