Mühendis adlı kullanıcının mesajları

    Öncelikle hayırlı olsun. İsabetli bol atışlar.


    İş dolayısı ile Adana ya yolum düştü Pazartesi günü ve ithalatçıya gitme fırsatı da bulunca tüfekleri görme fırsatım oldu. Elinize alınca kaliteyi hissediyorsunuz. boş bir iki atış yaptım ve gerçekten susturucular başarılı.


    Ahşap kundaklar hakkındaki yorumunuza da katılıyorum. Daha kaliteli bir kundak olabilirmiş.


    Bu tüfeği elinize aldıktan sonra dükkandan eli boş dönmek insana ağır geliyor :(


    Bizede almak nasip olur inşallah.

    Bu tablo doğru ise gerçekten çok güzel bir eğri. Bu kadar kararlı olması isabet oranını ciddi oranda artırır. Gerisi atıcının becerisi.


    Edgun u beğeniyorduma ama bunun şarjörlü olması büyük bir avantaj. Gerçekten Edgun dan daha iyi görünüyor.

    Bir sorun yok, pellet doğru açıda giriyor, sadece alttan biraz daha itilecek, Namluyu kırıp yandan bakarsanız namlu dibinin biraz açılı kesildiğini göreceksiniz, bunu da kapandığında 0RİNG de az sürtünme olması ve tam kapanması için yapmışlardır. arkadaşlar belirtmiş zaten, ya daha kolay giren saçma alacaksınız, yada pellet giren yer minik taşlama ile hafifçe havşalanacak, (herhangi bir tornacı rahatça yapar.) isabetteki kararsızlığın da sizden kaynaklandığını düşünüyorum. yaylı havalılarda isabet maharet ister, bütün atışları silahı aynı yerden aynı kuvvetle tutarak yapmak gerekir, mesela omuzunuza dayadığınız yer 1 cm değişse pellet başka noktaya gider, ben zamanında en iyi sonucu tüfek rahatca geri tepebilecek şekilde gevşek tutarak alıyordum, siz de deneyin bir isterseniz.


    Tüfeğinizde hiçbir sorun yok. Metin Beyinde bahsettiği üzere namluyu kapatırken O-ring in zarar görmemesi ve namlunun gövdeye tam oturması için Yaklaşık 5-10 derece eğimli kesilmiştir. Bundan dolayıda paleti yerleştirdiğinizde üst ile alt taraf arasında biraz fark oluşuyor. Namluyu kapattığınız anda palet yerine tam oturuyor zaten.


    Kesinlikle torna, zımpara gibi bir işleme gerek yok. Tasarımı o şekilde ve kesinlikle isabete etki eden birşey değil. İsabet konusunda ya siz yada paletler sorun olabilir. uzun bir süre bu tüfeği kullandım, yaşadığım tek sorun o-ring etrafından hava kaçağı idi, daha kalın bir o-ring ile sorunu çözmüştüm.


    İsabetli atışlar


    Tüfeğiniz hayrılısı olsun öncelikle güle güle kullanın, videoyu izledim de pompayla dolum hakikaten iş değil, pcp tüfeklerin bu sıkıntısı var, scuba deseniz ayrı bir dert heryere taşınmaz, bir ara viddi olarak düşünmüştüm scuba tüp ve pcp, sonra fiyat ve taşıma probleminden dolayı vazgeçtim.
    birde scuba tüpünü doldurtacağız diye git gel uğraşmak var çok zahmetli beni aşar, yaylı tüfekler bu konuda kesinlikle avantajlı istediğin zaman kur at, al cebine 2 kutu saçma vur dağa taşa kendini, yok tüp bitti yok basıncı düştü gibi dertkler yok. mseala benim yaylım arabamda duruyor sürekli, işimden müsait oldugum zamanlarda yolda giderken atış yapılcak biryer görüyorum hemen 3-5 atış yapıp devam ediyorum.


    o yüzden 2012 içinde kısmetse kalteli bir yaylı alıcam


    Bence siz Zoraki HP tabancaları da denemelisiniz. Yaylının konforu, PCP nin isabetliliği var bu tabancalarda. Özellikle 5.5 Ultra modelini aldınızmı azımsanmayacak mesafeden güzel atışlar yapabilirsiniz. Aslında birde dipcikli bir kabza takılınca PCP leri aratmaz.

    Sayın yamahalogist,


    Birşeyleri üretmek, "bunu ben yaptım" diyebilmek gerçekten güzel bir duygudur. Pes etmeden devam edersiniz inşallah.


