Mühendis adlı kullanıcının mesajları

    Birkaç haftadır atış yapmıyordum, iyice hamlanmadan biraz atış yapayım belki arkadaşlarda arazidedir diye kızımı da alıp mekana gittim.


    Benden başka kimseler yoktu, zaten havada atış için elverişli değildi, fazla rüzgar vardı. En son tüfeğe Red Dot takmış ve sıfırlama yapmamıştım. 50m deki 5lt lik yağ tenekesine birkaç atış yaptıktan sonra sıfırlamasını yaptım. daha sonra yaklaşık 95-98m mesafeye hedef kağıdını yerleştirdim ve gurup çalışması yaptım. Sonuçlar hiç iç açıcı değil ama yinede paylaşmak istedim. Saymaya kalksam bahanem çok tabiki.


    Tüfek : Diana 350 Mag 5.5mm
    Optik : A1Optic Red Dot
    Mühimmat :Crossman Hollow Point
    Mesafe :95m
    Pozisyon :Ayakta desteksiz
    Hava :Çok rüzgarlı


    Her hedefe 10 atış yapılmıştır


    Birinci gurup çalışması:
    [Resim Engellendi: http://img355.imageshack.us/img355/5540/63559249zu6.th.jpg]



    İkinci gurup çalışması:
    [Resim Engellendi: http://img47.imageshack.us/img47/1426/31176272zx3.th.jpg]


    Üçüncü gurup çalışması:


    [Resim Engellendi: http://img397.imageshack.us/img397/3636/60768278yt9.th.jpg]

    Sayın Pars,


    Arasıra forumda böyle tatlı çekişmelerin, fikir alış verişlerin olması güzel oluyor, foruma heyecan geliyor. Yani konu PCP-Yaylı tartışmasına dönsebile.


    Bende Diana 350 mi alalı nerdeyse 2 sene oldu ve sanırım 10.000 civarı atış yaptım. gerçekten araziye giderken sadece tüfeği sırtına alıp gitmek, her tüfeği kuruşta kol pazularınızın güçlendiğini hissetmek :) yaylının artıları. Hele diana gibi isabetli ve güçlü bir tüfek kullanmak çok daha zevkli.


    (Diana 350: Benjamin 14.3gr ile 840-860ft, Gamo Pro Magnum ile 820ft civarı krono ölçümleri).


    Ekipteki arkadaşların her 20-30 atış sonrası PCP tüfeklerini götürüp tüpe bağlamaları bana çok abes geliyordu. Ve tüfeğim ile gurur duyuyordum.
    200m ye atış yapmaları, 50m de 100m de çok güzel guruplar çıkarıyor olmaları bile beni PCP almaya ikna edememişti (-di 'li geçmiş zaman)


    !!! TABİ Kİ!!! FX Gladyo ya aşık olana kadar.


    Pars, bende şuan senin durumundayım, FX Gladyo (PCP değil) isteyipde henüz alamamış birisi. Yatagun kredi kartına taksiti başlatır ve bende Dianayı satar isem alamak nasip olacak (bu arada koca bir scuba tüpü taşıyacak olamayı hiç aklıma getirmek istemiyorum)


    Sevgi ve sağlıcakla kalın

    Sevgili Pars,


    Ağzına sağlık, bunları ben yazsaydım reklam olurdu, yanlış anlaşılabilirdi.


    Dediklerine %100 katılıyorum. Zaten bu tüfeği Kemal Abinin (Vasili) ısrarlı tavsiyeleri üzerine almıştım ve çok memnun kaldım.


    "Borç yiğidin kamçısıdır" deyip borcun altına girip bir FX almayı düşünüyorum.


    Saygı ve sevgilerimle

    FX Gladyoyu çok sevdim. Nasip olursa benimkini satıp alıcam. bizim airgunsnipers ekibinde tek yaylı bende var. Artık bende 150m ve üzeri atışlara terfi yapmak istiyorum.


