ihtiyar adlı kullanıcının mesajları

    Mildot artıkılı olan dürbün kullanarak mesafe tahmini yapabilirsin.


    "Mildot dürbünlerin kullanımı" başlıklı mesajı oku.

    Üstad namluya yazarken yazım hatası yapmazlar herhalde. Sitede yazan neyse ama namluda olmaz.


    "Olmaz deme, olmaz olmaz." diye bir kelam var. Hatsan'ın kendi üretimi namluya , yanlışlıkla :him:s "Lothar Walther" yazabildiğ malum. Arkadaşımız Meşedüzü böyle bir yanlışlığın kurbanı oldu.
    Hatsan'ın kaliteli namlu üretmeye niyetlendiği kesin. Gördüğüm bir kaç örnek oldukça başarılı . Sorun kalite kontrol de, düzgün ürettiğiniz bir namluyu crown açmadan, ağzındaki kesme çapakları ile silaha takarsanız, vasat bir kullanıcı bunu nasıl farkedip düzeltebilir ? İncelediğim AT44 te karşılaştığım durum böyle idi.
    Arıcak, silah olsun pompa olsun, okuduklarım ve duyduklarım kalite kontrolün yeterli olmadığını gösteriyor. Seri üretimden az veya çok hatalı ürünler çıkması kaçınılmaz. Önemli olan bu hataları kalite kontrolde yakalanıp tüketiciye ulaşmasına mani olunması. "Hatalı mı çıktı ? Gönderin halledelim." tarzında bir yaklaşım, ürününün arkasında durmak gibi algılansa da pek çok tüketiciyi üründen ve firmadan soğutacak bir yöntem.

    hatsan lw mi? :him:s hatsan namluların yeni nesil üretilenleri de 10 yiv 10 set e sahip. 12 yiv setli hatsan namlu da mı var?


    Hatsan sitesinde AT44WX10 diye bir model yok. AT44W-10 için verilen bilgiler arasında namlu için "Precision rifled choked barrel for accuracy, ½ UNF threaded muzzle & fitted muzzle cap." yazılı. Zaten AT44WX10 satışını yapan firma da namluların "Lothar Walther" değil "Lother Walther" olduğunu yazmış :him:s : "Hatsan AT44WX10 Premium PCP Havalı Tüfek Lother Walther Namlu 5.5 mm". Bu bir yazım hatası mıdır yoksa korunmaya yönelik bilinçli bir değişiklik midir meçhul.


    Yiv-set adedinin 10 çift olması namlunun LW olmadığının kesin göstergesidir fakat 12 çift olması LW olduğunu kanıtlamaz. İstediğiniz kombinasyonda yiv-set çakısı yapıp/yaptırıp üretimde kullanabilirsiniz.


    Pyramydair de satılacak silahlara gelince, umarım sonları Patriot gibi olmaz. Sitedeki diğer Webley ürünlerini incelerseniz Türk yapımı olanını bulamazsınız.
    Ülkemizde halen satılmakta olan Raider 10 modelinin Pyramydair deki kardeşleri, diğer bazı modeller gibi, İsveç FX firması tarafından üretilmektedir.
    http://www.pyramydair.com/p/webley-raider-10-air-rifle.shtml


    Webley açılımı ile güzel bir rüzgar yakalamış olan Hatsan, gevşek kalite kontrol sistemi nedeni ile bir yol kazasına uğramış gibi görünüyor.
    B51 in $386.-, Evanix AR6 nın $599.- veya Airforce Condor un $577.- gibi fiyatları ile rekabet şansı az gibi.


    Yeni marka ve açılımında Hatsan'a tüm kalbimle başarılar diliyorum.

