falcone tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

ateşli silahlarla havalı silahların çalışma prensipleri aynı ikisi de basınlı gaz ile mermiyi namludan dışa itiyorlar. yaylı silahlarda namludan çıkmayan başka yerlerden kaçan hava nerdeyse yok gibi, pcplerde biraz daha çok ama ateşli silahlarda otomatik mekanizmadan nerdeyse % 10 a yakın kayıp oluyor. tek tek atanlarda bu kayıp çok daha az. Neticede herşeyin bir bedeli var daha basit ve pratik ak 47 daha az isabetli ve daha az güçlü, mesela ona nazaran daha hassas yapılmış olan g3 daha güçlü ve daha isabetlidir.

76 mk arkadaşımızla bir gün bir yerlerde görüşmek ve birlikte atış yapmaktan sanırım ben ve bütün airgunturk dostları memnun olacaktır. münasip bir zaman ayarlayıp bu işi halletmek mümkündür.

kesinlikle çok heyecanlıydı ama çok şaşırdığım bir başka mevzu ise, oradaki bütün arkadaşlar sanki diğer arkadaşların kendilerinden daha iyi olması için çabalıyor gibiydi. Hani o tatlı rekabet çekişme iddialar ve kişisael mevzular hiç yoktu, Yalnnız menfi tarafı sumatranın dolum ucunu getirmeyi unuttum :( bir de o heyecandan farketmedim biraz üşütmüşüm galiba hala yatıyorum. Doğan kardeşim ve bütün arkadaşlara çok çok çok teşekkürler ederim fakat metehanla yüz yüze gelmek bir başka güzeldi(tahminlerimden daha uzun ve yakışıklı bir hali vardı).

Benim belki istikbalde ft yarışına girmek gibi heveslerimi kırdığı için doğana da teşekkür ederim. takriben 205 yahut 225 m gibi ölçtüğümüz bir mesafeden hatsan galatan ile su şişesini vurması biraz moral bozucuydu. İnşallah mesafeyi yanlış ölçmüşüzdür :(

sumatranın bir isabet abidesi olduğuna şahit olmaktan daha tesirli olan ise sesiydi.. Ses altı mühimmat kullanan 22 lr ye yakın bir sesi vardı. Yasin kardeşimiz kusura bakmasın ,İnsanın içine tesir eden o sesi bizden esirgiyordu o yüzden onun yaptığı moderatörü özellikle kullanmadık.

Herşey harikaydı yalnızca muhabbet için bile arkadaşlarla yeniden görüşmeye değer. Ben hepsinden teker teker razıyım allah da onlardan razı olsun. Bursada şehir içinde saltanat kapısında büyük bir ciddiyetle bekleyen yeniçeri ise beni, yeğenimi küçük serrayı heyecanlandırdı, bize büyük güçlükleri nasıl yeneceğimizi , yazdıkları tarih ile rehber misali gösteren ecdadımızın türbeleri ziyaret ettik. Nerdeyse bu günki bütün iyi şeyleri borçlu olduğumuz atalarımızın namaz kıldığı yerlerde namaz kıldık, herşey çok güzeldi, en yakın zamanda yeni baştan o cennet misali şehri ve yemyeşil atış alanınıa gitmek isterim.

herkese sevgilerle

yani ateşli silahlardaki gibi tazyikin , keskin setler arasından kaçıp gitmemesi için, kullanılıyor. Böylece tazyik kuvveti peleti yivler arasına sıkıca yerleştirip dönmeyi icabettiği gibi yaptırıyor ve isabeti, az da olsa arttııryor herhalde, çünki ateşli silahlarda bunun için kullanıyorlar. Mesela g3 ve mg3 aynı mühimmatı kullanıyor ama mg3 namlusu daha uzun olduğu için tesiri az olması icabederken poligonlu namlu sayesinde daha kuvvetli bir silah oluyor, lakin bu tip namlular daha çabuk ısınıyor. O yüzden arada bir namlu değiştiriyorlar.

poligon namlu çapakları ve diğer kusurları bertaraf eedebilecek bir yapı mı, yada ne faydası var.. Ateşli silahlarda daza az kayıba sebep olduğu için daha fazla güç ve isabet anlamına geliyormuş. Bizim silahlarda da böyle mi

Ben de mevcut olan silahlarla (diana 460 - AA S 510) olan tecrübeleri merakla bekliyorum.

ben hatsanın bazı mamüllerine hayranım, mesela at 44. Zannedersem kendi fikri deil, webley isimli bir pcp ye bakarak yapmışlar ve anlaşılan yaparken pek iyi bakamamışlar. (bu yorum bana ait değil ama yerinde bir yorum ). Bir sürü eksiği var lakin bunlar kullanıcı tarafından halledilebilecek mevzular. Neticede bir çok değişiklik yapmak mümkün. Buradan varmak istediğim netice şudur. Aramızda bir çok arkadaş hatsanın eksiklerini ve hatalarını gidermek üzerinden para kazanıyor. ( Moderatör ve regulor yapmak gibi)

İyi bir iskelet, iyi bir mimari olursa diğer mevzular çözülür.

Bırakınız yanlış yapsınlar, bırakınız kazansınlar.

:D

evet hatalar var ama bu arada, can kurtaranların hangi hal ve şartlarda muhakeme edildiklerine bir daha bakalım, Diğer sürücüler vazifelerini tam olarak yapıyorlar fakat nerdeyse boş yarışma alanı gibi yollarda cankurtaran sürücüleri tecrübesizlikeri sebebiyle kaza mı yapıyorlar.

bence diğer vasıta sahiplerini muhakeme etmek lazımdır. İki silahın isabetlerini mukayese etmek için rüzgalı bir mevki tercih etmezsiniz değil mi. İşte burada da ideal şartlarda yeniden yargılayalım ve doğru tarafı mahkum edelim.

bir kaza geçirmiş ve sakat kalmış veyahut yakınını kaybetmiş birinnin karşısına dikilip; " Aslında daha erken gelip sizi veya yakınınızı kurtabilirdim ama bu şartlarda , bu trafikde elimdeki bütün imkanları tehlikesi sebebiyle kullanmak istemedim, yakınınız öldü ama yine de konuyu benden uzaklaştırmak için vade, kader vs mevzuunu düşünmeye çalışın" demek bence cinnet bahanesi olurdu.
    Hatta bu gerekçeyi ahlaki bulabilecek bir mağdur çıkabileceğini sanmıyorum, İnşallah hiç biriniz ne demek istediğimi hiç bir zaman anlamazsınız.

bunu ilk fırsatta ölçüp buradan yazacağım inşallah.

Kanaatımca iki minik yuvarlak lastik halka tepki çırpma ve silkelemeye dair bütün meseleleri halledemez, bu konuda diana nın yeni çıkarttığı ayakları merak ediyorum, tecrübe eden var mı. Fiyatı ve marifeti iyi mi

bu mevzuda valibey kardeşimizin önerisi bence müsbet. Yani nispeten daha ucuz silahların umumiyetle işçilikleri de ucuz oluyor ve bu vaziyette kaliteli ayak ve dürbünle dahi muvaffak olunamıyor. Aslında böyle bir hizmet mevcut olsa (bu mevzuya tevcihen yapılacak bir tetkik ile hangi markaların sabıkalı olduğu hemen anlaşılacaktır), eminim bedeli mukabili bir çok kardeşimiz hatta ateşli silah sahipleri de bu hizmeti satınalmak isteyeceklerdir.