freedom adlı kullanıcının mesajları

    Yorumlarında Crow nikli arkadaşıma kesinlikle katılıyorum, birde alttan kurmalı tüfekler karmaşık değil namludan kırmalı tüfeklerden karmaşıklık kıyaslamasında bir farkı yok bahsettiğiniz gibi bir problem oldacağını düşünmüyorum yada kısaca alttan kurmalı yaylılardan uzun yıllar kullandım bir problem söz konusu olmadı hatta pozitif yönleri namludan kırmaya göre ağır bastığından alttan kurmalı yaylılar hep daha çok ilgi görmüştür buda su götürmez gerçek, alttan kurmalı olsun olmasın yaylı tüfeklerin çalışma mekanizmazı 2+2=4 gibi oldukça basit olduğundan pek sık sorun çıkarmazlar gerekli bakım ( keçe, yay, o ring vb parçaların değiştirilmesi bir rutin gibi olduğundan arıza demek bile gereksiz), TX-200 clasman olarak ayrı bir sınıf siz kendi aradığınızı daha iyi bilirsiniz ancak karar vermeden önce forumu biraz daha araştırıp yaylı tüfekte tam aradığınız özellikler bunlarmı kesin emin olun derim belki bir bakarsınız fikriniz değişir (Virüsü kaptığım zaman bende hemen bir tüfek alıyım telaşına kapılmıştım heyecan sarmıştı falan sanırım sizede kesin olarak bulaşmış :)). Saygılarımla

    Sonuclar hos guzel ama ben yayli tufeklerden mod125 ide kullandim fakat en memnun kaldigim hunter 440 idi 4.5mm olaninin sonuclari crosman pointed ile 900 901 900 902 gibi cok stabil sonuclar cikmisti hatsan mod 125 bodoslama salliyor gibi pelletleri :) Saygilarimla..

    Merhaba arkadaslarim, ustadlarim ve abilerim oncelikle gerek deprem gerekse teror olaylarindan oturu hepimize bas sagligi diliyorum allah yaralilara da acil sifalar versin, benim sorum su ki Fx Gladiator umde 150 bar hava bastigimda 10 gun icinde bu basinc 60 bara iniyor yani gunluk ortalama 9 bar hava kaybediyor herhangi bir ses duymuyorum ama surekli boyle sorunun cozumune iliskin cevaplarinizi bekliyorum bu durum beni rahatsiz etti yer itibari ilede Istanbuldayim yani sorunun buyuklugune gore Mustafa abi ile de irtibata gecebilmem mumkun yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim. Saygilarimla..

    Öncelikle ne alacağınıza karar verip, fiyatları netten karşılaştırıp, gene netten almak daha mantıklı bence.


    İnce Mehmet sıcak prilli suda süzgeçle defalarca daldırıp çıkarılarak,
    güzelce yıkandıktan sonra kısa mesafe atışlarında Pistonlu Silahlarda kullanılabilir.
    Ama gene de tavsiye etmem.


    PCP lerde ise bırakın atış yapmayı, 1 m yakınına bile yaklaştırmamak lazım. 8o

    Tesaduf oldugu acik ama bu yaziyi gorunce aklima geldi gecenlerde kral marka(tuf tuf) tufegimde kullandigim ince mehmet pelletleri Glad in oldugu odaya koymustum Glad alindi belliki o gun hava kacirmisti 50bar kadar ;kihhik, ;şrofls;.

    Herkese gercekten tesekkur ederim yarin namlu dis o ringleri icin siparis vericem o sari parcaninda gevsemis olucagini dusunmemistim acip baksam iyi olucak acikcasi ben bitisik saniyordum. Saygilarimla.

    Merhaba arkadaslarim ustadlarim, bugun gladyatorumle atis yaparken namlunun yavas yavas ileri dogru kaydigini gordum bunun ne gibi bir durumdan kaynaklanicagini pek cikaramadim, yinede bir aciklik getirmek icin olaya tufegimin namlusunu cikardim ve namlu dis ikinci o-ring in hafif zedelendigini farkettim bu durumdan kaynaklaniyor olabilirmi acaba tufegi kullanan arkadaslarimin abilerimin yardimini bekliyorum..

    Yanilmiyorsam Gamo namludan kirma bir tufeginiz var, size tavsiyem tufegin namlusunun kirildigi yerde silahin siyah menevis rengine gore gayet metalik renkte bir tirnak var bu tirnak iceri girip cikabiliyor onu gres yagi ile yaglarsaniz okuz olusuyle ugrasmazsiniz :)

    Ingilteredeki kanuna gore havali tufekler 12fpe enerjiyi gecmeyecek sekilde dizayn ediliyorlar, yani standartlarindan daha gucsuz oluyorlar tam guclu olanlara ise FAC versiyon deniyor mesela benim Glad 34fpe enerjiye sahip tam gucte..

    Birincisi 1400tl lik olan FAC versiyon olmayabilir bilinmiyor, ithalatci bayii de bunu bilmiyor anlasilan gelince acikliga kavusacak bir durum, LW firmasinin da AA icin yaptigi namlular arizali ciktigindan sevkiyatin gecikecegini unutmayin..