Yaşlı Kirpi adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar malum ben Çorlu'dan geleceğim ve gece Karadeniz yemeğinden sonra (Erdem kulakların çınlasın) geri döneceğim.
    Dün gece ve bu sabah acaip yoğun bir sis vardı burada. İnşallah yarın sabah aynı yoğunlukta olmaz. Bir de dönüşü düşünmek gerek. Eğer yarın sabah çok yoğun sis olursa benim (ve Fatih'in) gelişleri öğleni bulur. Duruma göre belki de "yemek" partisine katılamama sözkonusu olabilir.
    Bakıyorum henüz toplanma saati de belirlenmedi. Herhalde 10.00-11.00 suları atış mahallinde olunacak.
    Her hal ve karda telefonlaşırız.
    Selam sevgiler.

    Arkadaşlarıma helal olsun (Erdem Kardeşimin kinayesine hiç de alınmadım... doğru söze ne denir??? :D ) Tevekkeli dün akşam hafif sarsılır gibi oldum :thumbup: :love:


    Hepinize afiyet olsun. Artık bir Ankara seferi yapmak farz oluyor gibi. Belki de ilk Bolu yaparız ve ikinciyi Ankara'ya uzarız. Hele bir bahar gelsin.
    Sevgi ve selamlarımla.

    Her ne kadar Mustafa arkadaşımız FX modelleri hakında görüşlerimizi/düşüncelerimizi ilgili model başlıkları altına dağıtmamızı istemiş ise de benim kişisel değerlendirmemde dikkate aldığım hususlar bir kıyaslama gerektirdiğinden şematik olarak bu başlık altında gruplandırmayı uygun gördüm.


    Her üründe olduğu gibi bu silahlarda da başta gelecek faktör (söylemeye gerek olmasa dahi) fiyat. Seçilen modellerin fiyatları Euro 690 - 1.737 arasında değişmekte. Ancak bu tüfekler "sıra-dışı" sayılabilecek evsafta olduğundan satınalmayı düşünen arkadaşların fiyattan çok kendi beğenilerine hitabedecek özelliklere ağırlık vereceklerini tahmin ediyorum. Yukarda da belirttiğim üzere bu görüş tamamen kişisel değerlendirmemdir. Ve ben kendi tercihlerimi aşağıdaki gibi şekillendirdim.


    Dikkat edilecek olursa silahlardaki güç/hız rakamları modeller itibariyle çok fazla farklılık göstermiyor. Bu yüzden ben bu rakamlara fazla itibar etmedim. PCP'lerde bence en önemli husus tüplerin tekrar dolum sıklığı. Bu da haliyle (1) güç ayarına ve (2) tüp hacmine bağlı.


    Listelenen 4 model arasından Gladiator DA ve Storm silahında güç ayarı var. Ben manuel güç ayarına AA410'da çok iyi alıştığımdan sadece keyfe keder 80-100 metre atışlarında gücü açıyorum, genel atış mesafem olan 40-50 metrede ise güç düğmesini kısık ayarda başlatıp basınç düştükçe açarak havamı idareli kullanıyorum. Dolayısıyla Bu 2 model bana uygun geldi.


    Üzerinde durduğum ikinci husus olan tüp hacmine gelince.... tabii ki Gladiator DA bu konuda tartışmasız liste başı. Ancak bunun da dipçik estetiği beni düşündürüyor. Tasarımcı değilim ama bence şu büyük tüpü daha şık bir dipçik içine yerleştirebilirlerdi. Neyse... Gene dikkat edilecek olursa bütün modellerin tüp hacimleri bana göre düşük: hele güç ayarının olmadığı silahlarda 180 cc bilemedin 15 dakikada boşalır. FX'in sitesini gezdiğimde "aksesuarlar" kısmında çeşitli hacimdeki hava tüplerinin ayrıca mevcut olduğunu gördüm. Ancak bunun için de silahın hava tüpünün "sökülebilir" olması öngörülüyor. Gladiator dışındaki modellerden sadece Storm ve Revolution'un hava tüpleri sökülebilir özellikte. Benim niyetim de 180 cc'lik tüp dışında 240 cc'lik tüp almak ve silaha onu takmak (veya eğer mümkünse bu şekilde ısmarlamak). %33'lük bir hacim artışı bana daha uygun geliyor. İkinci adayım Storm'da dipçik de biraz daha "estetik" gözüktüğünden daha çok hoşuma gider gibi oldu.
    Öte yandan Gladiator DA'nın biatlon tipi mekanizması da pek alışık olmadığım birşey: buna karşılık Storm'un kabzeden kurma mekanizması sanki daha pratik gibi geldi.


