bjkdusum adlı kullanıcının mesajları

    o zaman bu tüfek bir AA s510 ya da gladiator ayarında olmaktan çok uzak.. doğru mudur? ben yaylı diana mod 460 kullandım forumdaki tavsiyeler üzerine ve çok memnun kalmıştım ama bahsettiğiniz gibi kalitesinden ödün vermişse diana bu tüfeğe o parayı vermenin bir anlamı yok anladığım kadarıyla

    dürbünü ayaklarından sökün sonra dürbün ün arka boğazına(dampanın arka koluna denk gelen yer) 3-4 kat siyah elektrik bandı dolayarak tekrar dürbünü dampaya bağlayınız bu şekilde dürbünün arka tarafı çok hafif havaya kalkmış olacak ve attığınız atışlar artıkılın yukarısına vurmuş olacak ondan sonra turretlerden dürbün ayarlarını yapınız ancak dürbünü bağlarken artıkıl ın tam ortada olmasına ve dürbünün tüfeğe paralel olmasına dikkat ediniz (arka taraf 1-2 mm daha yüksek olacak elektrik bandı doladığınız için) [Resim Engellendi: http://i52.tinypic.com/ephhf7.jpg]

    yardım etmeye çalıştığınız için teşekkür ederim ancak böyle rontgen filmi, siyah elektrik bandı gibi yöntemler ile sorun gidermek değil benim dileğim, dürbün doğru düzgün çalışsa ben bunları yine yapayım hiç sıkıntı değil, siz tam olarak okumadınız sanırım yazdıklarımı, dürbünün ayar vidaları artıkıl'ı oynatmıyor, ne kadar ne yönde çevirirseniz çevirin atışınız hep aynı noktaya gidiyor bahsettiğim sorun bu, yani eğer bu vidalar bir işe yaramayacaksa dürbünün üzerinde ne işi var?

    Bende de aynı dürbünden var. Bu gün bir test yaptım, normalde aşağı yukarı istediğim gibi sıfırlanıyor ama şunu fark ettim, üst ayarda sorun yok ama sağ sol ayarında tam sıkılı iken sıfırlayabildim, ama tareti gevşettikçe çok az bir değişim oluyor daha sonra taretin fonksiyonu ortadan kalkıyor. Benim görüşüme göre Diana dürbünlerde bir defo sorunu mevcut. Kanuni hakkınıza gelince; Aldığınız bir ürünü, koşulsuz 8 gün içinde iade edebilirsiniz diye biliyorum.

    teşekkür ederim ancak bahsettiğim gibi bu üründeki durum koşulsuz bile değil, sıfır dürbün alıyorum geldiği günün ertesi günü arıyorum altına rontgen filmi koyun, diana tüfektendir başka tüfek alın gibi çözümler ürettiler, o zaman dürbünün üzerindeki ayar vidalarını öylesine mi koydular? yataguna şöyle bir teklifte de bulundum, para iadesi almak yerine fiyat farkını vereyim sitenizden farklı bir dürbün satın alayım dedi onu da kabul etmediler bu da ilginçti, halbuki ayıplı ürün olduğu için 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 31 inci ve 4822 sayılı Kanunla değişik 4 üncü maddelerine dayanılarak 1 ay içerisinde para iadesi,yenisi ile değiştirilmesi gibi haklarım da mevcut. para iadesi alıp başka bir siteden alışveriş yapmak yerine diyorum ki bunu göndereyim, üstüne para ekleyip sizden güvendiğiniz bir ürününüzü satın alayım diyorum hala biz firmaya göndeririz onlar bakarlar diyorlar, daha sıfır gelmiş ürün ne firması, bu 6 ay sonra karşılaşılan bir sorun değil ki, siz bana ayıplı ürün göndermişsiniz ben neden firmanın cevap vereceği süreyi bekleyeyim, siz o süre içerisinde benim paramı bana iade edin o zaman param da bende beklesin...

