ihtiyar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Fakat tartı 0.1gr hassasiyete sahipse ikisini de yukarı yuvarlıyor olabilir.

eloktronik hassas terazide, gümüşcü terazi si ile tartdım,

Benim yazdıklarım arkadaşımızın verdiği bilgiye dayanıyor. 0.1 grama duyarlı teraziye, hassas gümüşçü terazisi denemez. Bu tür elektronik tartılar (kuyumcu veya laboratuar) 0.01 veya 0.001 grama duyarlıdırlar.
    Eğer sizin teziniz doğru ise, 10 veya daha fazla pellet beraberce tartılarak ortalama alınması daha doğru netice verir.

Diana'nın sitesindeki bilgi, High Power .177 nin ağırlığının 10.65 grain / 0.69 gram olduğu şeklinde,
    Gamo TS10, ismindende anlaşıldığı gibi 10 grain / 0.648 gram olmalı.

Her ikisinide 0.7 gram tarttığınıza göre, Diana'nın sapması % 1.44, Gamo'nun ise % 8 . Bu da kalite farkı olsa gerek.

Diana High Power 4.5 mm nin ağırlığı 10.65 grain yani Gamo TS10 dan biraz daha ağır.
    Boyunun kısa olması iç boşluğun az olmasından kaynaklanıyor. Piyasada bulunan en kaliteli pelletlerden.
    İyi atışlar dilerim.

yüksek olcekli dürbünlerde,zoom buyudukce kalp atısının etksıı ıle artıkıl ınanılmaz sekılde oynuyor.

Doğru söze ne denir ? 24X büyütmede artıkıl'ın hedefteki titreşimlerinden nabzınızı sayabilirsiniz.

Ne var ki, 8-10 büyütmede bu titreşimleri görmemeniz, titreşimlerin olmadığı anlamına gelmiyor.
    Namlu aynı şekilde titremeye devam ediyor fakat büyütme yetersiz olduğu için siz farkedemiyorsunuz.
    Neticede, bu oynamaları yaratan dürbün değil, vücudunuz.

Yüksek büyütmede bu rahatsız edici oynamaları en aza indirmek için ayrı bir çaba sarfetmeniz gerekiyor,
    böylece atış tekniğiniz gelişiyor ve daha başarılı oluyorsunuz.

Destekli olarak aynı silah ve aynı dürbünle yaptığım atışlarda, 24 büyütmede yaptığım gruplar her zaman
    8-10 büyütme ile yaptığım gruplardan daha küçük oluyor.

arkadaşım, 357 magnum mermi nin fiyatına http://www.mkek.gov.tr/ den bakabilirsin.357 magnum tabanca 38 lik mermi atar. 38 lik tabanca 357 magnum mermi atamaz, diye biliyorum

Çok doğru, .357 Magnum silahta .38 Special mermi kullanabilirsiniz. Daha az tepme ve daha az gürültü nedeni ile talim ve eğlemce atışlarında tercih edilen bir yöntem.
    Bunun tersi, yani .38 Special silahta .357 Magnum mermi kullanılamaz. Neredeyse iki misli fazla basınç yaratan mermi silaha zarar verebilir.
    Bunu önlemek için .357 Magnum kovanı 3.5 mm kadar daha uzun tutlmuştur.(.38 Special = 1.155", .357 Magnum = 1.290")
    Her iki merminin de çekirdek çapı .358" (9.1 mm) tir. Kovan gövdeleri ise .379" (9.62mm) dir.
    Bizde kullanılan 9.65 mm (MKE hala ısrarla kullanıyor) ölçüsünün nereden çıktığı meçhul. .38 Special merminin avrupa notasyonu 9x29 mm R dir.

Silahın bir sorunu yoksa, tüpteki hava belirgin bir basınç kaybı olmadan aylarca saklanabilir.
    Kış sezonunda bir ayı aşan sürelerde silahı kullanmadığım oldu ve bir basınç düşmesi görmedim.
    Sıcaklık değişmesi ile manometrede düşme veya artma gözlemlense de bir hava kaçağı olmuyor.

Günaydın acaba sınırsız silah bilgi hazinenizde Winchester 1890 içinde birşeyler varmı çok sevinirim

Winchester Model 1894 demek istediğinizi sanıyorum.
    M 1890 bildiğim bir model değildi, web deki tarama .22 RF bir model olduğunu gösterdi.

