BobLeeSwagger adlı kullanıcının mesajları

    .308 kalibre cok attim ancak .300 win mag magnum kalibre oldugu icin tepmesi fazla olur mu diye dusunuyordum. 12 kalibre derken .300 mu kastettiniz? Tesekkurler.
    Arkadaslar pcp'ye yurtdisinda yivliye ulkemde devam edicem neden diye sormayin cok uzun hikaye ;şrofls;. Cok merak eden arkadaslar ozel mesaj atabilirler. Tesekkurler.

    Haklisiniz sayin Dragunow icim rahatladi biraz daha. Bir de .338 lapua mermisi ve tufekleri nereden temin ediyorlar satin alanlar? Tesekkurler. Ah bi Chey-Tac m200 falan alabilsek de nerde o gunler... Accuracy International Aw .338 mesela ulkemizde nerelerden temin edilebilir cunku cok hosuma giden silahlardan :love:

    Arkadaslar merhaba,
    Bu iki kalibre arasinda kaldim. Av icin degil uzun menzilde atis yapmak icin kullanacagim. (Ciftligimde buyuk bir alan var.) .300 win mag kalibresinin cok tepmesinden korkuyorum. .308 az tepiyor galiba videolardan arastirdim. Sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Her turlu ozellikleriyle beraber nedenleriyle yazarsaniz memnun olurum. Tesekkurler. agt


    Tesekkurler... Yararli oldu.

    Air Ranger pellet secen bir silah ama sectigi pelletle de uzun mesafelere atis yapabilirsin. Ancak LG110 da cok isabetli bir silah RaptorX abinin yaptigi bir suru grupman var bakabilirsin. Air Ranger ile daha cok yivli silah atiyormus gibi hissedersin eger ilgiliysen o konularda da.
    Tercihim LG110 olurdu.

    Avcılık yapmayı dusunmuyorum hedef atışı için kullanacagım büyük bir çiftliğimiz olduğu için üzerime koşan domuz gibi durumlar yaşayacağımı da düşünmüyorum sadece hedefin nasıl görüneceğini sordum sormaz olaydım...

    Yok mesela 6x42 bir durbunde 300m max zoomda hedef nasıl gözükür şeklinde sormuştum. Cevap için teşekkürler. Kendimi boş yere zorlamak istemiyorum mesela hedef küçük gözüküyorken atış yapmak başka dibindeymiş gibi görürken atış yapmak başka. Hedef daha çok titreyecek ama o konuda gayet iyiyim tekrar teşekkürler.

    Arkadaslar hangi durbunlerle hangi mesafelere rahat atis yapabilirim? Zoom oranini kastediyorum mesela 1.5-6x42 durbun ile maksimum ne kadar mesafeye atis yapabilirim rahat bir sekilde, veya daha yuksek zoom oranina sahip daha buyuk capli durbunlerle elde edebilecegim maksimum mesafe ne kadar olur? Tesekkurler.

    Her yil 200 mermi vasat bir uygulama bence sacmalik hatta. Sen yivli almak icin o kadar para ver vergisi ruhsat harcini saymiyorum bile bir de bunun ustune yillik 200 mermi... Insanin sabrini zorlayan hatta tasiran bi uygulama.


    Tamamen katiliyorum +1 Amerika'da Walmart diye bir ucuz alisveris merkezinde Remington 700 ler 600 $ civari ;şrofls;. acinacak halimize guluyoruz. 200 Mermi aldik diyelim bir yil icinde ilk 2-3 ayda zorlasam az kullansam yine biter... Geriye kalan 9 ayda ne yapacagim? Tufege bakip hayal kurmaya baslariz artik... turgayttt kardesim senin yazdigina bakilirsa 200 mermi bile vermemisler sana yazik bize valla...

    Amerika'da bi arkadas remington 700 sahibi, sordum butun masraflarini toplam 2000$ civari dedi gece uyuyamadim arkadaslar... ;şrofls;.
    Orda olsa burdaki fiyata benim profil resmindeki silah 10000$ alinabiliyor guzelim ulkemin harclari sunlari bunlari say say bitmiyor ne yazikki... Arkadaslar benim polis akrabam uzerine alsak fiyatta ne gibi dusmeler olur? ( ruhsat harci vs.)

    Arkadaslar yivlilere sahip olanlarinizdan ya da bilgisi olanlardan, yivli bir tufek satin alabilmek icin gerekli olan belge vs. Ruhsat turlerini ogrenmek istiyorum bir de toplam (harclar 4500$ civari tufek fiyati) fiyat ne kadar olur , vergiler ne kadardir ? Tesekkurler.

    Bu ulkede yivliye sahip olmak dupeduz iskence... Oturup dogru duzgun bir hesap yapmaya kalkilirsa insanin gozu korkuyor gercekten... Hele bir de 200 mermi, tovbe tovbe... Fiyatlar... Saydikca bitmiyor gercekten ;hirr; Cevabiniz icin tesekkurler.