sunfun adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaslar bugun aksam ustu saat 16:00 sularında izmir deki hatsan genel distribütörü yada fabrikaya en yakın dağıtıcı olan Güney Av bayii ile görüştüm ve Torpeedo serisinin henüz daha ellerine geçmediğini ve yaklaşık bir ay içersindede haber çıkmayacağını söyledi.

    Ya kadir kardeşim, iyi bekleyeyim torpedo larıda, hatsan dan korkuyom ben abi. Gerçi fabrikası benim eve 10 dakka ama ne biliyim kalitesi konusunda çekimserim. Bide fabrikadan satış yapsalar, gitcem orda bakıcam öyle alıcam. Bide webleyler biter ben alıncaya kadar. Bu ay başı yada ortasında düşünüyom, ama 5,5 kalması mümkün gözükmüyo bu satış hızına göre. Bekleyelim bakalım torpedoları. 3 gün falan kaldı şunun şurasında. İzmirdeki ana bayiye direk gidicem haftaya.

    Görünüm olarak ilginç bir silah güç ve sağlamlılık son derece iyiye benziyor. Ama bu kadar parayı tüfeğe ayırsam FX alırım daha iyi bence..

    Bende aksine bunu alırım. Fx alınca mutlaka bi scuba tüp alcan. Onu doldurtcan tüplerle ilgili araştırma yapcan "enee bu regülatör ne ilginç bişiymiş" dicen, "offf BC lere bak kıyak duruyolar, acaba üstümde nası durur" dicen, ıvırdı zıvırdı bide bakmışsın, tüplü dalışa başlamışsın ;lol;

    izmir den üye arkadaşlar anlaşılan o bayiyi baya baya sıkmış webley hakkında ;şrofls;. ;şrofls;. eğerki güçlü tüfek istiyorsan tüfeğin ağrlığına da katlanacan dostum...ts18 e gelince ben bu saçmanın testini yaptım..expandaer sivri uç saçma örnek yerli marka saçma ve ts18 yaklaşık 150 metre ye atdım 3 marka saçmada aynı yere düştü belki aralarında bir 2 metre fark olabilir....bu arada şunuda belirtiyim havada hiç rüzgar yoktu....arkadaşım sen birde gamo hunter i kullan tabii bulabilirsen araştır belki vardır

    Benim için ağırlık önemli değil. Zaten uzun mesafede desteksiz atış yapmıyorum. Denemek için belki bi kaç defa. Bi tane kamp mat ı aldım. yere seriyorum sürekli yatar pozisyonda destekli atış ama bipodsuz. G3 tarzı yani :) onun dışında hedeflerle alakalı, çok zevkli bişiy buldum denemenizi tavsiye ederim. Mutlaka nereye giderseniz gidin efes kapağı soda kapağı gibi metal kapaklar bulursunuz. Bunları yaklaşık 20-30 metre mesafedeki bir ağacın üzerine bir taş yardımı ile çok derine olmayacak şekilde çakın. Sonra vurmaya çalışın. İnanılmaz zevkli çünkü zor. Helede dürbün kullanmıyorsanız oldukça zor. Dürbünle ie nokta sıfırlaması olması lazım, ama sıfırlama içinde oldukça yardımcı oluyor çünkü hedefinizin kağıtla gibi kıpırdama ihtimali yok.

    Bu arada evet TS 18 leri uzun mesafe icin kullanıcam.Harika peletlet bence. Benim torun bile TS 18 lerle kendini CFX zannediyo :) . Ayrıca reklama girmezse hisarönü acayip biyer. Ts 18 sordum bi magzaya adam 14 ytl dedi!!!!!! bende cok dedin ya dedim. Oda kursun pahalılandı dedi. Bisiy demedim cunku 30 metre ilerdeki yerden sabahında 6 ytl ye almıstım. Ve ayrıca ellerinde bi tane 6,35 webley var 1. nesil. Bu haftada mod 52 leri geliyomus. Magazanın adını burdan vermiyecegim ama isteyenler bana özel msj dan ulassın.

    kardeş istersen biraz daha bekle bu hatsanın yeni ürünleri piyasaya çıkıyormuş ..satan bayinin deyişine göre bu hafta içinde çıkması lazım...ben bekliyorum vallah..ts18 i uzun mesafeler içinmi kullanacan kardeş?

