Gunman adlı kullanıcının mesajları

    CO2 li orta karar güçte bir tabancayla,dolu bir tüple 20 metreden soda şişesini rahatlıkla kırabilirsiniz. Ayrıca tabanca olsun,tüfek olsun fabrikasyon olarak 6 mm çelik BB atan bir airsoft silahı zaten yok arkadaşlar.2,5 grain plastik BB atmak üzere imal edilmiş bir airsofta çelik BB attırmaya çalışmak ise fantezide son nokta olur.


    youtube videolarında airsoft tüfelke plastik bb ile şişe kıranlar var, çelik bilye atmaya çalışmak neden fantezi olsun biraz açıklar mısınız.

    Alıntı

    Piyasadaki bb lerin olculeri farklilik gosterir en kucugu crosman dir
    Gamo round daha etlidir kursundan yapilmistir namlu dostudur
    eger denemediyseniz, sizin icin cozum olabilir.


    bu aralar bb leri şişe kırmak için kullanıyorum, kurşun bb ler şişe kıramadığı için kullanmıyorum.

    mıknatıs fikri güzel fikir de, nereye yerleştirilecek orası biraz karışık, bazı revolver tarzı şarjörlerde bu uygulama fabrikasyon var, mesela daisy 008 de plastik şarjörün ortasında mıknatıs var, bu sayede çelik bb ler rahatlıkla duruyor, silah tasarımlanırken bb etrafında biryerlere küçük bir mıknatıs koyulsa, üreticiler böyle basit şeyleri düşünse de sonradan garip arayışlar içine girmesek.

    Elimden birkaç tane alttan şarjörlü CO2 bb tabancası geçti, hepsinin de ortak sorunu tetiğe yüklenip basma noktasına kadar getirince bb namludan dışarı düşüyor, bu durumu yaşamamak için tetiğe hızlı basmak gerekiyor, bilmiyorum bunu yapmayan tabanca varmı, ama 4-5 farklı makinede hepsindede durum böyleydi, son elime geçen steyr ma91 de böyle, acaba modifiye ile bunu önlemenin bir yolu varmı?


    [Resim Engellendi: http://www.co2airguns.net/collection/ASG%20Steyr%20M9-A1/loading_bb.jpg]

    sw mpR8 modeli ile şişe kırıyorum, galiba sizinki de bunun komple metal olanı, co2 li bb silahları şişe kırar, çok uzaktan denemedim ama zaten fazla uzaktan şişeye nişan almak da zor olur, şişeler sonuçta bir şekilde tahrip oluyor ama bu tahribat bazen sadece delinme şeklinde oluyor, yani 4,5 bb ler aslında şişe patlatmak için zayıf kalıyor ama sonuçta yinede patlatıyor, ancak mermilerin çelik olması lazım, kurşun bb lerin hiçbiri şişe kırmaz, enazından komple kurşun olanları.

    biriki metre değil, birkaç metre yazdım, yaklaşık 8 metre kadar mesafeden soda şişesini parçalıyor, daha fazlasını denemedim, zaten tabanca ile daha fazlasını vurmaya çalışmak gereksiz, tabancalar kısa mesafe silahlarıdır, ben grupman vs yapmıyorum, son zamanlarda tek yaptığım kısa mesafeden şişe patlatmak, 4,5 mm bb ler bazen şişeleri parçalamıyor, küçük olduğundan galiba, şişeleri delip geçiyor yada az tahrip ediyor, ben şöyle vurunca patlatır gibi dağıtabilir diye daha büyük olan 6 mm airsoftlar ile bunu yapabileceğimi düşündüm ama airsoftlar oyun amaçlı insanların birbirlerine direk olarak atabileceği şeyle olduğundan çok düşük hızda mermi atıyorlar, hatta bende birtane kurmalı ve birde elektrikli airsoft a4 kağıdını bile ancak deliyor, ama internette bazı sitelerde araştırdığım kadarıyla bu makinelerin co2 yada green gas lıları 300 fps ye kadar güç verebiliyorlar, bende şişe patlatabiliyorsa alayım dedim, yoksa riske girmeye gerek yok.

    4,5 mm lik bb atan co2 tabanca yaklaşık 400 fps namlu çıkış hızı ile birkaç metreden soda şişesini rahatlıkla kırıyor, benim öğrenmek istediğim, 300 fps çıkış hızına sahip greengas lı airsoft tabancadan atılan 6mm çelik bilye ile birkaç metreden soda şişesi patlatılabilir mi? eğer evet derseniz beyendiğim birmodel var, almayı düşünüyorum.

    evet bb silahları yivsiz oluyor, bb lerin üzerleri resmen eğe gibi pürüzlenmiş, namludan geçerken çizer, ne zamandır bu bakır kaplı bb lerden arıyordum, av bayilerinde yoktu, demekki zamanla oksitlendiği için satmak istemiyorlar, satıcıya mesaj gönderdim iade edeceğim, giden bizim kargo parası olacak.

    bugün internetten aldığım crosman 4,5mm copperhed bb ler elime geçti, bb lerin üzeri pürüzsüz değil, sanki üzerleri paslanmış gibi tozlu, belkide gerçekten pas, anlamadım, aşağıdaki resimde görebilirsiniz, bu bb lerin özelliği mi budur yoksa bu bb leri kullanmamalımıyım, silah namlusuna zarar verir gibi geliyor bana, daha önce hiç copperhead kullanmamıştım, ancak çelik bilyeler böyle değil, pürüzsüz, işin aslı nedir? geri göndereyimmi?

    Düşmanın nerede nezaman biteceği belli olmaz PKK nın eylemlerine bakın büyükşehirlerde sürpriz gibi patlamalar saldırılar... heryerde herzaman asker polis bulunmayabilir düşman biranda gökten düşer gibi kapınızın dibinde bitebilir ve tek savunmanız siz ve etrafınızdaki silahlar olabilir bu durumda ne yapacaksınız kazma kürekle mi... yasal zerzavatlardan kısıtlamalardan evime burakın pompalıyı ateşli silahı kurusıkı bile almıyorum bunu geçin pcp mi rahat kullanamamaktan sattım... dediğim gibi benimki sadece bir bakış açısı bu yönünü de düşünün.

    arkadaş ateşli silaha merak sarıyoruz tarlada bahçede atamıyoruz yasak avlanamıyoruz yasak havalı tüfek alıyoruz boş arazide atış yapmak yasak rahat rahat hafta sonları elimize alıp açık alana çıkamıyoruz neymiş jandarma tüfeği görürse suikast silahı zannedermiş avlanmak yasak olduğu için bi sürü laf anlatmak gerekirmiş walla bu saçmalıklar yüzünden elimde ne varsa sattım abi kullanamıyorum ki rahat rahat evde süs gibi duruyor yasak üstüne yasak işte böyle soğuduk millet olarak silahlardan Allah vere de ani savaş çıkmaya elimize sıkıştırılan tüeğe tabancaya ne bu diye bakar dururuz pffff....

    ona buna yasak koymakla vatandaşı silahtan uzak ve yabancı tutuyorlar yarın ani bir savaş çıkarsa cahil silah kullanmayı bilmeyen silaha yabancı fertlerle savaş kazanılmaz tarihimizde Türk ler hep silahla iç içe idi şimdi ne yapılmaya çalışılıyor anlamsız.... bu da benim bakış açım....