    Arkadaşlar AA 410s lerle (yarı modifiye) 150m ve üzeri çalışıyorlar ben de geri kalmak istemiyorum doğrusu. Yoksa 350 yaylılar içerisinde uzak mesafede en isabetli ve etkili tüfeklerden birisi.

    Pazar günü fotoğraf makinam yanımdaydı, 350 yi de artık satmayı ciddi ciddi düşünmeye başaladım. Birazda reklam amaçlı video çekimi yapayım dedim. Bu tüfeğin neler yapabileceğini gösterme eadına. Önce tabure de oturarak atışlar yaptım fakat istediğim atışları yapamadım. Bende ayakta desteksiz atışlar yaptım. Pek formumda değildim ve hava rüzgarlı idi. Özetle bahanem çok.


    Atışlar 6x40 Sarsılamaz dürbün ile yapılmıştır. Video görüntüsünü sansürledim (İsabetsiz atışları aradan çıkardım) ;şrofls;.


    http://video.google.com/videoplay?docid=638922692923140862&hl=en
    Saygılar

    3.5mm yay mı takacan? Tüfeğe yazık değilmi? orjinali hali bile yeterince güçlü bir tüfek.


    Yanlış anlama tüfeğe yazık. Böyle kaliteli bir tüfek bence hep orjinali hali ile kalmalı.


    Tabiki zevkler ve renkler. Takmadan önceki ve sonraki isabet ve hız verilerini paylaşırsan sevinirim.


    Saygılar

    Merhaba,


    Öncelikle böyle güzel bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi bildirmeyi kendime borç bilirim. Her seferinde katılımcı sayısıyla olsun organizasyonun profesyönelliği ile büyüyen bu buluşmaların daha üst seviyelere gelmesini diliyorum.


    Acizane yeni gözbebeklerimiz olan FX ler hakkında görüşlerimi yazamak isterim. Üç tüfeğidi birkaç defa kullanma fırsatını buldum ("ihtiyar" ın tabiri ile elimde zamk yoktu :) ).



    T12: (Dış Görünüş) Yakından baktığınızda kalitenin parıltısı gözünüzü alıyor. Metal işciliği, namlu kalitesi anlatılmaz yaşanır türden. Böyle bir tüfeğe ahşap kundağın daha çok yakışacağına inanıyorum. Plastik kundakla bana çok da çekici gelmedi.


    (Kullanım) Elinize aldığınızda ne kadar hafif olduğuna şaşırıyorsunuz önce. Sonra "Bolt Action" kolu ile mermiyi sürmek çok kolay ve sniper havası veriyor. Yanlız 12 li Şarjörün dolduruluşu biraz enteresan. Elinize ilkdefa alıyorsan nasıl dolduracağını kesinlikle keşfedemezsiniz. Bir uygulama işle kolaylık öğreniyor ve alıştıktan sonra hiçde zor gelmiyor.
    Tüfeğin isabetliliğine zaten diyecek birşey yok, 10 numara (10 üzerinden). Özellikle ayakta desteksiz atışlarda bile rahatlıkla isabetli atışlar yapılabilecek bir tüfek. Tek dezavanatajı tüpün bittiğini "dırrt" sesini duyunca anlayabiliyorsunuz, manometresi yok. Buda aslında problem değil; silahı kullandıkca kaç atış sonra tüpün kaç bara düştüğünü öğrenecek ve hiç manometreye bakma ihtiyacı duymadan dolum yapacaksınızdır.


    FX Gladyatör: (Dış Görünüş) Daha ilk resimlerini gördüğümde bu tüfeğin görünüşünü çok sevdim. Ama hep ahşap kundaklı halinide hayal ettim. Ahşapı seviyorum. İşcilik kalitesi gerçekten harika. Verilecek parayı sonuna kadar hakkedeceğine inanıyorum.