Model 1894 ise, tasarımı John Browning'e ait olan, Winchester'in dumansız barut için ürettiği ilk silah.

[Resim Engellendi: http://www.winchestercollector.org/images/guns/1894.jpg]

Çeşitli kalibrelerde üretilmiş olmasına rağmen, en popüler olanı .30-30 olup silahın da .30-30 Winchester olarak anılmasına neden olmuş.
    100 yılı aşan bir süre üretimi devam eden model, üretimin sona erdiği 2006 yılına kadar, yaklaşık 7.000.000 adet üretilmiş.

Benzer görünümde bir başka silah olan Marlin Model 1894 ise halen üretiliyor.

[Resim Engellendi: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/t…-right-side.jpg]

İki silah arasındaki en belirgin fark, boş kovanı Winchester'in üstten, Marlin'in ise yandan dışarı atması.
    Bu nedenle Marlin, dürbünlü kullanıma daha uygun kabul ediliyor.

Winchester M 1894 ile ilgili bazı linkler:

http://www.chuckhawks.com/win_1894_classic_test.htm
    http://www.winchestercollector.org/guns/1894.shtml

raider 10 larda namlu LW miş ABD indirimli fiyatı 950 usd imiş

Haklısınız Sn. Bady Pyramidair fiyatı belirttiğiniz gibi, yalnız sayfanın sonuna doğru bir ibare var :
    "Made in England"
    Bunlar son orijinal Webley'ler ve namluları LW. Zaten bizim konumuz dışarıda değil, Türkiye de satılanlar.

flybird yazdı:

Selamlar , ben tarsustan semih.Bu pcp salgını bayağa hat safhaya erişmiş.Yalnız diğer havalisilah.com da webleyler için ilginç bir yazı çıktı karşıma.Bunu sizlerlede paylaşmak isterim.Yakında bende 1 adet webley raider 10 lu almayı düşünüyorum.Açıkcası pcp için bütçem raider 10 diyor.

Yeni üyemiz flybird'ün ilk mesajı Hatsan savunması ya da reklamı gibi olmuş.
    Öncelikle bir tanışıp kendini tanısaydık, belki de bu tarz bir fikir oluşmazdı akıllarda.

Hobilerimi biraz abarttığım söylenir. Bir zamanlar envanterimde 6 tabanca, 5 yivli ve 4 yivsiz av silahı kayıtlı idi.
    Geçirdiğim kalp rahatsızlıkları nedeni ile av merakıma veda edince evde boş boş duran silahlar beni rahatsız etmeye başladı ve dede yadigarı Luger hariç, hepsini elden çıkardım. İyi de yaptım diyorum, yoksa bu günün ruhsat harçları :!: ile başa çıkamazdım.
    Luger'i geçen yıl, kıymetini çok iyi bilen, ortanca kızıma devrettim. Her nasılsa bir kenarda unutulmuş olan J.C.Higgins .22LR tüfeğide pek çoğunuzun tanıdığı bir arkadaşa hediye ettim.
    Ruhsat sorunları nedeniyle yuvaya dönen Remington 722 yi saymazsak ateşli silahım kalmadı.
    .45 Colt'a gelince, 1943 Remington Rand yapımı M1911A1 Government modeli, mat gri boyalı (Parkerize) ve üzerinde "United States Property" ibaresi bulunan bence özel bir silahtı. Geldiği gibi sessizce gitti ;#^+. .

Bendekinin resmi değil ama görünüşü hakkında bir fikir verebilir :

[Resim Engellendi: http://img145.imageshack.us/img145/8586/m1911a1mn2.jpg]

Short stroke Tomahawk kiti uyabilir fakat emin değilim. Stokta da bulunmuyormuş.
    Mail ile stoğa girme zamanını ve Longbow'a uyup uymayacağını sorabilirsiniz.

Maccari kit neredeyse yarı fiyatına :
    http://www.airguns.citymax.com/catalog/item/251488/582397.htm

Önceki mesajımdaki tavsiyemi tekrarlayacağım : Bu silah için ideal çap 4.5 mm.
    İmkanınız varsa değiştirmenizi öneririm ya da namlu değiştirecekseniz, yeni namlu 4.5 mm olsun.