    Izmirdeki ana bayi ile bende konustum. Ama cok fazla sey beklemiyorum Torpedo lardan acıkcası. Cok agır silahlar olcakmıs gibi geliyo bana. Onun dısında fiyatlarla ilgili herhangi bi fikir varmı? Bide gecenlerde verdigin numarayı aradım hani webley 5,5 1. nesil var demistin. Ataturk stadının ordaki bayi. Adam aynen sunu dedi " Yaaaa internette manyagın biri cıkartmıs bizde onla ugrasıyoz. 1. nesil 2. nesil diye bisiy yokhhhhhq." bende " tamam peki o zaman tetikler grimi altın rengimi dedim" adamda bana "parıl parıl altıng tetihhh" dedi :) ;lol; Adamlar daralmıs herhalde :)

    Uzun uzun düşündüm taşındım arkadaşlar. Bu arada elimdeki tüfekle (torun k101) ilgili eksik gördüğüm ve nasıl bi tüfek sahibi olmak istediğimide tarttım ve, kesinlikle uzun menzil etkili bi tüfek olduğuna karar verdim. Bu aşamada 2 tüfek gözüme çarpıyor bütçede göz önüne alındığında. GAMO CFX 5,5 ve HATSAN mod 140. ve bu tüfeklerlede gamo TS 18 kullanmayı düşünüyorum. Webley Patriot lara yatişemeyeceğim galiba. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı?

    En iyisi fx ler hariç diyeyim çünkü fx ler herhalde tartısılmaz üstündür bi çok silaha oranla. Fx düşünecek olursam T12 düşünürüm. (fiyat olarak). yoksa HW 100...zaten başkada bilmiyorum. Ancak önce tüp almak gerekli..8 lt lik yeterli olur herhalde..fiyat bilmiyorum, daha sonrasında ise dolum aparatları geliyor o konudada bilgim yok.

    Evde scuba tüpden silaha hava doldurmak,merdiven altı gereçlerle değilde,markalı arkasında sizin zarar görmeniz halinde çok büyük kayıplar yaşayabilecek ve sorumluluğunun bilincinde üreticinin bir ürünü var ise ben gönül rahatlığıyla dolum yapabiliyorum,bu tür aparatları üreten bir kaç yurt dışı firmanın ürün açıklamalarında 3000 PSI kullanım basıncı ve 5000 PSI test basıncı ibarelerini,resmi web sitelerinde görebiliyoruz.

    Evet şimdi içim rahatladı. Teşekkürler.Önerebileceğiniz pcp ve dolum aparatları ve takribi fiyatları nelerdir acaba?

    Basınçlı kaplar ve kullanılan dolum aparatları kullanıldıkları basınçların en az %50 üzerinde teste tabi tutularak a dan z ye üretim aşamalarında kalite kontrollü eretilirler,ve güvenlidirler,ama siz derseniz merdivan altı üretim,ona bir sözüm olamaz,avrupada amerikada bu PCP silahlar hatalı kullanım (hava yerine propan,oksijen) dışında kayda geçen bir kaza raporlanmamıştır,Termopl İlker arkadaşımız HW100 için 4 adet uzatma tüpü imal etmiş ve basınç testlerini henüz yaptıramadığı içinde ne kendisi kulanmış nede kimseye vermiştir.Avrupalı üreticiler zaten bu kurallara bizden çok daha sıkı bağlıdırlar.

    yani evde yapılan scuba tüplerden hava aktarma işlemi, güvenlimidir? tekrar söylüyorum, forumda önerilen ve denenmiş aparat ve gauge lar kullanılırsa?

    ancak pcp lerlin dolumu ile ilgili okuduğum forum yazılarında, gerçektende tehlikeli oldukları kanısına vardım....sonuçta evdeki tüpler ve lpg li araçlar sertifikalı ve testlerden geçmiş basınçlı tanklar ve dolum aparatları ise bizim yaptığımız gibi sonradan uyarlanmış mekanizmalar değil. Herhangi bir şeyi yanlış yaptığımızda tecrübe ettiğimiz şey oldukça acı verici olabilir. Demek istediğim, dolum için kullandığımız aparatlar ne bu iş için yapılmış, nede tüfek tüpleri bu şekilde dolum için uyarlanmış. Dolumun yüzde yüz güvenli (uygun aparat ve kotrolleri tam yapılmış tüp ve gerekli gauge lar kullanılarak) olduğunu söyleyebilirmisiniz Sn. Üstad. Mustafa Serdar bey?

