muratpasin adlı kullanıcının mesajları

    yanlış anlaşıldım, ifade edememişim, şimdi okuyunca fark ettim de, eteğe doldurmak derken arkadaşın da yaptığı gibi wadcutter-düz uçlu bir pellet alıp eteği doldurduktan sonra namluya ters bir şekilde oturtmaktan bahsediyordum, hollow point olmalı demişsiniz, belki beeman crow magnum gibi haznesi hacmen büyük bir pellet ile dediğiniz mümkün olabilir ama crosman-RWS gibi firmaların hollow point pelletlerindeki deliklerin iç hacmi talebimizi karşılayamayacak kadar az malesef..

    Bir öneri, bu patlayan pellet yapmak için kullandığınız barutu çok az bir su ile çözüp ondan sonra pelletlerin eteklerine doldurursanız ve bir süre kurumaya bırakırsanız hem daha rijit bir yapı elde etmiş olacaksınız, hem de barut karışımının pellet sınırları dışına çıkması engelleneceği için namluda sürtünme-patlama-isabetin etkilenmesi gibi istenmeyen durumlarla karşılaşma ihtimalini en aza indirmiş olacaksınız.
    izli pelletler için de bir sorum olacak, bu fosfor çubuklarındaki sıvıyı pelletlerin eteklerine nasıl tutturdunuz, pamuk vs bir malzeme kullandınız mı?

    Eskiden İstanbul'da Pazartekke'de bir adet vardı, yaklaşık 2-3 sene kadar önce kapandı. Kapanmasında biraz da havalı silah camiasının suçu var, çok güzel bir atış alanı olan, kağıt ve field targetlerin olduğu modern bir tesisti, ben silahım olmadığı zamanlarda çok ucuza orada atış yapardım mevcut silahları kullanarak. Sanırım ekonomik koşullardan dolayı kapandı..

    jsb'ler oldukça iyi grupman yapıyor, ben crosman premiere pelletlerle de çook iyi sonuçlar alıyorum, pro hunterları da bir arkadaşa hediye ettim, kendisi mod 125i ile çok randımanlı atışlar yaptı bugün gamolarla. crosman pelletler sanırım jsblere göre biraz daha sert ve kısa etekliler, yani kanımca 50+ metre atışlarda jsb, daha kısa mesafeler için ise crosman premiere pelletler (, jsb kısa mesafede daha kötü diye demiyorum, maksat eldeki pelletleri de değerlendirmek :D, tabii ki kendi tüfeğim için konuşuyorum) performanslı olacaktır.

    ben prohunter kullanmayı bıraktım, kurşunu resmen namluya sıvadı, yepyeni tüfeğin namlusunu temizlemek zorunda kaldım. ?( bu kurşun sıvanmasını sizler de yaşıyor musunuz?

    merhaba, stoeger x20 suppressor combo kullanıcısıyım, gamo pro hunter kullandığım zamanlar etekler namluya tam girmiyor, daha doğrusu crosman premier kullandığım zaman namluya sıkıca ve tam oturma sağlanırken gamolarda eteğin bir kısmı dışarıda kalıyor, atış yaptığım zaman da yüksek basınç sebebiyle eteğin en dış kısmı contanın üzerine -tabiri caizse- sıvanıyor.. bunu sadece ben mi yaşıyorum, bu pelletleri kullanmaya devam edersem ileride problem yaşar mıyım? (aslında jsb exact pellet arıyordum ama mercanda bulamayınca bir de bunları deneyelim deyip pro hunter aldım )