Longbow kısa stroklu, piston hareket mesafesi 60-70mm, piston çapıda düşük. Bu nedenle 17 -18 fpe gibi bir enerjiye ulaşması oldukça zor. Güç arttırımı için yapılacak değişiklikler, sarsıntı ve vibrasyonuda beraberinde getireceği için, silahın isabetliliğini kötü etkileyecektir.
    Bence bu silah için 4.5 mm daha iyi. 12 fpe ile 800-850 fps verebilir. Bu da 40-50 m ye kadar hassas atışlar yapılmasını sağlar.

Weihrauch tan herhangi bir parça getirtebilmiş olan birini duymadım ama şu linkte Weihrauch namlusu var, 45 cm boyunda ve LW namlulardan daha ucuz.

http://www.gunspares.co.uk/shopdisplaypro…t=Barrel+Blanks

Aynı tipte, tekli ve şarjörlü silah arasında fiyat farkı olması normaldir fakat %100 fark biraz uçuk olmuş.

Her iki silahı da yakından inceleme fırsatım oldu. Tek atışlık olan Lothar Walther namlulu diğeri ise Hatsan namlulu idi. Kısa mesafe atışlarında (10 -15 m) isabetlilikte pek bir farklılık göremesem de, şarjörlü modelin namlusunu incelediğimde, uzun mesafe atışlarında (50m ve üzeri) sınıfta kalacağına inandım. Namlu içi kedi tırmalamış gibi idi ve harbi yardımı ile namludan geçirdiğim pellet üzerinde yiv-set izine rastlayamadım. Pelletin baş ve etek kısmı çepe çevre traşlanmıştı.

Hiçte hoş olmayan başka bir soru aklımı kurcalıyor :
    Hatsan LW namlu ithal edip bazı silahlarda kullanıyor, acaba yurtdışına giden Raider lere LW yurt içine verilenlere Hatsan namluları mı takılıyor ;( ?

Arkadaşımızın bayide görüğünü söylediği bu fiyat, Hatsan tarafından tavsiye edilen satış fiyatı ise, söyleyebileceğim tek söz var : Hatsan bindiği dalı kesiyor.
    Tekli Raider ile uygun bir rüzgar yakalamışken, "maliyet arttırıyor" gerekçesi ile LW namludan vazgeçip yerine bir delikli demir koyup fiyatını da iki misline çıkarmak, buna başka ne denir ?

sanki pcp tüfekte bu iş olmaz gibime geliyor :him:s
    üstadlar aydınlatabilir mi ?

Havalı silahlar için kuru buz kullanımı pek pratik değil. Sıcaklığı -78ºC, tüpe doldurulması bir dert, saklanması ayrı bir dert.
    Tüpe doldurulduktan sonra, ortam sıcaklığına ısınırken basınç yükselecek ve sıvı hale geçecektir.
    Bu nedenle sıvı CO2 kullanmaktan bir farkı kalmayacaktır.
    Basınçlı tüplerde satılan sıvı CO2 nin hem dolumu daha kolay hem de fiyatı daha ucuzdur.
    Sağlayacağı basınca gelirsek, 22ºC civarında, sıvı CO2 üzerindeki basınç 60 bar kadardır.
    Gaz harcandıkça buharlaşan sıvının basıncı sabit tutması beklenir fakat buharlaşma esnasında çevreden ısı alamayan sıvı kendini soğutur ve basınç düşer.

Sıvı CO2 yi tüplere doldurmak ta dikkat isteyen bir işlemdir. Bu işlem genelde terazi ile yapılır. Sıvı CO2 bulundurmak için yapılan tüplerin üzerinde dara ve dolu ağırlıkları yazılıdır. Daha fazla doldurulması, tüp ısındığı zaman aşırı basınç yükselmesi ile sorun yaratabilir. Genelde tüp hacminin %60 dan azı sıvı ile doldurulur( ağırlıkça, suya göre %45).

Basıç düşük olduğu için, düşük çaplı silahlarda hız ve güç sağlanması zordur. Diğer taraftan 9mm ve yukarısında CO2 ile çalışan oldukça güçlü silahlar var.