    Bir de Storm Gladiator'a kıyasla 500 gram daha hafif ki bu da kullanımda avantaj. Nasıl olsa PCP'ler tepmediği için silahın ağır olmasının avantajı olmuyor.


    Galiba oyumu birinci olarak Storm'a, ikinci olarak da Gladiator DA'ya kullanacağım.

    tam olarak zekeriya köyün neresinde ve saat kaçta buluşma yapılacak arkadaşlar eğer uygun olursam (yani komutandan (eşim) izin alabilirsem ) bende gelmek isterim saygılarımla. :rolleyes: :D

    Zekeriyaköy'e girmeden az önce yol tek şeride iniyor: hemen sağ tarafa bir yol giriyor. Minibüs durağı olacak orada yanılmıyorsam. Tam karşıya da Jandarma Karakolu geliyor. Karakolun önüne gelmeden sola dönülecek ve yolu takiben galiba Basın Sitesi idi, onun önünden geçiliyor. Ondan sonrası biraz karışık. En iyisini Mustafa arkadaşımız detaylandırabilir.
    Bir saat belirleyebilirsek belki ilk yol ayrımında (minibüs durağı dediğim yerde) buluşabilir ve kafile olarak devam ederiz.

    Mustafa Kardeş sonunda muradımıza erdik. Bekledin ama değdi galiba. PCP alanında çeşitlemeler hepimize faydalı olacak.
    Artık imzamda değindiğim ihtimal gerçekleşecek gibi. Zaten tam bir silaha alışıyorum derken başkası çıkıyor ortaya. :rolleyes: Bu arada cüzdan da aynı süratle genişlese bir diyeceğim olmayacak ama... :wacko:
    Neyse olanlar oluyor artık.
    Ellerine sağlık diyorum ve hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

    Böyle bir başlık açmayı ve teklifte bulunmayı uygun gördüm.


    25 Kasım Pazar günü, daha önce Zekeriyaköy'de buluşmuş olduğumuz mekanda (veya Mustafa Serdar kardeşimizin uygun göreceği bir başka yerde) toplanmayı, atış ve muhabbetimizi yaptıktan sonra (dileyen arkadaşlarımızla) uygun bir mekanda Pazar akşam yemeği öneriyorum.
    Hava raporu Pazara kadar yağmur vermiyor ve Cumartesi/Pazar'ı az bulutlu olarak gösteriyor.
    Oylamanıza sunulur.

    Geçmiş olsun Fatih. Korktuğumuzun başına gelmemesinden sevindim.
    Yanlız gelen ayakların bağlantıları bizim raylar için geniş galiba. Bir de 30 mm dürbün için 11 mm ayak getirtmen gerekecek galiba.
    Güle güle kullan.

    Yabancı bir sitede biryerle okumuştum: yaylı havalılarda pellet yağlamanın pek önerilmediği, buna karşılık PCP'lerde faydalı olduğu söyleniyordu. Ben şahsen dışardan getirttiğim Napier Pellet Lube kullanıyorum.
    Ayrıca genelde lateks ameliyat eldivenleri kullanmaya özen gösteriyorum.

    usta onu bunu boşverde bu aletlerden sende ikiside var hangisi hoşuna gidiyor yani uzak bir yere gidecek olsan hangisini alırdın yanına yada birini geri verecek olsan hangisinden vaz geçerdin VE NİYE
    iki satır yazı ver be abicim

    Fatih niyeti bozuyor gibime geldi... Yakında satılık HW100 ve alınık AA410 ilanı göreceğiz gibime geliyor ya. Dur bakalım... :)