    Benjamin discovery var 379$'a.Kim alıyor ki bu at44 leri :him:s


    379.-$ Discovery'nin pompa ile birlikteki fiyatı. Yalnız tüfek 229.-$. g;$i


    Ben aynı kanaat de değilim.
    Demekki Hammerli mühendisleri gelip incelemiş kusur varsa düzeltilmiş yoksa da kalitesi kendilerine uygun görülmüş ve üretilmiştir.
    Kimse o kadar nam yapmışken dünya havalı silah piyasasında geriye gitmeyi istemez.Bügün Hammerli markası Dünyanın en kaliteli havalı silah üretcilerinden birisi.Bir çok poligonda (Bizim poligonda bunlardan bir tanesi ve sayısız başırılara şampiyonluklara imza atıldı bu silahlarla) ve yapılan bir çok uluslar arası müsabakada halen Hammerli marka ürünler kullanılıyor.
    Tebrikler Hatsan mühendisleri umarım daha da gelişir ve daha iyi yerlere gelirsiniz. ;d;


    Togay kardeşim, temennilerine katılmakla birlikte, mesajının diğer kısımlarına pek katılamıyorum.
    Hammerli bağımsız bir firma değil ve marka hakları Umarex firmasının elinde . RWS, Walther, Beretta gibi markalar da bu kervana dahil.
    Umarex 850 Air magnum. RWS 850 veya Hammerli 850 olarak pazarlanıyor. Hammerli X2 olarak pazarlanan değişebilir namlulu yaylı model çin yapımı.
    Yani Umarex, elindeki markaları kullanarak istediği yerde üretim yaptırabiliyor.
    Gerçek Hammerli üretimleri yarışma tipi silahlar, onların da fiyatları malum.

    Düşük güçte atış yapan " low power <16 j " İngiltere için üretilen bir tip. Yüksek güçlü olanında güç ayar özelliği yok. Ayarlı tetik güzel olmuş fakat hala ağır tarafta (ortalama 2 lbs, 906 gram). Modifikasyonlarla hız biraz düşürülüp atış istikrarı sağlanabilir hatta regülatör bile takılabilir ama 900 gr tetikle atıcıyı tatmin etmez.

    Peki saolun kullanmıcam ama merak ettip toparlandığı zaman çalışırmı bu alet ;şrofls;.


    Silahta horozun altında olması gereken kapsül memesi görünmüyor. Yuva çıkıntısını da göremedim. Bu silahın imitasyon olmadığından emin misiniz ? Gerçek bir silah ise, bazı eksikleri var demektir, isteseniz de kullanamazsınız.

    Hava sıkıştırılınca içindeki su buharı yoğunlaşarak sıvı hale geçer. Pompalama esnasında oluşan su pompa tabanında birikir ve tahliye vanasının açılması ile dışarı atılır. Dolumu tek seferde yapmayıp, verilecek aralarda, tahliye vanasını açarak biriken suyu boşaltmak gerekir. Hava neminin yüksek olduğu ortamlarda, bu tahliye işleminin daha sık aralıklarla yapılması yerinde olur..


    Hava tahliyesi esnasında havayla beraber su atmıyor ama pompaya her basışınızda basınçlı hava çıkışından su atıyorsa, pompada sorun var demektir. Silahın hava tüpüne su kaçması büyük sorunlar yaratır. Bu durumdaki bir pompa ile silahınıza hava basmayın.


    PCP silahlarda atış esnasında genleşen hava soğur. (adiyabatik genleşme). Silahın her atışta kullandığı hava miktarı ve genleşme hacmine göre bu sıcaklık düşmesi 80-100 dereceden fazladır. Yani tüpünüzdeki hava 20 derece ise, namludan çıkan hava -60, -80 derecelere iner. Bu sıcaklık düşüşü, namluyu, tüpü ve bağlı tüm aksamı soğutur.
    Bu tür bir izolasyonla, tüp-namlu v.s. nin ortamdan ısı alması engelleneceği için, metal aksam, izolasyonsuz kullanıma göre daha çabuk ve daha fazla soğur.
    Bu durum atış istikrarının bozulmasına neden olacağı gibi mekanik aksamların çalışmalarını da kötü etkiler.
    Silahı çızıklere karşı korumak isterken, başka kısımlarına zarar verebilirsiniz.

    Her PCP silaha regülatör takılabilir. Bazılarında çok basit bir ilave iken bazılarında ise esaslı tadilat gerekebilir.