5.5 mm HW100, regülatör basıncı 60 bar civarına ayarlanırsa 12 fpe civarı güç verebilir. Bu şartlarda kullanabileceği hava hacmi, 200 bar dolum için (200-60)*175=24.5 litre olur. Aynı tüpe 80 gr sıvı CO2 doldurabiliriz veya bir adaptörle 88 gramlık air source tüpü takılabilir, bu da 40-44 litre CO2 gazı demektir.Bu durumda %70-80 daha fazla atış yapabilir.

sayın üstadım,bu yabancı forumlardaki düşünceler çok tartışmaya açık

Haklısınız, temelde tüm forumlardaki şahsi görüşler tartışmaya açıktır.

Benim değinmek istediğim nokta, Hatsan'ın, işini çok iyi bilmesine rağmen, silahlarının namlularına gerekli özeni göstermemesi.

Havalı silahta marka olmuş isimlere bakarsak, İngilterede BSA gibi çok kaliteli bir namlu üreticisi olmasına rağmen, Air Arms Silahlarında Lothar Walther namlu kullanıyor. En iddialı yarışma tipi silahının (EV2) namlusu ise Çek yapımı. Theoben'in seçimi ise Weihrauch namluları. Yakında tanışma fırsatı bulacağımız İsveç yapımı FX lerde de LW namlular var.
    Avrupadaki tüm namlu üreticilerinden daha fazla namlu üreticisinin bulunduğu Amerikada bile Air Force Firmasının tercihi LW.
    Silahı silah yapan en önemli parçanı namlusu olduğu tartışılmaz. Bu önemli parça aynı zamanda silah için bir reklam unsuru da olabiliyor.

İnceleme fırsatını bulduğum 7-8 Hatsan silahının namluları hakkındaki düşüncelerim pekte hoş değil ;#^+. . İsterseniz bir başka başlıkta detaylı olarak tartışabiliriz.

Hatsan da LW namlusu kullansın demiyorum, ama bu önemli parçaya daha fazla özen gösterse çok daha iyi olacaktır kanımca :rolleyes: .

Hatsan yudumuzun en büyük havalı silah üreticisi. Yurt dışındada kendi klasmanında oldukça iyi bir yere sahip. Fakat yabancı forumlarda aşağıdaki alıntı gibi yazılara rastladıkça üzülüyorum :

"how can anyone say hatsan is a good gun....they are the lowest of the lowest...they do make a shitload of power....while it lasts , if you wanna buy crap get a Gamo at least you can use that for something....Hatsan is just a waste of money"

Benim şahsi görüşüm, Hatsan silah yapmayı biliyor, fakat "ben yaptım, güzel oldu" mantığı ile ürettiği namlular silahların değerini çok düşürüyor. Köfte - ekmek oranı gibi "ne kadar namlu, o kadar silah" anlayışı ile hareket ederlerse Hatsan hakkında daha iyi sözler duyabiliriz.

Pnömatik, teknikte, basınçlı hava veya gaz ile çalışan sistemlere verilen ad. Bu durumda tüm havalı silahların bu sınıfta olduğu kabul edilebilir. Bazıları, havayı atış anında sıkıştırırken (yaylı tüfekler), bazıları üzerlerindeki pompa ile bir veya daha fazla pompada sıkıştırdıkları havayı (pump, multi pump) bazıları ise, depolarındaki önceden sıkıştırılmış hava veya gas ( PCP, CO2) kullanıyorlar.

Gas Ram kullanan silahlar, yaylı silahlar sınıfındadırlar. Aşağıda, bazı Gamo modellerinde kullanılabilen bir Gas Ram resmi var.

[Resim Engellendi: http://img329.imageshack.us/img329/6449/rameq5.jpg]

Soldaki parçanın içerisinde sıkıştırılmış gaz (azot) var. Sağdaki milin içerdeki ucunda bir piston var. Mil sola doğru hareket ettiğinde içerdeki gaz daha da sıkıştırılıyor ve bırakıldığında eski durumuna dönüyor.(havalı amortisörler gibi)

Silahtaki yay çıkarılıp yerine bu parça konuyor. Silahın kendi pistonu yerinde kalıyor.
    Kurma esnasında bu parça içindeki gaz sıkıştırılıyor ve tetik çekildiğinde, aynen yayın yaptığı gibi silahın pistonunu ileri itiyor.

Ülkemizde bulunan bu tipte ki tek silah Weihrauch HW90. Resimdekinden biraz farklı bir Gas Ram kullanıyor. Basınçlı hava bölümünde bulunan bir sibop vasıtası ile haznedeki hava basıncı değiştirilerek silahın gücü ve kurma kuvveti ayarlanabiliyor.