Tüm arkadaşlara, dilek ve temennileri için, teşekkür ederim. Heskesin, gönlünde yatan silahlara kavuşmasını dilerim.
TheNightHawk,
Yürürlükteki kanunlara göre "Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurma ruhsatlı silah satın alabilir."
İstenen belgeler:
- Silah taşıma veya bulundurma, silah satın veya devir alma talebine ilişkin dilekçe,
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği,
- Nüfus cüzdan fotokopisi (nüfus cüzdanı aslı müracaat esnasında aranacak, diğer belgelerle birlikte karşılaştırma yapıldıktan sonra ilgiliye iade edilecektir. Nüfus cüzdanında vatandaşlık numarası bulunmayanlardan vatandaşlık numarası istenecektir),
- Son bir yıl içinde çekilmiş 4 adet fotoğraf,
- Silah ruhsatı istek formu, (İl Emniyet Müdürlüklerinden temin edilecek.)
- Arşiv kayıtlarını içeren adli sicil belgesi, (Dilekçede silah ruhsatı için olduğu belirtilecek.)
- Silah ruhsatı alınmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu,
- İkametgah belgesi, (1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu hükümleri gereğince arkası mıntıka karakolundan tasdik ettirilecek.)
Yivli av tüfeği taşıma ruhsatı için, yukarıdakilere ileveten Avlanma Ruhsatı (Avcılık Belgesi) gerekiyor.
Taşıma kuralı : "Yivli av tüfeği taşıma ruhsatı bulunanlar, bu tüfeklerini meskun mahallerde içi boş muhafazası içinde ve atışa hazır olmayacak şekilde nakledebilirler."
trou6le,
Bu kalibrede yivli silah uzun zamandır ithal edilmiyor. Böyle olunca meraklılar için ruhsat kıymetli oluyor. Nede olsa silahı sıfırlamak mümkün.
İthal edilenlerin fiyatlarını kalibreden ziyade markalar belirliyor, fikir vermesi açısından şu adrese bir bakın.
http://www.mkek.gov.tr/foSilahSatisADO.aspx
dragunow ,
Bu silah - mermi kombinasyonu ilk seri üretim Sub MOA silah olarak ün yapmıştır. Yani 100 yarda mesafede 1" (25.4mm) altında gruplar yapabilmektedir.
Türkiyede iki tip mermisi bulunuyor. Winchester X222R, 50 grain yumuşak uçlu av mermisi ve X222R1, 55 grain komple metal ceketli hedef (?) mermisi.
X222R1 daha ağır olduğu için çıkış hızı biraz düşük 3020 fps. Fakat ağırlığı ve aerodinamik yapısı nedeni ile daha düz bir atış hattı sağlıyor.
500 yarda uzaklıkta av mermisi ses altı hıza düşerken (1107 fps), tam metal ceketli merminin hızı 1537 fps.
Winchester X222R1 ile 200 metreye sıfırlandığı zaman, 200 metreye kadar dürbün hattından (line of sight) azami yükselişi 5 cm civarında, 300 metrede 25 cm ve 400 metrede 70 cm aşağı vurur.
"Nokta atışı" deyimi bana pek anlamlı gelmiyor. Önce o "nokta"nın ölçülerini bilmek lazım. Sub MOA bir silah olarak, kaliteli mermi ile ve uygun hava koşullarında 500 metreden A4 kağıt ebadında gruplar yapmak mümkün.
Ben 300 metre üzerinde böyle bir deneme yapmadım. Geçmişte Sako 50 grain FMJ mermiler ile 300 metrede 10 cm altında 5 atışlık gruplar yapmıştım. Netice olarak bir av silahından beklenenin üstünde performas veriyor.