    7000bar meselesini daha iyi araştırmanız lazım. Yapacağınız PCP de 30mm iç çapa sahip, 40cm uzunluğunda bir silindir ile 280cc lik tüp elde etmiş olursunuz. Bu ebatlardaki bir tüp araştırdığınızda göreceksiniz ki 200bar kullanım basıncı (maksimum dayanım değil) olan bir silindirde et kalınlığı 4mm den başlıyor. Buda çok ağır bir tüfek olacak demektir. Sadece özel alaşımlı silindirlerde 2.5mm et kalınlığında 200-250bar basınç arasında bir değere ulaşabilirsin.


    7000bar sadece hydolik sistemlerde kullanılan iç hacmi 3-4mm olan borularda mevcut. Ama ben buldum diyorsanız yinede işe yaramaz. Çünkü 300bar üstü basan bir kompresör henüz keşfedilmedi :)


    saygılar

    Herkese selam arkadaşlar,abiler.. :rolleyes: bir arkadaşım var kendisi yüksek makina müh.şu anda kendi tasarlayıp imal ettiği cnc tezgah bakımı yapan bir makinayı kullanıyor..konuya hakim yani.benimse kendi çapımda yaptığım;ışığa duyarlı açılıp kapanan perde(ev için),basit elektronik devreler,motorlu bisiklet,muhtelif küçük robotlar vsvs..yani elim az çok alet tutar..Pcp silahlarla ilgili muhabbet açmıştım,anlattım ilgisini çekti,el yapımı birkaç silahı izledik youtubeden,ben aklımda olan birkaç mekanizmadan bahsettim vsvs..şimdi bu gazla bir pcp silah yapmayı istiyorum kankimin de desteği ile.gerekirse benim 125 sniperi parçalayıp kullanacağım..eğer bir namlu bulamazsam..pellet yükleme yeri için bazı planlarımız var.tetik mekanizması elektronik bir devre ile çalışacak,selonoid valfler,borular(max 7000 bar dayanımlı),gibi devre elemanları kullanacağız.şimdi malzeme ve proje üzerinde kafa yoracağız yani,acayip derecede yardıma ve bilgiye ihtiyacım var anlayacağınız.:))..(kimbilir kaç kişi içinden "hadi lenn" diyordur..:))olmazsa da çay demler içeriz yapacak bişey yok:))sizden ricam mevcut bilgilerinizi,şemalarınızı,fikirlerinizi,varsa kullanmadığınız her türlü yedek parça hurda parçayı paylaşmanız..şimdiden teşekkür ederim..belkide ortaya güzel şeyler çıkar ne dersiniz??? :thumbup:


    Bende Edgun videolaranı seyredince benzer bir şekilde gaza gelmiş, Solid Works ü bile kısa sürede öğrenip Edgun dan kopyalayarak ^D tasarımların %70 ni yapmıştım ama sonra bu işin kolay olmadığını fark ediyorsunuz. Ciddi zaman ayırmak gerekiyor. Yoksa yapılamaz diye birşey yok.


    Mesajınızda dikkatimi çeken konu 7000bar meselesi. Sanırım yanlış yazım. PCP de böyle bir basınç yok. Hava tankı için biraz araştırma yapmıştım ve yabancı bir sitede en az et kalınlığı ile en yüksek basınca ulaşabilen bir silindir buldum. Fakat Türkiye temsilcisi özel üretim olduğu en az 1ton sipariş verilmesi gerektiğini söylemişti.


    Elektronik tetik konusunda "İhtiyar" ın çalışmaları vardı, hatta bazı tüfekler üzerinde de uygulamalar yaptı diye hatırlıyorum. Kendisinden bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz, yardımcı olacağına eminim.


    "Neden olmasın?" diyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum


    Benzer bir tatışma daha önce de olmuştu. Hatta Daystate lerde de benzer bir tartışma olmuş ve konu çok farklı yerlere gitmişti. Dişli kısım et kalınlığını düşürüyor.


    Honlanmış borularda seçenek çok ama daha öncede yazdığım gibi 200-250bar arası bulmak zor. Bulacaklarınızda da et kalınlığı 4mm buluyor ki buda ağırlığı çok artırıyor. 4mm et kalınlığı olur ise yaklaşık 4kg/m oluyor silindirin ağırlığı. bunun yanına tüfeğin geri kalan ağırlığını koyarsanız... hesaplayın toplam ağırlığı.

