ultra-flo adlı kullanıcının mesajları

    Valla Kamuran, bazıları bana "senin kalp gözün açıkmı" diyorlar ;şrofls;.


    11 mart gibi IWA nurnberg fuarına katılıyorum "eblemis" Evren ile, ya nasip bakarsın birileri getirir bu siilahı. ;kihhik,


    Birileri bu silahı getirmişken yurt dışında bir çok forumda yeni fiyat performans lideri olarak duyurulan Benjamin Marauder pcp tüfekleri de getirir mi dersiniz ? ½bay£bay`;


    pyramydair fiyatları 470 dolar. :thumbup:


    Nürnberg' e gitmişken tarihi pazar yerini görmenizi ve meşhur sıcak şarabından tatmanızı tavsiye ederim.

    Eğlencelik PCP tüfeğim var Raider Bulpup. Yivliyi yada güçlü bir PCP yi fantezi için yada başka işler için kullanmayı düşünüyorum.

    Ben veya diğer yorum yazan arkadaşlar böyle birşeyden bahsetmedi ki ? Her güçü PCP ile yivli tüfekten bahsedildiğinde herkezin aklına av ve hayvan katliyamı geliyorsa bilemem. Sonuçta bu ülkede tüfeğinin vergisini veren ve avlanma ruhsatını alan her vatandaş avlanabiliyor ( havalı silahlar hariç ) Yivli tüfek alıp avlanmanın bu foruma ne gibi zarar verebilirki . Sonuçta bu veya bunun gibi forumlar dışında TV kanlalarında da gösterimi yapılıyor. zaten. Başka İşlerden kastım büyükbaş hayvan çiftliğimizde bulundurmak ve 30 u aşkın kanatlı hayvanın korumasında kullanılacak keyfi av yapma amaçlı değildir. Sanırım yanlış anlaşılma oldu biraz :whistling:


    İlk mesajınızda yivli ya da güçlü bir pcp yi fantezi amaçlı kullanacağınızı, alıntıladığım diğer mesajda ise sadece '' yivli '' bir tüfekle tilki ve çakal avlayacağınızı belirtmişsiniz. Yani sizin için güçlü olsun da ister ateşli, ister pcp olsun tilki, çakal vurulabilir. Eğer bir pcp tüfekle bir hayvana zarar verirseniz bunun kanunen suç olduğunu bilmelisiniz. Ki bu forumun bir takipçisi olarak bunu bilmemenizin mümkün olduğunu sanmıyorum. Ülkemizde bir kaç derneğin sağ duyusu sayesinde artık hukuki şartları taşımayan insanların avlanmaları eskisi kadar kolay olmayacak. Kanuna aykırı hareket edenlerin alacakları cezalarda bir artırıma gitmek de beklenen ve ümit edilen bir durumdur. Kendi ağzınla Havalı Tüfekle hayvan vuracağını belirten bir kişinin, konuyu çevirip beni ciddiyetsizlikle suçlaması ve konuyu dağıtmaya çalışmasını komik buluyorum. '' Yasalara aykırı '' hareket edenleri ben ciddiye almıyorum, kendilerini kanun koruyucular ciddiye alacaklardır.


    Ateşli silah edinme, bulundurma ve taşıma haklarında yapılan düzenlemeler duyarlı kişilerce eleştirilmektedir. Bireysel silahlanmanın önünün açılması ve zaten yetersiz olan denetim yüzünden istenmeyen olayların artacağından şüphelenen insanları haklı bulmakla beraber, en yakın zamanda yapılacak yeni düzenlemelerle ve alınacak yeni tedbirlerle daha çağdaş düzenlemelere gidileceği ve kontrolsüz silahlanma ve kontrolsüz avcılığın önüne geçileceğini ümit etmekteyiz.


    Kanunlara aykırı hareket edenlerin ihbar edilmeleri vatandaşlık görevimizdir. Bilinçli olan kişilerden bu beklenir. Türk avcılığı, Türk sporu ve Türk hayvan hakları dernek ve kuruluşlarının ülkemiz adına yaptıkları çalışmaları destekliyor ve takdir ediyorum. Daha çağdaş düzenlemeler ve daha caydırıcı cezaların yakın olduğuna, konuya yabancı olmayan birisi olarak içtenlikle inanıyorum.



    Forumlarda kanuna aykırı avcılığı öven veya özendiren mesajlara tüm sağduyulu üyelerden tepki göstermelerini bekliyorum. Özellikle Havalı Silahlarla yapılan amaç ( hadef atıcılığı ) dışı kullanımlar, ülkemizde yeni yeni örgütlenmeye başlayan atıcılık severler ve atıcılık organizasyonlarının önünü tıkamaktadır. Bu sporu yapan kişilerin kurdukları grupları bu forumda takip etmekteyim. Önlerinin açık olmasını ve profesyonel techizata uygun fiyatla kavuşacakları günlerin yakın olmasını dilemekteyim. Bu uğurda çaba gösteren ve imkanları dahilinde malzeme ithalatı yapanları da tebrik ederim.


    Konunun seyrinin amacı dışına cıkıp kişiler arası bir atışmaya dönüşmemesi için, konuyu kendi adıma noktalıyorum.

    Arkadaşlar şu ana için elimdeki biraz parayla kendime iyi bir silah almayı düşünüyorum fakat karar veremiyorum. PCP olarak CONDOR - S410 - SUMATRA 2500 arasında kararsızım öte yandan birazdaha bütceyi zorlayıp .22lr yivli tüfek mi alsam diye düşünüyorum.