    (Kullanım) Tüfeğin ele oturuşu, kurma kolunun kullanım kolaylığı, tüp hacminin birçok atışa olanak sağlayacak kadar büyük olması öne çıkan özellikleri. Hafif bir dürbün takılması halinde ayakta desteksiz atışlarda bile iyi guruplar çıkarabileceğine inanıyorum. Ben zevkle kullandım. Aşık oldum diyemiyorum çünkü hanım çok kıskanır. Diana yı bile zor hazmetmişti :)
    Benim gönlümde yatan tüfek bu. Gurup çalışmalarının sonucunda namlunun ne kadar kaliteli olduğu birkez daha ispatlanacağına inannıyorum. Şarjörü klasik PCP şarjörü ve kolay bir kullanıma sahip. Ama oda 12 li olsa fena olmazdı aslında. Daha yazacak çok şey var ama iş saatinde ancak bu kadar yazmaya fırsat bulabildim.


    FX Revo: Onun hakkında hiçbirşey yazmayacağım. Kedi-çiğer meselesi.


    Bu kadar reklamdan sonra artık FX alırken Yatagun beni görür ½bay£bay`;


    Saygılarımla

    Ben henüz almadım fakat arkadaşlar aldı. Gerekli belgeleri tamamlayıp parayı yatırdıktan sonra kolaylıkla alınabiliyor.


    Artıse ne? Elinde silahla sağa sola atış yparken yakalanırsan jandarmaya; ben lisanslı sporcuyum antreman ypıyorum dersin :)

    [Resim Engellendi: http://img125.imageshack.us/img125/7555/yusufsa3.th.jpg]


    Yusuf, Pekin'de tek tabanca mücadele edecek

    Havalı tabanca ve 50 m serbest tabancada yarışan milli sporcu, adeta bir rekortmen avcısı. Spora 2001 yılında başlayan Dikeç'in çeşitli dallarda 48 kez Türkiye şampiyonluğu var. 1973 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde doğan Yusuf Dikeç, ilk ve ortaokulu burada okuduktan sonra 1994 yılında Uzman Jandarma Okulu'nu kazanarak Ankara'ya gelir. Bu okuldan mezun olduktan sonra Mardin'de göreve başlar. 1999 yılında jandarma astsubaylık sınavını kazanarak 1 yıl okuduktan sonra mezun olur ve 2000 yılında İstanbul'a atanır. Burada 1 yıl görev yaptıktan sonra Ankara Jandarma Spor Gücü'ne atanır. 2001 yılından itibaren atıcılık sporuna başlar. 2001 yılından bu yana hem Ordu Milli hem de A Milli Takımı'nda yurtdışında ülkemizi başarıyla temsil eder. Birçok madalya kazanarak bayrağımızı göndere çektirir. Atıcılığa başladığı günden bu yana çeşitli dallarda 32 kez Türkiye şampiyonu, 8 kez Türkiye 2.'si, ve 4 kez Türkiye 3.'sü olur. Yine çeşitli dallarda finalli ve finalsiz 12 kez Türkiye rekorunu kırar. Rekortmen sporcunun uluslararası başarıları sırasıyla şu şekilde: 2003 Mayıs ayında Çek Cumhuriyeti Pilzan şehrinde yapılan Ordulararası Ateşli Silahlar Avrupa Şampiyonaları'nda Avrupa 2.'si. 2004 yılında Ankara'da yapılan


    Ordulararası Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si. 2005 yılı Haziran ayında İspanya'da yapılan Akdeniz Oyunları'nda havalı silahlarda (585) puan atarak Türkiye tarihinde ilk defa hem Türkiye rekorunu kırmış hem de Akdeniz Oyunları 2.si olmuştu. 2005 yılında ekim ayında İsviçre'de yapılan Ordulararası Dünya Şampiyonası'nda dünya beşinciliğini getiren atışlar yapar. 2006 yılında Almanya'da yapılan Havalı Silahlar Dünya Kupası'nda dünya 9.'su olur ve seri farkından finali kazanır. 2006 yılında Norveç'te yapılan Ateşli Silahlar Dünya Şampiyonası'nda Türkiye ve dünya tek atış (591) olan dünya rekorunu 2 kez kırarak dünya şampiyonu olur. Bu dereceyle (597) artık dünya rekorunun yeni sahibidir. Türk bayrağını göndere çektirmiş ve İstiklal Marşı'nı okutmuştur. 2006 yılında Hırvatistan'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda havalı silahlar dünya 12.si olur ve 2008 yılında Çin'de yapılacak olan olimpiyatlarda yarışabilme kotasını alır. Milli sporcu, halen Ankara Gazi Üniversitesi Spor Akademisi Antrenörlük bölümünde okuyor. Jandarma Gücü Kulübü'nde spor yaşantısına devam ediyor. Atışta başarılara ve rekorlara doymayan Dikeç'in, Türkiye'nin yetiştirdiği, dünyanın en nadir ve kabiliyetli sporcularından biri olduğu dile getiriliyor. (Kaynak; ZAMAN Spor)