    Önceleri bende Diana 460 kullanıcısıydım, aynı sorunu bende yaşadım. tasco, Hawke gibi farklı dürbünlerle de denedim sorun aynı.Bu sorunu dampanın arka ayağının altına 2-3 kat röntgen filmi koyarak çözdüm. Ama benim yaşadığım sorun silahın sadece aşağıdan vurmasıydı. Sağ sol ayarlarını yapabiliyordum ve dürbün ayarıyla her oynadığımda vurduğum nokta değişiyordu. Eğer senin vurduğun noktalarda değişiklik olmuyorsa dürbünde bir sorun olabilir.

    ayar vidalarını hangi yönde kaç click oynarsam oynayayım vurduğum yer değişmiyor. yatagunu aradım sorun tüfektedir dianaların hepsinde bu sorun var dediler. yani bunun tüfekle ne alakası var ki, ya da diana dürbünlerde bu sorun çok oluyor diyorlar, yani diana firması dürbünü arka ayağının altına film koyacağımız şekilde mi üretti üstündeki ayar vidaları süs olarak mı duruyor. ben ayar vidalarını hangi yönde ne kadar çevirirsem çevireyim değişen bişey yok hep aynı noktayı vuruyorum. altına film koyarak dürbün sıfırlamak istemiyorum, böyle yöntemlerle sıfırlamak için mi 350 TL verdim dürbüne, diana gibi bir firmanın mantığı bu olabilir mi? daha sıfır gelmiş dürbün, hemen ertesi gün şikayette bulunuyorum, bana gönderin o zaman, üretici firmaya göndeririz bi arıza varsa yenisi gelir diyorlar, bu garanti kapsamı ile ilgili bir konu değil ki, bi mali alırsın 6 ay kullanırsın bozulur o ürünü gönderirsin, bana sıfır gönderdiğin mal bozuksa üretici firma ile olayın ne alakası var sen benim mağduriyetimi gidereceksin gerisi senle üretici firma arasında kalmış birşey orası senin sorunun, biz sadece yatagundan aldığımız mala para vermiyoruz ki hizmet satın alıyoruz, 12X'teki büyütme ile 24X'teki büyütme arasında hiçbir fark yok. öyle iş mi olur. gönderin biz bi bakalım haklıysanız telafi edelim demiyorlar da üretici firmaya gönderelim diyorlar, ben hizmeti 5 gün önce satın aldım mecbur muyum üretici firmanın kaç hafta sonra göndermesini beklemeye, ürün gönderilir gönderilmez denedim baktım ayar videalarının fonksiyonu yok hemen söküp geri kutusuna koydum, 1 tane çizik bulurlarsa bana geri göndersinler, herkesin bildiği hepsiburada'dan bir elektronik tartı aldım geldiği gün bozuktu, adamlara koşulsuz şartsız bahanesiz geri gönderdim paramı ürün ellerine geçer geçmez iade ettiler. 1 ay içerisinde geri göndereceğiniz ürünler için birebir değişim ya da geri ödeme talep edebilirsiniz diyor adam, neden? çünkü adam hizmet satıyor, sattığı malın arkasında duruyor. diana tüfeğimin içinde küçük bi yay kırıldı, istanbuldaki av doğa(diana distribütörü) firmasına gönderdim, adamlara tüfeği sizden almadım başka siteden aldım dedim, farketmez biz ürünün ve kullanıcısının arkasındayız dediler 5 kuruş tamir parası almadan tüfeği tamir edip bakımını yapıp gönderdiler,, yatagun'a mail attım bana forumdaki arkadaşların yazdıklarına katılıyoruz altına rontgen filmi koyun diyorlar, çözüme bakın yani diyorlar ki diana dürbünlerin ayar vidalarının bir fonksiyonu yok, kendi başınızın çaresine bakın diyorlar, ya da gönderin üretici firmaya gönderelim bi sıkıntı varsa yenisini göndersinler, bu ne demek biliyor musunuz, ben ürünü sana gönderdim, parasını aldım senle işim bitti, ya kendi başının çaresine bak ya da üretici firmayla muhattap ol benim yakamdan düş demek.. mustafa bey bunları okuyup da bana kızmasın, benim kimseyle şahsi bir problemim yok, ben başıma gelen olayı anlattım yorum siz değerli arkadaşlarımın ve abilerimin..

    arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim ancak hiçkimse dürbünde bir arıza olma ihtimalinden bahsetmemiş. şimdi hayatımda ilk kez dürbün kullanıyorum benden deneyimli olduğunuz şüphesiz, dürbünün ayar vidaları(sağ-sol ve alt-üst ayar vidası) ne yönde ne kadar çevirirsem çevireyim hep ortaya nişan aldığımda sol alt çaprazdaki aynı noktayı vuruyorum. ilginç olan bu yani aynı noktaya nişan aldığım takdirde ayar vidaları ile ne kadar oynarsam oynayayım sonuç değişmiyor hep aynı noktayı vuruyorum. yani tüfeğin namlusunda bi sıkıntı yok dürbünsüz 15 metreden kola kapağı vuruyorum. dampa ile alakasını pek çözemedim. tufan kardeşim dürbünde bir arıza olma ihtimali yok mu? yani ayar vidalarının hiçbir fonksiyon göstermemesi normal mi. mesela dürbünden bir noktaya bakarken tüfek sabit şekilde ayar vidaları ile oynuyorum mildotların kesiştiği nokta hiç değişmiyor. ayar vidaları ile oynayınca değişmesi gerekmiyor mu ? yani tüfeği dürbünsüz sıfırlarken her click'te sağa sola veya yukarı aşağı kaydırabiliyorum peletin girdiği noktayı ancak dürbünde hiçbir değişiklik yok. dürbün sıfır, daha dün geldi yatagundan bu sabah denedim durum bu, çok hevesliydim ilk dürbünümdü ciddi bir hayal kırıklığı oldu :( yardımcı olabilirseniz çok sevinirim değerli arkadaşlarım ve abilerim, saygılar..

    Yatagun'dan dün elime ulaşmış olan 6-24x42 diana dürbünü aldım. ek olarak yatagun dampa da aldım. diana 460 magnum tüfeğime dürbünü sabitledim. sıfırlamak için atış yapıyorum hedefin sol alt çaprazında toplanıyor peletler. dürbün ayarı için sağ sol ve alt üst ayar vidalarını nereye ne kadar çevirirsem çevireyim hep aynı noktaya isabet ediyor peletler. hiçbirşey değişmiyor. ayar vidalarını ne yönde kaç click çevirirsem çevireyim değişen bişey yok, aynı noktaya nişan alıyorum hep sol at tarafta aynı noktayı vuruyorum. kesinlikle hedefe isabet etmiyor ve ayar vidaları ile ne kadar oynarsam oynayayım peletin isabet ettiği tek nokta var.. dürbünde bir bozukluk olabilir mi ya da bende mi bir problem var? yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler sağlıkla kalın...

    http://www.yatagun.com.tr/deta…n_Dampa_Mount=&ID=141
    86 tl ye dampa var iken 160 tl ye alıyorsun, birde kargodaki zarardan bahsediyorsun


    şimdi orası tartışılır, dampa dampadır A kalite B kalite, A marka B marka farketmiyorsa bu işte dediğin doğru ama şu araba 5000TL şu araba 9000TL diyerek gidip de 5000TL olanı almazsın. iki dampanın markaları, üretim yerleri farklı. bu konuda çok bilgim olmadığı için araştırıyorum zaten, direk fiyata bakıp alışveriş neden yapayım ? ha dampa dampadır markası, fiyatı farketmez diyorsa tecrübeli kullanıcılar, o zaman haklısınız. ben de dişhekimiyim, insanlar gidip 15-20TL verip reklamı yapılan alengirli diş macunları, diş fırçaları alıyorlar ancak bunun hiçbir anlamı yok, bakkaldan 50kuruşa alacağınız orta sertlikte kılları aynı hizada olan herhangi bir fırça bizim size tavsiye ettiğimiz fırçadır. eğer dampada da durum böyle ise tabi ki yatagundaki 86TL olan dampa daha mantıklı.. ama markaya, üretim yerine, yapımına göre değişiyorsa, kullanıcılar arada fark görüyor ise ben 86 değil 160 verip iyisini almayı tercih ederim, yok öyle bir fark yoksa yatagundaki yerli malı diğeri ithal diye böyle bir fiyat farkı oluşuyorsa o zaman tabi ki yatagundan alırım. saygılar..


