freedom adlı kullanıcının mesajları

    Merhabalar bugun S10 umla ilk defa atis yaptim ruzgarsiz havada yaklasik 50m mesafeye ve 25 atis hatsan jsb ile, durbunu tufege takip sifirlamamama ragmen attigim pellet hedefin 4cm altina geldi :!: bende sasirdim sonrada sevindim durbun sifirlamak icin 20 atis yapmaktan kurtuldum x;.z pelletleri sarjore iyice yerlestirmek icinde kulak icin satilan pamuklu cubuk kullandim, 25 atis grupmanim son 4 pellet alta dogru 4cm lik bir cizgi olursturmus bu ilk atis ve son dordu haric yaklasik 3cm lik bir gurupmandi, silahin namlusunu temizledikten sonra bu verileri aldim ve sonuc benim acimdan cok sevindirici idi, peki sorumda su ki; siz degerli forumdaslarim bana tufegin cekic yayini 1.5cm kes demistiniz bende 2. el aldigim icin kesili mi degil mi bilemedim ama acinca vidanin firlamadigini ve yayin tek tarafinin diger tarafina gore biraz elle oynanmis gibi oldugunu gordum, bazi konularda tetik yayinin sert oldugunu ve vidayi cikarirken gergin oldugu icin firlayabilcegini yazmislar bende boyle bir durum olmadi hatta yay ciktiginda herhangi bir tansiyon bosalimi goremedim bende kesildigine karar kildim fakat iste burdan sonra basliyor atislara basladigimda silah 150 barda idi ama 25 atis sonunda basinc 95-100 bar gibi degere geldi bu durum kafami karistirdi sizce normal mi? Bana biraz fazla hava kullaniyor gibime geldi, sanirim herhangi bir pcp kullanan arkadas bu soruya cevap verebilir..Saygilarimla..

    Agzina saglik abi ;kihhik, ;kihhik,

    Yurtici kargoylada gondermeyin kg/ds hesaplarini fazla fazla yaziyorlar serefsizler X( beni bu nasil vatandasim diye utandiriyorlar, bana am77 kutusu uzunken geldi 2,17 kg/ds diye yazmislar kundagini cikarip yolladim kargoyla 2,76 kg/ds oluyor nasil oluyor diye adamla kavga ettim X( X( X( Kadir abi seni cok iyi anliyorum benimde kargolarla basim belada..


    gamo yayı daha diçn olabilirmi mod 125 yayı olsa keşke :whistling:

    Gamo yayi daha guzel olur tabi ama 100tl lik tufege gamo yayi yada maccari yay takmak pek bi guzel fikir gibi gorunmuyor bana, mod125 yayina gelince 3.60mm bir yay kirala taksaniz bile ki takamazsiniz tufek 10. atisinda son atisini yapmis olur..
    1. pistonu tutan ve tetige bagli tirnak asinir ve islevini yapamaz hale gelir silahin kurulmamasina yada kurulduktan sonra kendi kendine bir kac saniye icinde ates emesine sebep olur ki bu cok tehlikeli :!: .
    2. piston yamulabilir hatta metal kisim catlayabilir.. vs vs diye aksama kadar gider valla :D

    Hatsan yayi takma dusuncesine girdiyseniz mod125 yayi falan takamazsiniz onu soyliyim :) ama mod 70 yayi falan takilabilir belki spir capi uygun gibi gozukuyor tabi yaydan kesmeniz gerekebilir , yalniz sunuda ekliyeyim hatsan mod70 yayi kral yayiyla ayni da olabilir bence krali cok uzun sure kullandiysaniz yeni uygun bir kral yayida belli bir sure daha yuksek bir performans saglar Saygilar..

    36 çap tüfekler için neden hep 20 m sınırı veriliyor? ince bir namlu olmasına rağmen saçmalar diğer kalibrelerden daha fazla mı dağılıyor?
    Bir de deneyimlerinizi 10 numara saçma yerine 4 numara saçma açısından paylaşabilir misiniz?
    Yok mu "kardeş ben bu tüfeği avda kullanıyorum. Diğer çaplardan bariz bir şekilde toplu atıyor. Vurabiliyorsan en az 12 çap kadar etkilidir" diyen?