    Nasıl olacak bilmiyorum ama bu spora gönül vermiş kişiler olarak bu nadide şahsiyeti desteklemeliyiz. Ona güvendiğimizi belirten e-postalarımızla, TR ye döndüğünde Havalimanında karşılayarak (hep futbol fanatikleri yapacak değilya) arkasında bu sporu seven kişilerinde olduğunu gösterebiliriz kanaatimce.


    Saygılar

    Diana 350 Magnum da en isabetli mermi benjamindir. Fakat piyasada olmadığı için Hollow Point i denedim ve 100m de bile kararlı ve isabetli atışlar yapabildim.


    350 de Benjaminden sonra en iyi mermi olduğuna inanıyorum. 35m gurup çalışma fotolarını eklemiştim.

    Tasco nun 6-24x42 True mil dot dürbünü de değerlendirilebilir.


    ebay da bir satıcı 80$ civarına satıyor ve worlwide satış yaptığını yazmış. TR ye kargo ücreti olarakda 18$ belirtilmiş. Eleman ABD den gönderecek. Ya kendi ülkesinin kurallarını bilmiyor yada göndermenin bir yöntemini bulmuş.


    ABD den TR ye silah parçası satışı yasak

    Optimaya uygun Red Dot değilde havalı silaha uygun Red Dot daha doğru olur sanırım.


    Havalı silahların Red Dot veya Dürbün takma rayı 11mm. Buna uygun ayağı veya tutucusu olan Red Dot seçmek lazım. Ben ebay dan A1optic Reddot aldım ve alırken özellikle belirtiyorsunuz 11mm olacağını.


    Eğer Bushnel Red Dot alırsanız herhangi bir dürbün ayağı kullnabilirsiniz. Ebay da çok uygun fiyatlara red dot bulabilirsiniz. Ama her satıcı TR ye satış yapmıyor. Özellikle ABD li satıcılar TR ye satış yapamıyor.


    Saygılar

    Tecrübe ile sabittirki 350 Mag 5.5mm de, özellikle uzak mesafede en isabetli mermi Benjamin. Fiyatı uygun olsun dersen Gamo Pro Magnum ve Hunter hem tatminkar hemde temini kolay.


    Şu sıralarda Crosman Hollow point i deniyorum, benjamine denk belki daha iyi bir mermi izlenimi verdi bana. Diğer bir başlık altında gurup çalışmamın resimlerin koydum. İnceleyebilirsin. İyi bir atıcı isen tabiki daha iyi guruplar çıkarabilirsin.


    Saygılar

    Merhaba arkadaşlar,


    Bugün arazide sağa sola atış yapmak yerine "Crosman Premier Hollow Point" mermilerini test ederek emin olmak için gurup çalışması yaptım.


    3-4 aydır 6x bir dürbün kullanıyordum fakat geçen pazar tüfeğime A1Optic Red Dot tımı tekrar taktım. Red dot kullanmak zevkli fakat gurup çalıması yapacaksanız 3 MOA lık bir Red Dot olması lazım. Benimki 5 MOA lık yani 35m de hedef kağıdındaki siyah bölgeyi tam kaplaycak büyükte. Yani teorik olarak Kırmızı nokta büyüklüğünden daha hassas atış yapamassınız.