    Yatagundan başka yerde dampa ayak bulman zor sanırım....dampa yerine tek parça ayak verilirse dürbünü parçalayabilirsin...dampa ile tek parça ayak arasındaki farkı biliyorlarmı acaba.

    benim de fazla bilgim yok bu konularda yeniyim ama bahsettiğim ürün tek parça ayak olarak geçmiyor, ürünün ismi şöyle geçiyor SportsMatch DM60 Dampa Dürbün Ayağı - 160 TL
    bu ürün tek parça dürbün ayağı değil dampa değil mi ?

    teşekkür ederim, yatagun'da gamo pro magnum pellet bulunmadığı için başka bir yerden bahsettiğim dürbünü alacağım sanırım, buna ek olarak da tek parça sportsmatch dampa dürbün ayağı 25,4mm'lik, ve gamo pro magnum pelletlerimi alacağım. yatagun'dan almama nedenim ise pelletler için başka bir siteye ayrıca kargo parası ödemek istememem(tüm ürünleri oradan aldığımda 250TL'nin üzerine çıktığım için ne alırsam alayım kargo parası ödemiyorum,pelletleri de bu sayede kargosuz alabileceğim). yardımlarınız ve ilgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim...

    öncelikle herkese selamlar, saygılar...
    diana 460 magnum tüfeğim için dürbün almayı düşünüyorum bir süre araştırdım, adayları 2'ye indirdim, ikisi de aşağı yukarı aynı fiyat, Diana 4-16x42 mi yoksa Diana 6-24x42 mi tavsiye edersiniz, dampa ayak olmasa da olur mu yoksa mutlaka önerir misiniz, eğer mutlaka dampa kullan diosanız hangi dampayı tavsiye edersiniz? teşekkür ederim...

    Tüfeğiniz yaylılar içinde en güçlü olanlardan biridir.Genel olarak yaylı tüfeklerde tepmeden dolayı max 40 mm mercek çaplı dürbün kullanabilirsiniz.Daha büyük mercekli dürbünlerin zaman içinde bozulmaları, merceklerin yerlerinden oynamaları kolay olur.Dürbün ayağı olarak yaylılarda çift parça ayak kullanmak doğru değildir.Genel olarak tek parça ayak kullanılır.Tek parça ayaklarda da '' dampa ayak '' tabir edilen üst parçası ile tüfeğe monte edilen alt parçası arasında darbe emici lastik takozları olan ayak kullanmak gerekir.Yatagun alışveriş sitesinde dampa ayak olarak sanırım bulacaksınız.


    Genel olarak hepimiz yaylı-daha kuvvetli yaylı derken PCP ye geçtik.Bir müddet sonra siz de bu düşüncede olabilirsiniz.Bu hobide derinlere indikçe mevcut yaylınız için aldığınız dürbün bir müddet sonra PCP de sizi kesmeyecektir.Sıfır alayım düşüncesindeyseniz gene Yataguna bakın derim.Başka bir çözüm de forumdan 2.el max 40 mm mercek çaplı bir dürbün ve dampa ayak bakın.Örnek olarak satılık silah aksesuarları bölümünde Bushnell 4-12-40 dürbün var ve ben de şu an yaylı tüfeğimde aynısını kullanıyorum.Son derece net görüntüsü var ve yaylılarda dahi dayanıklı.


    ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim, uygun bir dürbün bakmaya başlıyorum, başka tavsiyesi olan arkadaş var mı ? teşekkür ederim

    herkese merhaba, forumumuzda bi arkadaşımdan ikinci el olarak satın aldığım diana 460 magnum tüfeğime bir dürbün almayı düşünüyorum. 5.5'lik pellet kullanıyorum. tüfek çok güçlü ve bugüne kadar hiç dürbün kullanmadığım için nasıl monte edilir, nasıl ayarlanır, dürbünü sabitlemek için ekstra bir aparat gerekli midir gibi soruların cevaplarını bilemiyorum. 300-400TL civarında bir bütçe ayırabilirim bunun için, bilgili ve deneyimi olan arkadaşlarım tavsiyede bulunurlarsa çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim, sağlıkla kalın..