    arkadaslar bununla atış yapmak artık bana zevk vermiyoo yaff..her attığımı vuruyorum..tüfeği desteğin üzerine koyunca sanki yapışıyor tüfek sağa yada sola oynama lüksü yok ancak siz kundakdan kaldırırsanız o zaman saga sola oynatabilirsiniz destek deyil mengene sanki sizlerinde bildiği gibi çok çok hafif taşıması kolay


    tamam abi not aldım netden proğram indirmem gerekecek galiba resim düzenleme için.pek fazla anlamamda pc den

    bence harika olmuş...her dakika yeni şeyler öğrenmek çok güzel...emeğinize sonsuz saygılar arkadaşlar...

    şimdi pcp dolumlarıyla ilgili yazıları okuyordum ve işin açıkcası biraz korktum ve pcp davası benim için kapanmıştır. Yani evde bomba bulunduramam. Hatta iki bomba. Biri dalış tüpü diğeri pcp deki tüp. Alan ve kullananlarada benim tavsiyem çok dikkatli olmaları.


    [quote='sunfun',index.php?page=Thread&postID=14863#post14863]O sevgili tamircinin kestiği yayı attım ben. Orjinal yayı bende durmaktaydı onu taktım, ve 1 cm boyunda ve yayla hemen hemen aynı genişlikte bir hortum parçası taktım. Benim ses " zannnngggg" sorunumu çözdü.

    b webley patriot 1ci nesil gümüş tetik namlu ucu susturucusuda metal olmak şartıyla,sağolasın ilgilendiğin için ama şu scuba işine bi türlü açıklık gelmedi...

    1ci sorun için palet varkı var dostum ben bu saçmalardan kullanıyorum gamo roket ucu bilyeli tahribat açısından oldukca başarılı...yine gamo hunter saçma bunun yanında gamo expander sivri uç kullanıyorum.gamo pro magnum ve gamo ts18 de bazen alıyorum....tavsiye ederim farkı görürsün...2ci soruna gelince pistonu tutan tırnaklı metal parçasının doğru çalışıp çalış madığını kontrol et belkide o parça hasar görmüş yada o tırnaklı parçanın pistona girdiği yer aşırı yüklemenin sonucunda aşınmış olabilir....ben şunu tam anlıyamadım sen tüfekcinin kestiği yayın arkasına ne kadar bir ilave yaptın orayı bir açıklasan iyi olcak yada yeni yay al dikkatli bir şekilde tak derim..internetde kredi kartın varsa alış veriş yapa bilirsin yada satan bayi ile irtibata geçersin havale yaparsan olur bu konuda bende senin gibi acemi idim taaki geçen güne kadar.daha önce hiçbir yerden alış veriş yapmadım..bu siteden üye arkadaşlara danıştım dürbün ayarlama konusuna gelince tüfek ile atış yaparken destekli atış yapmanı önerecem bunu sen zaten biliyorsun... ama sesin kullandığın dürbün sağlam bişey deyil dostum o dürbünle ancak o kadar olur limitini biraz artırısan maksimum 85 ytl veya üzeri o zaman keyifli atışlar yapabilirsin..saygılar


    webleylerin kurma kolu ile ilgili serdar beyin bi calışması olacaktı acaba o konu hakkında bi gelişme varmı. Eğer kurma kolu ile ilgili sorun yada çıkacak muhtemel sorun yeni bir kol üretimi ile çözülmüş ve 1. nesilde kalmışsa önümüzdeki hafta siparişimi veririm.

    O sevgili tamircinin kestiği yayı attım ben. Orjinal yayı bende durmaktaydı onu taktım, ve 1 cm boyunda ve yayla hemen hemen aynı genişlikte bir hortum parçası taktım. Benim ses " zannnngggg" sorunumu çözdü.

    ya o pcp lerde, tüpleri sadece o litre hesabıyla calısan, scuba tüplerlemi doluyor? Hızları gayet iyiymis, ama iste tereddütle karışık bilgisizlik var o konuda...Ama torun k-101 ler eğer şartlarını zorlamazsanız iyi çalışan ama dengesiz tüfekler.