Yaşlı Kirpi adlı kullanıcının mesajları

    bu saaten sonra benim devrelere ancak ya nöbet ağacı yaparlar yada patates soydururlar,olsun onuda biri yapıcak nasıl olsa mesele iş görmek deyilmi onuda yaparız,o işe de razıyız evel Allah. :thumbup:

    Sen tornayı kap gel hele, bak ne ihtişamlı modifiyeler yaparsın ayaküstü İlker Kardeş.. :thumbup:

    Hay ağzına sağlık polat kardeşim. Daha dün Ankara team olarak bunu konuşmuş idik.Arkadaşları Ankarada bir gün misafir etsek diye.. İnşallah o günleride görecegiz...

    Bu aralar havalar kötüleşti: artık kış kapıda sayılır. Ama inşallah ilkbahara bir "Bolu Partisi" yapmak farz oluyor.

    yaş olarak bende çok var istiyene bedelsiz olarak verebilirim :D en zengin de ülkü abi ile polat abi mi oluyor? :D

    Bildiğim kadarı ile yaş zenginliği açısından forumda başı çekiyorum.
    Başka konularda da kıdemliyim ya hadi buralarda açıklamayayım... ^^
    Ayrıca Fatih arkadaşım da maaşallah Delta Force üyesi yani. .... Düşünün benim ev onunkinin 150 metre yakınında. En güvenli forum üyesi ilan ediyorum kendimi... 8o 8o

    Arkadaşlar bu konuda çok az tecrübem var ama M. Serdar arkadaşımın önerisi üzerine elde ettiğim bilgileri sizlere aktarayım. Zaten forumumuzun amacı da bu değil mi?


    AA410'u aldığımda PCP konusunda hiçbir pratiğim yoktu. İlk zamanlar silahın üzerindeki güç ayar düğmesi devamlı olarak azami konumda idi. Çok uzak mesafelere (100 m. gibi) atmamama rağmen tecrübesizlikten olsa gerek gücü bu şekilde kullandıkça hava dolumu ile baş edememeye başladım. Hatta bir ara tüfeği satılığa bile çıkardım.
    Ancak daha sonra elim güç düğmesini idareli kullanmaya çok alıştı. Satma kararını geri aldığım gibi bu defa diğer yaylı tüfeğimi sattım. Ve de scuba tüpümü büyüttüm. Scuba tüpünü doldurttuğum yer her ne kadar 220 bar bastığını söylüyorsa da ben tüfeğime dolum yaptıktan hemen sonra scuba manometresi 190 bar kadar gösteriyor.
    Burada 2 ihtimal var: ya adamlar eksik dolum yapıyor, ya da benim scuba manometresi basıncı düşük gösteriyor. Neyse bu benim meselem ama bu basınçla çalıştığımı belirtmek için yazdım.
    Şu anda silah tüpüne tam dolum yaptığımda (silah manometresi 170 bar, scuba manometresi 190 bar gösteriyor) güç düğmesini baştan (sıfırdan) 2 kertiğe getirip atışa başlıyorum. Atış mesafem genelde 50 metre. Gayet isabetli atıyor. 4-5 şarjör sonra güç düğmesini bir kademe daha ileri getiriyorum. Aynı isabetlilikle gene 4-5 şarjör atabiliyorum. Bu arada silah manometresi 100 bar cıvarına iniyor. Ve nihayet güç düğmesini tam açıyorum ve böylece manometre 50 bar'a düşene kadar (gene aynı isabette) yaklaşık 6-8 şarjör boşaltıyorum. Kullandığım pellet JSB Exact (Air Arms Field ile aynı) ve bazen de H&N Barracuda.
    Yani özetle, düğmeyi bilinçli kullanmak kaydıyla 150-200 pellet atmak mümkün. Yukarda da belirttiğim üzere benim atış mesafem 50 metre cıvarı. Bazen sadece deneme maksadıyla bu uzaklığa atıyorsam da bunu genelde tek atış olarak yapıyorum ve gücü sadece o atışa mahsus olarak biraz açıyorum. Haliyle daha uzak mesafeye atış yapılacaksa gücü de yükseltmek gerekecektir ki bu da hava sarfiyatını arttıracaktır.


    Hafta sonu Fatih (Exador) arkadaşımla beraber biraz atış yaptık. HW100'ünü doldurduğumda silah üzerindeki manometrenin gene 170 bar cıvarı gösterdiğini gördüm. Yani silah manometresi daima gerçekten daha düşük gösteriyor. Fatih'in de belirttiği gibi tüpündeki hava basıncı atış sayısına kıyasla oldukça kısa zamanda düştü. Onun silahına 2 dolum yaptım ama benim silahla tek dolumla çok daha fazla atış yaptım. Fatih'in dürbününün ayarsız olması belki de atış sonuçlarının değerlendirilmesi bakımından önemli. Ama konu aynı sayıdaki atışta sarfedilen hava bakımından iki silah arasındaki kıyaslama yapılacaksa durum ortada.


    Sonuç olarak galiba hem tüfek tüpünün kapasitesi hem de regülatör mevcudiyeti bu farklılığı doğuruyor. Benim kişisel sonucum ve görüşüm, kontrolü elinde bulundurarak mesafeye göre güç ayarı yapmanın daha ekonomik bir hava kullanımı sağladığı.


    Hepinize hayırlı atışlar.