    Bende benzer fikirle yüksek basınçlı silidir araştırması yapmıştım. Yüksek basınçlı silindirler en yaygın hirolik sistemlerde (iş makinalarının hydolik pistonları gibi) kullanıldığı için bu sektörde araştırma yapmak lazım.


    Gebze tarafında bir firmada bol çeşit silindir mevcut. fakat bu tür silindirlerde et kalınlığı fazla oluyor ve çalışma basıncı arttıkca bu et kalınlığı artıyor. Bu durumda metresi 4kg geçiyor, silindir iç hacmi düşüyor.


    Yabancı bir sitede 250bar çalışma basıncı olan ve et kalınlığı 2-3mm olan bir ürün bulmuştum, hatta TR temsilcilerini bulup aradım ve bu tür silindirlerin özel üretim olduğunu ve en az bir ton spariş verilmesi gerektiğini söyleyince hevesim kaçmıştı.


    Bu sitede malzeme türünü (standardını) seçip silindir iç hacmini ve et kalınlığını seçtüğünizde size maksimum çalışma basıncını hesaplayıp gösteriyor.


    Siz nette Honlanmış silindir, boru diye arattırır iseniz bir çok web sayfası çıkacaktır.


    Size kolay gelsin.

    Nette gezinirken ilginç bir pompalı PCP ye rastladım. Görünüşü çok kaliteli ve çalışma prensibide ilginç. Tamamen özel üretim olduğu için olsa gerek fiyatı çok yüksek; 2500$ civarı.


    Bu tüfeğin güzel yanı ise pompalı olmasına rağmen 35ftp güç üretebiliyor olması. El pompası veya scuba tüpü taşımak istemeyenler için ideal.


    http://www.ana-arms.com/productionupdate.html
    http://www.airgungallery.com/details.php?image_id=535
    http://www.airgungallery.com/details.php?image_id=533

    Atış (fps) İki atış arası fark
    1081 11
    1092 3
    1089 4
    1093 1
    1092 3
    1089 6
    1095 8
    1087 14
    1073 3
    1076 1
    1075 1
    1074 12
    1062 5
    1067 13
    1054 1
    1055 7
    1048 8
    1040 3
    1037 0
    1037


    Genel olarak iki atış arası fark ortalamaı 5fps çıkıyor. Fakat ararada ki 14fps farklar atış istikrarını uzak mesafede etkileycektir. Bu farklar galiba mermiden kaynaklanıyor.

    Arkadaşlar bu tüfeği (Edgun Matador) TR ye getirtebilen oldumu acaba. Kardeş forumlarda adı geçti ve biraz araştırdım. İsabetliliği yüksek bir tüfek gibi görünüyor. Özellikle 360cc tüpe sahip modeli ilgimi çekti.


    Eğer alan arkadaş var ise lütfen değerlendirmelerini bizimle paylaşsın.

    Ben aşağıda linki verilen Red Dot ı aldım ve 350Magnumda şuan kullanıyorum. Fiyatı çok uygun ve 3MOA lık bir noktaya sahip olması çok güzel, ayrıca kargo parası ödemiyorsun. Tek sorun, reddot ile gelen ayaklar 22mm. Ben ebaydan 30mm tüp 11mm ray genişliği olan ayakları aldım.


    Bu red dot ın aynı özelliklere sahip kaliteli olanu Bushnel Trophy 740135 modeli (kodu yanlış olabilir). fakat bunu ABD den almak nerdeyse imkansız.


    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12173

    Öncelikle hayırlı olsun.


    Bende BSA 6-24x almıştım ebaydan. sorunsuz eve kadar geldi (İstanbul-Ümraniye). Paketi açtıkları yok. Hatta ben 20mW lık yeşil laze felan da adlım sorunsuz geliyor. Fakat ABD den TR ye silah ve aksesuar satışı yasak. Bavulunda getirecek arkadaşın başı ağırabilir. Honkong üzerinden satış yapan birinden almak daha mantıklı.


    Fiyat performans oranına göre çok güzel bir dürbün. Fakat ucuz bir dürbünden de hariklar beklememek lazım.


    Mesela benim BSA nın ön merceğini sabitleyen cember (somun) gevşek, parmağınızla çok rahat sıkıp gevşetebiliyorsunuz. Fakat sakın orjinal noktasını bozmayın, yoksa netliğiniz bozulur ve ayarlaması çok zor. Tavsiyem dürbün elinize geçtiğinde görüntüde sorun yok ise bu lens sabitleyicinin bir iki noktasına çok ufak noktlar halinde japon döküp sabitlemenizdir.


    Tekrar hayırlı olsun, isabetli atışlar