    Yivliyi yada güçlü bir PCP yi fantezi için yada başka işler için kullanmayı düşünüyorum.

    Ben veya diğer yorum yazan arkadaşlar böyle birşeyden bahsetmedi ki ? Her güçü PCP ile yivli tüfekten bahsedildiğinde herkezin aklına av ve hayvan katliyamı geliyorsa bilemem. Sonuçta bu ülkede tüfeğinin vergisini veren ve avlanma ruhsatını alan her vatandaş avlanabiliyor ( havalı silahlar hariç ) Yivli tüfek alıp avlanmanın bu foruma ne gibi zarar verebilirki . Sonuçta bu veya bunun gibi forumlar dışında TV kanlalarında da gösterimi yapılıyor. zaten. Başka İşlerden kastım büyükbaş hayvan çiftliğimizde bulundurmak ve 30 u aşkın kanatlı hayvanın korumasında kullanılacak keyfi av yapma amaçlı değildir. Sanırım yanlış anlaşılma oldu biraz :whistling:

    Değerli arkadaşımızı gerçekten yanlış anlamışsınız. Kendisi Havalı tüfekle av hayvanı değil, çiftlik hırsızlarını avlamayı düşünüyormuş. Gerçekten ilginç fantezileriniz var.


    Ben size güçlü bir pcp ya da yivliden ziyade bir rpg7 roket atar tavsiye ederim. Çiftliğin çevresinde bırakın hırsızları, kuş uçurtmaz.


    Başka fantezilerde buluşuncaya kadar hoşçakalın. f;s;s m;s,S £tabanxalı$

    Öncelikle bu ilk mesajım olduğu ve bir eleştiri içerdiği için bunun art niyetli bir girişim olduğu düşünülebilir; karşı eleştirilere cevap vermeyerek belki kötü niyetli olmadığımı anlatmış olurum.



    Hatsan' ın kısıtlı imkanları ve yetersiz ar-ge çalışmalarıyla geliştirmeye çalıştığı yerli pcp tüfeklerimiz konusunda elbette ki beklentilerimizi kısıtlı tutmalıyız. Havalı silahlar (çoğunluk tarafından) ülkemizde spor amaçlı olarak değil de, yasak olmasına rağmen av amaçlı olarak kullanıldığı için, Hatsan' ın kar amaçlayan bir işletme olarak pazar isteklerine göre model geliştirmesini anlayabiliyorum. Örneğin İngiltere' de olduğu gibi sportif atıcılık ve müsabaka sınıfı silahlara gösterilen ilgiyi ülkemizde önümüzdeki 20 sene beklemiyorum. Ama tüm bunlara rağmen Hatsan' ın bu sporun ülkemizdeki en büyük yerel malzeme tedarikçisi olarak atıcılara yönelik daha fazla girişimlerde bulunmasını bekliyorum.


    Yeni üretilen modellerde 6.35 calibre bir peleti ses üstü hızlarda, 71 joules gibi değerlerle atan tüfekler yurdum '' Havalı silah avcıları '' için büyük nimet. Bırakın yakın mesafeleri, 40- 50 metre mesafelerden bir insanı ağır yaralayabilir ve hatta ölümüne bile sebep olabilir. Ülkemizde Havalı tüfek taşıma ve bulundurma ruhsatları gerekmediğinden ve kolluk kuvetlerimizin çoğu bu gibi güçlü tüfekleri sahilde balon patlatmaya yarayan tüfeklere benzettikleri için, reşit olmamış çocukların ellerinde oyuncak olan tüfekler kervanına bu güçlü pcpler de katılabilecektir.



    Lafı çok uzattım, affınıza sığınarak toparlamaya çalışıyorum.
    Bu spora gönül verenlerin Hatsan' dan beklentileri LW müsabaka kalite namlu, geniş tüp hacmi, stabil atış değerleri için gerekirse regülatör gibi parçalardır.
    Bunları görmezden gelip sadece pazar ve kar düşünerek silahlarında durmadan güç artırımına gitmek, yurdum Pcp severlerine yarardan çok zarar getirecektir.
    Yakında evinin balkonundan kedi, köpek, hatta arkadaşlarını avlayan çocukların haberleri gazetelere düştüğünde, haftasonu buluşup grupman çalışması yapmak isteyen biz sportif amaçlı kullanıcıların alması gereken ruhsat ve izinleri düşünemiyorum bile.


    Herkes kabul etmeli ki ülkemizde havalı silahlar profesyonellerden çok, reşit olmayan kişilerin sahip oldukları ekipmanlardır. Ben Hatsan' dan 12 joule standardında, stabil atış, lw namlu, geniş tüp hacmi beklerken onların karşıma 71 joule lük ve kalitesine hiç bir şey katamayan bir tüfekle çıkmalarına şaşırıyorum. Havalı tüfeklere ulaşmak artık eskisi kadar kolay olamayacak ülkemizde. Atış talimleri için jandarmadan izin alacağımız günlerde yaklaşıyor gibi. Evlerden ırak; gazetelerin 3. sayfalarını havalı tüfek kazaları süslemeden önce, birileri ülkemizin iç dinamiklerini göz önünde bulundurup profesyonel ihtiyaca göre pcp üretmeli. Av amaçlı değil.