    AT44 için 15-20 cc bir ön oda ve regülatör, tüp boyunu 10-12 cm kadat uzatır. Neticede tüp, regülatör, ön oda ve valf kombine olacağı için, yedek tüp kullanımı zorlaşır. Aynı parçaların yedek tüpe de montajı gerekir.

    güzel bir inceleme olmuş teşekkür ederim.
    bir de gladyatör ve revo da olsa tabloda süper olur.
    ama bence grupman yapmak için t 12 daha makul duruyor stabil atış yapıyor. bu çok güzel


    elinize sağlık tekrar


    Revo'nun sınıfı farklı ve tüp hacmi büyük. Gladyatör için de aynı özellik geçerli. Bu silahlarla kıyaslamak yanlış olurdu, ve eminim pek çok arkadaş haklı olarak bu karşılaştırmaya itiraz ederdi.


    Bilgilenmek açısından RaptorX arkadaşımızın forumda yayınlanan değerlerini AT44 grafiği üzerinde görebiliriz :


    [Resim Engellendi: http://s2b.directupload.net/images/090202/y3itkobu.jpg]

    T12 nin değerleri muhteşem. Fakat merak ettiğim birşey var. Bu stabiliteyi çok az bozarak ufak bir güçlendirme yapmak mümkün mü? Şöyle 16 gr ile 980 fps atsa süper olurdu.


    Çekiç yayı değişikliği ile mümkün fakat bu durumda atış grafiğin Evanix veya Togay kardeşimizin ölçtüğü AT44 benzeri olacaktır.

    1000 fps lerde atışa başlayıp 15-20 atış sonra 800 fps civarına düşen bir silah yerine 900 fps civarında 20-30 atış yapabilen bir silah her halde daha iyidir.
    Diğer başlıkta anlatmaya çalıştığım gibi, biraz zaman ve pellet harcayarak, kronograf yardımı ile, böyle bir ayar yapabilirsiniz.

    Hız ölçümlerini yapmadan yapılacak bu tür değişikliklerin atış istikrarını nasıl etkileyeceği bilinemez. İlk atıştaki hızı yükseltmeye çalışmak faydalı atış sayısını azaltacağı gibi, atış istikrarını da bozacar.
    Ozgursula arkadaşımızın verdiği değerlere bakarsak, silah ilk atıştan itibaren hız kaybetmektedir. ilk on atıştaki kayıp 26 fps, 11-21 arası 48 fps ve 21-30 arası 72 fps hız kaybı var.
    İlk atış ve 30. atış arasında 150 fps den fazla fark var. Bu hız farkı 100 metrede en az 30 cm düşme demektir.


    Daha düşük bir hızla başlayıp yükselen ve tekrar düşen bir hız eğrisi yakalamak atışlar arası hız farkını azaltarak faydalı atış sayısını arttıracaktır.
    AT44 ler için verilen hız değerlerini incelersek, silahlar arası büyük farklılıklar gösterdiğini görürüz. Bunun için en az 30 ar atışla yapılacak ölçümler sonrası, o silah ve tüp için optimum hız ve basınç aralığı tesbit edilmeli ve ayarlar buna göre yapılmalı.
    Tabii ki bunun için kronograf şart. Pellet, hava ve zaman ve sabır da diğer gereksinimler.

    Ülkemizde kullanılan PCP silahların forumlarda yayınlanan hız grafiklerini karşılaştırma yapabilmek için bir araya getirdim.
    AT44 için değerler çok farklı görünüyor, bu nedenle tercihimi Emporto arkadaşımızın 16 grain pellet ile yaptığı ölçümlerden yana kullandım.


    AT44 Ölçümleri :


    [Resim Engellendi: http://s8b.directupload.net/images/090202/zyataky6.jpg]



    Tüphacmi 300 cc altı ve regülatörsüz silahlar, 16 grain pellet ile :


    [Resim Engellendi: http://s5b.directupload.net/images/090202/jlzn6kvo.jpg]