asil tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

merak ettiğiniz konu ile alakılı forum u üşenmden baştan sona okumak lazım bende ilk tüfeğimi alırken çok onu okudum araştırdım tüm bunların sonunda bana uyanın x20 4.5mm olduğuna karar verdim aldım agustos ayında 1 sene olacak alalı pişman değilim sizede tavsiye ederim x50 ye gelince metehan ın dediklerine katılıyorum x50 daha güçlü bu daha büyük yay ve piston anlamına gelir buda isabetlliği etkileyebilir adamlar x20 de bu güç ve isabet dengesini çok iyi yakalamış silah yeterince güçlü buna rahmen isabetli ve daha popüler üzerine x20 sub. modelininde çıkardılar satıştan memnun olmasalar x20 sub. modeli bence çıkarmazlar yeni modele yoğunlaşırlardı...

bugün x20 nin kundağını söktüm wd-40 la metal yüzeyleri yağladım yalnız bi miktar pistona da kaçmış kundağı tekrar taktıktan sonra deneme amacı 1 atış yaptım muazzam bi patlama sesi + duman dizel etkisi oluştu yiğenlerim korktu 8o :) neyseki bi sorun yok geçen sene aldım tüfeği taş gibi maşallah :thumbup:

fark susturuculu olması fiyatı daha uygun olsun diyosanız benim gibi gez arpacıklı modeli alabilirsiniz tüfekte dürbün monte etmek için kızak mevcut isterseniz sonra dürbün takabilirsiniz..susturucu isabeti etkilermi bilemem ancak gez arpacıklı modeli zaten oldakça isabetli ^^

slm tebrikler güzel atış sana şu iki markayıda öneririm (Air Arms Diablo Field Heavy 5.52) ve (JSB Straton Jumbo 5.5 mm 15,89 gr Airgun Pellets) en son aa ile 70 mt reden o atış yaptığınız ilaç şişesi kapağının çevresi büyüklüğünde grupman oluşmuştu

70m mesafa için oldukça iyi grupman resimlerle birlikte forum a eklerseniz stoeger almayı düşünen arkadaşlara fikir vermiş olursunuz g;$i
    ayrıca adamlar yapmış be abi tüfek hem güçlü hemde istikararlı atışlar yapabiliyor fiyatıda uygun şekil şemal yerinde daha ne olsun :thumbup:

abi şimdi bende hatsan kullanmadım ancak havalı tüfek alacağım zaman bu ve benzeri silah forumlarında sabahlara kadar tüfek tavsiye konularını okudum ve normalde hatsan alacaktım okuya okuya hatsan dan soğudum ve şuna inanıyorum bu kadar çok insan aynı şeyi söylüyorsa ki hatsan ve diger markaları kullanıp kıyaslama yapmış olan insanlar dedikleri doğrudur diye düşündüm ve hatsan ı eledim. gamo nun fiyatı uygun olsa yüksek ihtimal ilk tüfeğim gamo nun modellerinden biri olurdu dediğim gibi stoeger de kalite sıkıntısı yok fiyatının uygun olma nedeni ucuz işçililk ile çin de üretiliyor olması avrupa da üretilse bence gamo fiyatında satılırdı. ayrıca stoeger in ülkemizde de fabrikası var istanbul anadolu yakasında imes sanayi sitesinde normalde yabancı markalar için distrübütör ararız stoeger ise zaten kurulu fabrikası var bu fabrkida havalı tüfek üretimi yaplıyormu bilmiyorum ancak servis ve garanti hizmetleri veriliyor g;$i

sevgili asil dostum,hatsanın hangi yaylısıyla dürbünsüz ayakta 25 metrede pelet toplayabilirsin,bana göre eğer tüfeğe çok iyi alıştıysan sadece mod99 special olanda,mod 125 te falan futbol topu kadar alanda topla iyi derim,tamam gamo yabancı marka ama,o zaman türkiyede hiçbirşey almamamız lazım,çünkü otomobilinden beyaz eşyasına herşeyin kökü yurtdışı zaten :) ben gamo derim, hatsanmı gamomu? kesinlikle gamo

konuyu açan abimizle aramızda g;$i

Güzel demişsiniz. Kalite/fiyat/güç oranında hatsan tabii ki diğer yaylılara göre daha üstün . Ama namluları , keçeleri , pistonları , kundakları daha da geliştirmeleri gerekiyor. E insan havalı tüfek alınca da vursun istiyor , 300 yerine 450 verip gidip gamo,crosman,benjamin,stoeger alabiliyor. Burada hatsanın kundak ve ergonomi üzerine ciddi bir çalışma yapması lazım. Namluları yaparken daha özenli olması lazım vs. vs. yani daha alınacak yolu var. Aslında bu iş şöyle işliyor. Yapılan namlu çeliği , plastik kundak kalıbı , kompozit yay vb. bileşenlerin daha yüksek adette ama daha yüksek kalitede yaptırılması birim ürün başına yapılan maliyeti azaltacağı gibi satış fiyatını da azaltıp kaliteyi artırması gerek. Hatsanın küçük işletme gibi düşünmeyi bırakıp biraz riske girmesi , biz kullanıcıların yorumlarını ve görüşlerini alması , bi kullanıcıların da bu firmaya yerli piyasada biraz destek vermesi gerekiyor . Keşke daha kaliteli tüfek yapsa da alsam , ama hatsan malesef bir gamo veya weihrauch değil. Eğer 50-100 senelik firmaların seviyesine hemen gelmek istiyorsa risk şart..

+1 :thumbup:

a rmer le alışverişim oldu tüfeğimi ve şaçmaları düzenli olarak dükkana giderek alırım a rmer i tercih etmendeki amaç bana yakın olması yani istersem gidip gelebiceğim mesafeda olması fiyatlarıda normal dükkan sahipleride gördüğüm kadarıyla iyi insanlar daha önce en kolaydan tabanca satın almıştım elime tam 1 hafta sonra ulaştı stoeger x20 iyide bu firmaya sipariş verdim siparişin ardından 4 gün geçti ürün kargoya verilmedi haliyle bana gına geldi siparişi iptal etmiştim.olumsuz durumlar olabilir insanlık hali başka fimalarıda duyuyoruz millet bazılarından yaka silkmiş a rmer diğerlerine göre iyi bence.