DarKWisH adlı kullanıcının mesajları

    Forumda bazı firmalarla organik bağı olan vatandaşlar var işin rengi belli oldu. Elin gavurunun yok satan modelini çalıp yerli malı yurdun malı diye gazlamak ta iyi fikirmiş. Ozaman yerli malı pellet yerli malı optik yerli malı scuba yerli malı pompa hatta yerli malı kompresör kullanın. Yerli malı nidalarıyla kandırmayın ne kendinizi ne insanları... Ayrıca isteyen terbiyesinide bozabilir yeterki laf salatası yapmasın. bir banlık ömrü olur...

    Burada içinde emek geçecek tek cümle emek hırsızlığı! Kopyala yapıştır yapan bir firmaya methiyeler düzmek garip. Ben camia adına hayırlı bir gelişme görmüyorum. 4 5 farklı markadan 4 5 modelinden kolaj çalışması yapan bir firmayı bukadar şişirmek niye! Firmanın getirdiği herhangi bir yenilik görmüyorum. Enson Condor modelinide ÇALMIŞLAR! Bunun adı bu.

    Kral Amerkiyı yeniden keşfetmiyor. Evanixi kopyalamaya devam ediyor sadece. Videoların yıllarına dikkat...


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Firmaların forumla işi yok. Ne istediğini bilen kalite ve standart arayan kullanıcıya hitap edebilecek bir firma da göremiyorum. Neyin ne olduğunu bilmeyen sadece güç arayan kullanıcılara ürünlerini gazlamaya bakıyorlar...

    tüfek 3.7kg, ve magnum sınıfı...hwp7k ve tx200 ü 13-15ftlb güçleri ile isabetli yapan şeylerden biri ise 4 ve 4.2 kg lık ağırlıkları...eğer tüfek grupmana daha elverişli olsun isteniyorsa: dipçik pedi kısmını çıkarıp onun yerine 300-400 gram ağırlığında bir ara metal parça yapılıp takılırsa büyük faydası olur...

    Atlatdığınız bir nokta var. HW97K Ve TX200 sabit namlulu tüfekler. Tabiki sabit namlulu bir tüfek namludan kurulana oranla daha düşük bir isabet oranı olacaktır hemde magnumsa dahada düşük.

    Ziya abi ben ümidimi kestim ya zaten yerli silah almaya tövbeliyim. 1000 tlye yerli alacağıma 5000 tlye ithal alırım daha iyi. Ama iyi bir 36 ga üretilse alacağım tövbemi falan unutup. 1 haftadır 36 ga tüfek arayışındayım nefsimi köreltecek kadar bile bir marka model yok ülkemizde. Örnek vereyim Haniç firmasından Onur beye mail attım bazı konularda bilgi almak bazı konularda ise fikir beyan etmek için. Sağolsun aynı gün geri dönüş yaptı ama ne sorularıma cevap aldım , nede fikirlerim kaale alındı. Yani genel olarak yerli üreticiler son kullanıcı olan bizleri ciddiye almıyorlar. Böylece bende yerli firmalarla olan bütün ilişkimi kestim. Birtek silahlarımı düzgün çalıştıran yerli fişeklerin alımına devam ediyorum okadar.

    Yine 36 ga kaşıntısı tuttu beni ama kayda değer hiçbir ürün yok. Haniç ve Ranger in iyileştirilmiş 2. nesillerinin çıkmasını bekliyorum. özelikle Rangerde kurşunlar takla atıyor bu ağır bir sıkıntı. Bir firmada çıkıp DMR tadında bir 36 lık tüfek yapamadı. Hadi DMR fantazi belkide birtane klasik yada taktikal görünümlü bir Bolt Action bile yapamadılar. Bıktım bu vizyonsuz yerli üreticilerden.

    Bakış açıları fikirleri etkiler bilgiler ise genel geçerdir yani herkesçe kabul edilen gerçeklerdir. Bilgin mi var bir konuda yoksa fikrin mi önce bunun ayrımına varmalısın. 60 gram fişek diyorsun yani süpermagnum ülkemizde bu fişekle yapılacak kaçtane av sayabilirsin? Yada 12 ga ile 20 ga nın hangi avlarda daha keyifli bir av sunacağı? Herşeyden önce 18 yaşında bir kardeşimizsin bense 28 yani resmi olarak 10 yıldır kendi adıma ruhsatlı ateşli silahlarımla ettiğim birçok farklı tecrübe var. Hemen Hemen 10 yaşımda tanıştım silahlarla babamın tabancası vardı dedeminse tüfekleri yani 10 yaşından beri birşekilde bu işle meşgulüm ben, kazandığım bütün paramı bu hobiye harcıyorum. Benim bir atış etkinliğinde bir günde attığım fişeği belki bir yılda atmayan üyeler var bu forumda. Hemen gücüne gitmiycek öyle yanlışsın denildiğinde. Yada cidden kendini tartacaksın yazmadan önce ne kadar doğru biliyorum acaba diye. Birde mesajlarını parça parça değil tek bir paylaşım olarak yap ki hem kalabalık etmesin hemde okunaklı olsun.

    Benim imzamdaki tüfekleri görüyorsun. Bunlar gibi de onlarcası elimden geldi geçti. Atışa gittiğimizde kac adet fişek harcadığımı söylemiyorum bile Kafa avcısı Metehan yada Doğan söylebilirler. Avlak forum avcı forumudur genelde bilgi değil hurafe konuşulur orada. TabancaTüfek forum Türkiyenin en iyi silah kültürü forumudur oraya bak. Ayrıca söylediklerimin tam aksini idda edenler var diyorsunuz tabiki olacak ülkemizde bilinçli silah severden çok cahil cühela ilgileniyor ateşli silahlarla. İyi araştırırsanız iddaların mesnedsiz olduğunu ve ispatlanamadığını göreceksiniz.

    üstadlar kafam iyice karıştı olaya netlik getirmek için soruyorum 12 cal ve 20 cal iki tüfeğimiz var saçma atıcağımızı varsayarsak tüfek marka modelleri aynı kullanılan şok namlu boyu aynı fişek numarası ve gramajı aynı dersek aynı mesafede atıyorum 30 metrede 12 cal olan daha mı toplu atar ? Tek kurşun performansı olarak da sorarsak menzik ve isabet olarak yine 12 cal mıdır ?

    Yukarıda yazdıklarım genel geçer kabul görmüş bilgilerdir, fikirler değil. Bence sürekli soru sormaktansa bireysel olarak araştırın.

    Nerdeyse yazılan çoğu şey yanlış. iyi araştırın gençler. kısaca örnekleyim 12 ga daha toplu gider niyemi gramajı daha çok yani saçma adedi 20 ga ya gore cok daha fazladır,dağılım namlu , şok , fişek gibi unsurları kapsar . 36 uzun gider ama takla atmaya başlar ince uzun yapısı yivsiz bir namludan atıldığı icin ciroskopik hareket edemediginden deviminimi koruyamaz . balistik olarak en etkili ve isabetli çap kurşunda 12 ga dır. Senin demene göre çifte sağa ve sola gönderiyorsa kurşunu pozedede alta ve üste vurmalı yani yine iki namlu kendi hizalarına atar. gibi gibi örnekler.

    Bizimkiler de boyayıp boyayıp satar aynı yaylıları.


    Bir hatsanın weihrauchdan daha az imkanı olduğunu düşünmüyorum. Ama kendilerine farklı bir piyasa seçtikleri kesin.

    Hep diyorum ve demeye devamda edeceğim. İmkanlar belki var ama vizyon malesef yok yerli üreticimizde.