    36 cal safir tufek ile 400m ye gozumun onunde ates edildi (domuz aviydi) merminin o mesafede etkili olduguna sahit oldum. 20m sanirim sacmali fisekler icindir ama ben 36cal sacmali fisekte gormedim cunku hep domuz avinda 36 cal ile karsilastim. 12 cal slug kadar guclu degil hatta enerji olarak yarisi kadar diyebilirim fakat domuzun kalbine nisan alirsaniz tek atista indiriyor.. Saygilarimla..

    .338 lapua'nın öldürücü olması yivli tüfek namlusuyla atılmasından kaynaklanır yoksa .338 lapua'nın çekirdiğini kendi çapına uygun yivsiz fişek kovanına yerleştirip, yivsiz namlu ile atarsanız elbette öldürücülüğü 12 ga.'dan az olur. 10 numara saçma ile atış yapan arkadaşta bir zahmet 12 ga 10 numara saçma ile 36 numara 10 numara saçmayı karşılaştırsın sonra hangisinin daha delici olduğunu yazsın.

    Eger .338 lapua magnumu .338 kalibrelik kaval bir namlu ile aticak olursaniz cikis hizi yivli namludan daha hizli olucaktir ve toplam cikis enerjisi yivli namludan atilan mermi ile yaklasik olarak ayni olucaktir, yivlerin mermiye kattigi sey istikrardir merminin takla atmasini onler ve inanin .338 Lapua yi kaval namlu ile atin ve o mermi domuza gelsin 12 gauge slug dan daha oldurucu olucaktir, bilgilerin tamami bilimseldir.. Saygilarimla..

    Bende s10 side lever modeli var ve regülatör uygulaması yapılmış, ben gayet memnunum, dün bir arkadaşımada regülatörlü s10 aldık silahı denedik gayet güzel istikrarlı bir tüfek, pişman olmazsınız hayırlısı olsun güle güle kullanın.

    Ben benim tufegimde boyle birsey varmi yokmu bilmiyorum, 2. el aldim tetigi bahsedilenden cok daha hos yumusak sanirim herhangi bir guc ayari vs yapilmamis atesli gibi ses cikariyor :O fazla hava sarfiyati yaptigini falan duydum forumdan ben bu guc ayarini nasil yaparim, regulatoru nasil yaptirabilirim ve yay tansiyonu ayarlanabiliyor sanirim acaba nasil, biri beni aydinlatirsa sevinirim.. Saygilar..

    Dediginiz gibi gordugum reticlemis bende artikil ile karistirinca ortaya article cikmis daha oncede yelpaze agaci ile palmiye agacinin isimlerini karistirip pelmaye demistim ;şrofls;. ;şrofls;. ;şrofls;.
    Degerli yorumlariniz icinde tekrar tekrar tesekkurler.. Saygilarimla

    Teknik konuda yorum yapacak kadar bilgi sahibi değilim ama dilbilgim fena değildir: sözkonusu olan nesnenin Türkçesi "Artı-kıl" dır. Kullanılan "article" kelimesi Türkçe olmadığı gibi bu kavramın İngilizcesi de değildir.
    Dikkatlerinize.....

    Duzeltmeniz icin tesekkurler bende forumdan bi yazida gormustum ondan dolayi kullandim.. :)

    Merhabalar bugun Ustad Mustafa Serdar Bey'in yatagundan 2. el satiliklar bolumundeki s10 bolt action tufegin odemesini yaptim, insallah yarin yada sonraki gun elimde olucak ilk pcp tufegim ve heyecan fazla..Tufek hakkinda baya bi arastirma yaptim regulator takilabiliniyormus vs vs, benim oyle 1100fps lerde gozum yok zaten gelir gelmez hizi bi 950fps falan gibi degerlere cekmek olcak(16grn ile), velasilkelam ben bu silahla yapilan cok guzel seyler gordum forumda, grupmanlar falan, modlama yapilmis bir coguna, aklimada en cok takilan sey regulator isi ben bu konuda acik birseyler goremedim birkac konuda Termopl adli uyemize sorun gibi cevaplar verilmis, sanirim kendisi birkac kez reg yapmis bu tufeklere ama konunun aciklik ve netlik kazanmasi ve bu tufegi kullanan arkadaslarinda bu konuda genel olarak aydinlanmasi amaci ile forum kurallari dahilinde net bir paylasim bekliyorum.. Siz degerli forumdaslarim ve degerli ustadlarin bilgilerini esirgememesi dilegi ile cevaplarinizi bekliyorum.. Saygilarimla