    Crosman Hallow Point i geçen hafta denemiş ve ilk izlenim olarak tatmin edici olmuştu. 50m de isabetli atışlar çıkarmıştı. 100m ve üzeri gurup çalışmasını AA S410 sahibi arkadaşlara bırakıyorum. Malum bende hala yaylı bir tüfek var.


    Birinci fotoğrafta 1A gurubunda 5 atış var ve Red Dot sıfırlamasını yapmadığım için gurup solda toplandı. İyi bir gurup olamdı. 1B de de gurup çok büyük. fakat 2 li gurupların yakın olması hatanın benden kaynaklandığını gösteriyor.
    [Resim Engellendi: http://www.resimekle.gen.tr/pics/5a14534b8ca92148369d60473fbf68f7.jpg]



    Bu fotoğrafda 2A ve 2B de 5er atış olması lazım ama nedense 2A da 6, 2B de 4 atış var :) 2A daki soldaki daire dışı atış ilk atışım ve benden kaynaklandı. 2A daki gurup fena sayılmaz.
    [Resim Engellendi: http://www.resimekle.gen.tr/pics/c0b9f98cd662f6f312110a72071d6202.JPG]


    Bu fotoğraftaki guruba ne iyine kötü diyebiliyorum. Toplam 10 atış yapıldı.
    [Resim Engellendi: http://www.resimekle.gen.tr/pics/d78df6641bad711cac7ef6a5c50e2040.JPG]


    En iyi gurubum bu fotoğrafta 4B gurubunda. Yaklaşık 5cm lik bir gurup.
    [Resim Engellendi: http://www.resimekle.gen.tr/pics/06e84dd5872c25b70ec16da564aaed54.JPG]


    Özet olarak ben bu mermiyi beğendim. En azından Benjamin kadar iyi bir mermi. Tabi bu benim tüfeğim ile uyumunu gösteriyor. Genel konuşmak doğru olmaya bilir.


    İsabetli atışlar


    Saygılar

    Bu buluşmayı kaçırdığım için gerçekten çok üzüldüm. Sen ayazağada otur, bir gün önce aynı mekanda tek başına sıkıla sıkıla atış yap, ogün de hiçbir işin olmasın ve bu güzel buluşmayı kaçır.


    Booz'a ve Ambrosi'ye haber vermedikleri için darıldım doğrusu.


    Benim eşimde önceleri atıcılığa karşı idi. Fakat bir hafta sonu ısrarlarım sonucu birkaç şişe ve yumurtayı vurunca nekadar zevkli olduğunu anladı ve artık oda bir havalı silah atıcısı. Arkadaşlara tavsiyem öncelikle yakın mesafeden birkaç şişe vurabilmelerini sağlayın zaten gersi gelir.


    Saygılar...

    Konu başlığı çok ilgimi çekmemişti, ama birbakayım dedim ve seve seve sonuna kadar büyük bir zevkle okudum. Gerçekten çok ilginç bir konu olmuş.


    Resimlere bakarkende çoçukluğuma döndüm. Doğduğum ve büyüdüğüm köyde demirci ustaları vardı, ve resimde görülen körüklü eski ocaklarda nal, orak, kazma ve tırpan gibi demir işleri yaparlardı (Dili geçmiş zaman). Atların ayaklarına nal çakılışı... Bir an geçmişde döndüm.


    Emeği geçen herkese teşekkürler


    Saygılar


    Fatih GÜL

    Merhaba Arkadaşım,


    Bende Diana sahibiyim ve yaklaşık 10.000 atış yaptım ve hala isabetli atışlar yapıyorum. Özellikle uzak mesafe atışı düşünüyorsan (yaylı tüfekler içerisinde) 350 nin alternatifi yok. Çok düşünme bence. Bende tüfeği alırken 460 ın estetik görünüşüne kapılmıştım. Ama Kemal abinin tavsiyelerine uyarak 350 aldım. Çok da memnunum.



    Saygılar