Mühendis adlı kullanıcının mesajları

    Uzak mesafe, etkili, isabetli, kaliteli ömürlük tüfek diyorsanız Diana veya HW alın. Gamo'lar fena değildir ama 2.sınıf kalır.


    Namludan kırmalar sabit namlulara nispeten daha hafif oldukları için ayakta desteksiz atışlar için daha idealdir. Birazda göz zevkinize hangisi uyuyor ise. Yoksa isabet noktasında artısı yok denecek kadar az. Hatta Diana 350 yaylılar içerisinde en güçlü ve isabetli tüfeklerden biridir.


    Başlangıç sürecinde kafanız biraz karışacaktır, ancak bir tüfek aldıktan sonra herşey netleşir :)


    Saygılar

    120m den Diana 350 bile ancak kola tenekesini deler. Passız tenekeyi delen arkadaş biraz uçmuş gibi. Kartalcin in dediği gibi conta problemi olabilir, kontrol etmende fayda var.


    Mermi noktasında ise farklı mermileri denemen gerekli. Eskiden Benjamin 14.3gr vardı uzak mesafelerde isabetli idi fakat artık piyasada yok. Ona en yakın Croassman Hallow point 14.3gr i bir dene istersen.


    Bu arada tüfeğiniz hayırlı uğurlu olsun, isabetli atışlar.

    Bu tür yarışmaların gerçekleştirilmesi havalı silah adına güzel bir gelişme (emeği geçen herkese tebrikler). Yarışmaların çeşitliliği ve yapılan illerin sayısı arttıkca bu spora gönül verenlerin sayısınında artacağına eminim.


    Aynı zamanda yarışmaların çeşitliliği, herkesin kendi zevk ve becerilerine uygun bir yarışma seçme imkanını verecektir. Birisi iyi bir gurup çıkaramazken FT yarışmasında iyi dereceler elde edebilir.


    Bu arada bu yarışma iyi bir atıcının elinde Hatsanın neler yapabileceğine iyi bir gösterge olmuş. Yerli malı yurdun malı, herkes ona sahip çıkmalı. Hatsan...Hatsan... Hatsan... :)


    (benim gönlümde yatan aslan FX Gladyo)


    Saygı ve sevgilerimle

    Gerçekten ilginç bir tüfek gibi görünüyor. Kurma sistemi de çok farklı. Resimlerden göründüğü üzere işcilik ve ahşap kalitesi çok güzel.

    Merkez Av Komisyonunun resmi gazetede yayınlanan kararlarından bir kısmı;


    ÜÇÜNCÜ BÖLÜM


    Yasaklanan Avlanma Araç ve Gereçleri, Özellikleri, Bulundurulması ve Satışı,


    Yasak Avlanma Şekil ve Usulleri


    Avlanmada kullanılması ve avlaklarda bulundurulması yasaklanan araç ve gereçler ve özellikleri ile avlanma esasları,


    Madde 10-(1) 4915 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında komisyonumuzca avlanmada kullanılması ve avlaklarda bulundurulması yasak olan araç ve gereçler ile özellikleri aşağıda belirtilmiştir.


    a) Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış, otomatik, yarı otomatik pompalı ve benzeri yivsiz av tüfekleri ile havalı tüfek ve tabancaları, canlı mühre ve çığırtkanları, gece atışları için kullanılan hedefi gösteren veya elektronik olarak hedefi büyülten nişan alma aletleri (nişan alma dürbünleri) avlanma araç ve gereci olarak kullanılamaz.


    Avlanma gayesi dışında da olsa canlı mühre ve çığırtkanlar avlaklarda vasıta içinde ve açıkta her ne surette olursa olsun bulundurulamaz.



    Yazının tamamı:
    http://rega.basbakanlik.gov.tr…er/2007/07/20070706-4.htm

    Konu "Karga vurmak serbestmi değilmi?" ye döndü. Biraz araştırdım ve başka bir avcı forum sayfasında 18 yaşındaki bir havalı tüfek kullanıcısı bir konu başlatmış. ve konu ile ilgili teknik açıklamalarda var.


    Hangi hayvanın hangi tarihlerde vurulacağına "Merkez Av Komisyonu" karar veriyormuş. Bence buraya bir e-posta atılarak konu ile ilgili detaylı açıklama istenebilir. Avcı ruhsatına sahip kişiler günde 15 taneye kadar vuarabiliyorlarmış. Bir kişi havalı ilede vurmanın serbes olduğunu yazmış.


    Konunun linki aşağıda. Aradaki polemik yazılarını çıkarırsanız bilgilendirici bir konu.


    http://www.avcilarmekani.com/frmasc10200-gun0-baslangic0


    Bu linktede 4.gurup kuşlara bakılabilir;
    http://www.tumgazeteler.com/?a=901133


    Bu arada, vurduğunuz kargaların günahı boynunuza. Ben vurmanın haklılığını ispatlamaya çalışmıyorum. Vurduğum karganın pişmanlığını çekiyorum ve vicdanımı rahatlatacak mazeretler arıyorum.


    Saygılar

    Türkiyede kuş popülasyonlarını inceleyen takip eden ve gerekirse "vurulmaları gerekmektedir" iznini verecek bir merci yok mu? Adamalara e-posta atalım soralım. Dedikodunun ötesine geçelim, bilimsel konuşalım.


    Nette karga popülasyonunu incelerken şu linke ulaştım.


    http://www.erzincan-cevreorman.gov.tr/mck2006_2.htm


    Özetle Erzincan da (aynı zamanada doğduğum büyüdüğüm güzel şehir) karga popülasyonunun arttığı vurgulanıyor, kuş giribini önlemek için valilikce yayınlanmış önlemleri içeren bir genelge.

    01. Yaşlı kirpi
    02. ihtiyar
    03. Termopl
    04. Master
    05. Gunman Haluk
    06. Bayayhan
    07. meseduzu
    08. Sunborn ve eşi
    09. Erkut
    10. Hamzaali
    11. Orhan Uşaklıgil
    12. Cahit Keskin
    13. Sezgin
    14. Mustafa
    15. jimih
    16. avcı
    17.Vasuki Volkan
    18-Bülent,Ata(Atlatamazsak eşi )
    19. freedom_34
    20.hardturkve (bacanak, kayınço ,hanımlar)
    21.Fatih
    22.elomen
    23.Mühendis (Sabah ALES imtihanım var dua edin )

    Bu kargaların ne çok düşmanı varmış. Birisi "Kargaları vurmak caizdir" fetvasını verse 3 günde nesli tükenecek hayvanların :him:s


    Konuda zaten "itirafname" ye dönüştü. Herkes kargalara ne kadar düşman olduğunu, nekadar karga vurduğunu itiraf ediyor :)

    Sayın exador,


    Gerçekten güzel bir noktaya değinmişsin. Vurmak değil vurmamak erdem. Yani nefisle yapılan savaşı kazanmak.


    Eğer vurmak bir ihityaç olsa, içinde böyle bir tartışma yaşamassın. Akşam evine götüreceğin av olsa vururkende vurduktan sonrada sevinirsin.

    Arkadaşlar hayırlı uğurlu olsun. Mümkünse krono ölçümleri ile birlikte gurup çalışmalarını bekliyoruz.